Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velmi intimní problém

Od: mmm* odpovědí: 20 změna:

Můj manžel velmi trpí na větry. Budiž, ať si prdne, ale ten smrad je zabíjející. Bohužel máme jednopokojový byt, takže před tím nemám kam utéct. Nejvíc ho trápí v noci a mě to budí a mám občas pocit, že se pozvracím.

Naštěstí je to tak 5x do měsíce. Neporadíte co by měl jíst popř. nějaké léky? Bohužel to má pokaždé po jiném jídle, takže se to nedá předem odhadnout :( .

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Chodí manžel na pivo? Tak třeba 5x do měsíce? *pivo*

dejavu*
hodnocení

0x

Bylo by dobré, abyste si vy nebo on zaznamenávala po dobu několika měsíců, po jakém konkrétně jídle se to dostavilo, jestli bylo kořeněné, obsahovalo mléko ap. a zaznamenali si i co souviselo ten den s tímto jevem (stres, nedostatek pohybu, cokoliv jiného).

Obecně jsou jídla, která vyvolávají plynatost (luštěniny, čerstvé pečivo, jídla kořeněná, houbová, jídla s mlékem díky chybění enzymu laktázy ap.) Pak se nad tímto přehledem zamyslete. Chce to opravdu zapisovat, aby ty souvislosti vykoukly v delším časovém horizontu. Vím, že jste psala, že je to pokaždé nad něčím jiným, ale nějaký společný jmenovatel to mít musí.

Až si budete po pár měsících jisti, navštivte lékaře, aby se na manžela podíval. Problémy může způsobovat řada faktorů a od toho se pak bude odvíjet léčba. Lze na odplynování používat i Espumisan po jídle. Někomu ale nezabere hned, je třeba ho brát dlouhodobě. Ovšem tohle až po poradě s doktorem, on by měl zjistit, co vašemu manželovi chybí a nedělá dobře.

Bylo by skvělé, aby manžel zařadil před spaním hodinovou procházku, třeba se psem. Pohyb tomu může velmi pomoci a on si uleví venku

hodnocení

0x

já myslím, že by mohly pomoci laktobacily, aby se mu upravila střevní mikroflora - možná se mu tam namnožily škodlivé bakterie...

hodnocení

0x

V každé lékárně dostanete volně ke koupí léky proti nadýmání. Třeba Espumisan. Neberou se trvale, podle potřeby, 2 nárazově a fungují skěle! Vlastní zkušenost. ;) Navíc, časem se plynatost odstraní tak, že prášky je třeba použít jen 1x za měsíc. Vřele doporučuji.

petr02
hodnocení

0x

Zdravé jídlo nadýmá a smrdí. Důležitá je pravidelná stolice, proto doporučuji vyšší dávky vlákniny (30 gramů za den). Vhodné je i psyllium, i když je to humus.

hodnocení

0x

Vetrej vetrej a vetrej :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak asi takhle. Prdíkový vzduch se protahuje kolem bobana ve střívku a tím se ovoní a pak se to šíří venku. Ať chodí pán tvorstva častěji na záchod. At je prázdný. Nebo klistýr?

uska*
hodnocení

0x

Volně prodejný PANGROL, 2 tablety před jídlem.

stirecek*
hodnocení

0x

Jednoduše - manžel má prostě zanesené střeva. Co asi nosí v sobě, si dokážete živě představit. Hnijící hmota, jako ostatně u všech. Pomůže ovoce, zelenina, pokud vydrží, ze tři dny na kysaném zelí, jeho větříky budou vonět po konvalinkách a ještě to prospěje jemu samotnému. Dodá mu to energii a bude pořád při chuti, tak pozor na to :)

petr02

To zanesený střeva asi nebudou. Já když se stravoval docela hrozně a nezdravě, tak jsem prděl minimálně a ani to nijak zvlášť nesmrdělo. Jakmile jsem přešel na zdravější stravu, tak to teprve začalo mít grády. A za smrad může spíše složení stravy. Potraviny, které mají hodně bílkovin obsahují dost síry, která může za ten smrad. U luštěnin to pak jsou oligosacharidy.

stirecek*
To je právě to. Špatná strava zalepí střeva a stojí na místě. Takový řízek člověka opustí az za týden, lidove prostě hnije ve střevech, což způsobuje treba rakovinu. Pokud člověk začne jíst zdravě, vlákninu, ta rozpohybuje střeva a posunuje odpad ven. Člověk na ovoci a zelenině stravu snezenou ráno, večer klidně vys... Tak to má být, odpad se v těle nezdržuje, jednoduše se stráví, vstrebaji se živiny a šup ven. Samozřejmě e tato zdravá biokultura vyvolává nějaké procesy, ale nekvasi sama o sobě. To kvasí nestravena strava z nezdravé stravy, zbytky cukru atd, protože střevo je zacpane moukou, masem. AZ e střevo vyčistí, člověk si možná uprdne, ale rozhodně nebude smrdět. Dokud smrdí, neni střevo ciste. AZ bude ciste, nic nebude smrdět. Nejlepší na takové vyprázdnění střev je kysané zelí. Několikrát denně, několik dní, nic jiného. Má spoustu minerálních látek, vitamínů a ohromné množství té správné biokultury.
martinaa*

Stirecku, to někde kupuješ přímo hotové, to zelí?

doplněno 01.12.14 16:34:

Díky:) Já mám totiž zase antibiotika a doporučili mi k tomu probiotika, ale moc tomu nevěřím.

Jenže zelí teda fakt nemusím:(

doplněno 01.12.14 18:09:

Jj, bakteriální zánět průdušek, lékárnice mi k atb doporučila probiotika, ale ty tady píšeš, že tabletky moc nezabírají...

doplněno 01.12.14 19:58:

Tomu i věřím, začala jsem sice makat, hubnout a snažím se jíst trochu lépe, ale obědy ve školce jsou prostě většinou humáč. I když se snaží o jakousi revoluci a přidávají zdravé potrviny atd. Bohužel není prostor si vařit sama, a vyšlo by mě to i dráž.:(

Bývalý, jogín, jedl denně lžíci jedlé sody jako prevenci, jaký na to máš názor?

stirecek*

Proč je máš? Nějaký zánět? Ono se to dává ty probiotika, protože antibiotika to ničí.

doplněno 01.12.14 19:52:

Antibiotika na jedné straně tlumí projev nemoci, na druhé straně ničí to zdravé v těle, takže nemoc se může vrátit. Ten zánět nevzniká, když ve stravě převušuje zásaditá strava, protože organismus, pokud má s čím bojovat, se vyléčí sám. Pokud jí člověk blavy, je méně odolný, neustále zahleněný a náchylný na kde co :)

petr02

Tak ono záleží hodně na míře přijaté vlákniny a míře fyzického pohybu. Vláknina ve střevech posunuje odpad, takže odchází z těla dříve a to samé se děje i při pohybu, třeba chůze do kopce v terénu je na to naprosto parádní. Důležité je ale obojí. Maso jim tak dvakrát nebo tříkrat do týdne, zároveň mám ale dostatek pohybu a vlákniny, takže i ten řízek ze mě jde docela rychle pryč. Nevím jak moc hodnotná informace to je, ale na velkou chodím pravidelně každé ráno a většinou v průběhu dne ještě jednou nebo dvakrát. Kdysi dávno třeba jenom jednou za tři dny.
Zelí určitě nezatracuji, rozhodně doporučuji, ale i přes svoje plusy většinu lidí hrozně nafukuje, což mě osobně vadí více než to prdění. Po luštěninách prdím, ale nejsem tak nafouklej. I přesto mám ale zelí rád.

stirecek*
To nafukování je právě výhodné. Protože střevo se roztáhne a tím se odlupuji ty dlouholeté usazeniny ve všech záhybech a střevo se vyčistí i v méně přístupných místech. Zvýší se plocha pro vstrebavani živin. Samozřejmě AZ po čtrnácti dnech začne tlačit pod zebrem, tak zelí vynechat :)

Martino buď domácí nebo kupované v sáčku (ne sterilované). Dobrý přísun živin a biokulur má hlavně ta voda. Biokultury v tabletkách jsou vyhozené peníze, tedy pokud člověk nemá zelnou vodu... Nebo přes léto hromady ovoce.

bambula*
hodnocení

0x

Jaké má trubačovo a jeho lejno barvu a je pravidelné, dle toho ohodnoťte kde je pravděpodobně problém, možná po každém jídle lžíčku lněného semínka v tekutém stavu a sledovat zda není chybná kombinace při stravování, každý tvor má jiné schopnosti zažívání, jídlo, tekutiny, počasí, pohyb, sedavé zaměstnání, nechť večer zkusí stlačovat žaludeční a břišní svalstvo bez masáže pouze vnitřním pohybem a jako by krkat tím vyhánět vzduch jícnem

esme*
hodnocení

0x

Jsi to, co jíš. A jak jíš, tak prdíš. :-D

Prostě manžela naveďte na zdravější stravu. Skoro bych se vsadila že když budete hlídat co jí před tím než dojde na problém, bude to něco smaženého, mastného, moučného; u nás je to tak že přítel miluje nezdravé, tučné jídlo typu smažák a hranolky, a přiměřeně tomu "voní". Já mám raději zeleninu, vše čerstvé, a nic takového neznám - jedině pokud se nechám ukecat a dám si něco nezdravého s ním, pak "voníme" oba... :/

kvetuse*
hodnocení

0x

Tady bych poradila jedině trenýrky, které pohlcují zápach při nadýmání - teď hit na TV shopu. A nebo ať si objedná nově vynalezené tabletky, které mění nepříjemný puch na krásnou vůni fialek, čokolády... apod (minulý týden o tom psali v Blesku)

mmm*
hodnocení

Díky všem za rady. Bohužel ne vše se dá vychytat. Manžel totiž pracuje jako kuchař. Takže jídlo se kontrolovat prakticky nedá. Pohybu má víc než dost. Denně 15 hodin na nohách. Možná to dělá to pivo i když to pochybuju. Pije ho už 20 let a problémy má tak půl roku. Zkusím mu koupit ten Pangrol.

Jo, dobrá volba. Pangrol nebo Espumisan.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]