Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si zařídit Invalidní důchod

Od: pet* odpovědí: 5 změna:

dobrý den potřebuji poradit marodím už rok doktorka me řekla abych si vyběhal častečný duchod asi před týdnem jsem si zažadal o prodložení marodního ted jsem uplně vedle doktorka me dala spis ještě z roku 1987 prostě cela kartotéka ruzny zprávy z nemocnice neco mam ofotit odevzdat na žadosti o duchod nevim co stou kartotekou.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ničeho se nebojte. Zajděte na OSSZ na důchodové oddělení, většinou mívají referentky klienty rozdělené podle prvního písmene příjmení nebo podle ročníku narození, to zjistíte, až tam přijdete. Všechno Vám vysvětlí. Bude potřeba doložit, od kdy do kdy jste pracoval a u koho. Nemusíte dokládat zaměstnání, které už je v evidenci české správy uloženo, referntka se může podívat a říci Vám, co chybí a co máte dělat. Až budete mít všechny podklady, sepíše s Vámi žádost o důchod, Vy ji jen podepíšete. Půjdete domů a budete čekat, až Vás vyzve posudkový lékař k řízení o invaliditě. Nebojte se ničeho, vždycky Vám někdo řekne, co máte dělat. Kartotéku můžete vzít s sebou k posudkáři, ale ten si předem k jednání vyžádá od Vaší lékařky tiskopis, na který mu ona vypíše a potvrdí všechno podstatné k Vašemu zdravotnímu stavu. Výsledek řízení se připojí k sepsané žádosti a všechno se pošle na ČSSZ. Po řízení budete už jen čekat, až z ČSSZ přijde rozhodnutí, ve kterém se dočtete, zda Vám byl důchod (a jaký) přiznán.

layborr*
hodnocení

1x
Zajděte si na Českou správu sociálního zabezpečení, oddělení invalidních důchodů, a tam si zažádejte o invalidní důchod. Nahlásíte svého ošetřujícího lékaře, a oni ho sami vyzvou, aby dodal zprávu, kterou posoudí lékařská komise, tady pár rad - ferovanemocnice.cz/...

2kedar*
hodnocení

1x

Zdravím.! Vaše paní doktorka si velmi zjednodušila práci tím, že hodila vše na Vás.

To je špatně.

Z Vaši karty měla vybrat veškeré důležité zprávy, které mají vliv na přiznání inv.důchodu. A s tím pak operovat.

Můj lékař to v podstatě vyřídil sám a já jen zašel na OSSZ k posudkové komisi, která na základě výpisu rohodla.

Chyba je v lékaři... nebo se to snad dnes dělá jinak.? Nevím o tom.

lidus*
hodnocení

1x

Napřed čti a pak piš, já to samosebou udělala obráceně, mažu a jen napíši "inženýrka" má pravdu

stirecek*
hodnocení

0x
Na ČSSZ ve vašem městě, okrese.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]