Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestovní doklad do Anglie

Od: aloe odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

můj 15-letý syn jede sám do Anglie, může jet na občanku?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
22.06.09 15:33
hodnocení

1x

Ano.

seuss*
hodnocení

1x

sice to oficialne lze, ale ja osobne uz s obcankou nejezdim nikam. Jedine pas. S obcankou jsou akorat vetsinou potize, ktere zdrzuji vas i neznaly uredniky. Uz nekolikrat se mi stalo, ze na obcanku civeli (predevsim v UK) jak kdyby se jednalo o doklad z Marsu.

P.S. Jestli opravdu chcete poslat syna samotneho pouze s obcankou, tak jste dle meho nazoru celkem odvazna.

perda*

Naprostý souhlas, sice jsme "jedna EU", ale stále pouze pas je jistota. Navíc je lepší mít s sebou pas i OP a nosit je odděleně. V případě ztráty nebo odcizení jednoho dokladu nebudu pak mít takové potíže.

toireasa*

já teda cestuju docela dost a posledních pár let už jezdím jenom na občanku a nikdy jsem problém neměla, UK, Irsko, Řecko, Španělsko, atd. , vždycky všechno v pohodě. A ani nikdo z mých známých... Je to oficiální platný doklad, takže není potřeba mít strach. Pokud tam jede člověk za prací, je to něco jiného, pak je pas potřeba, ale to vzhledem k chlapcovu věku nepředpokládám.

alda*
hodnocení

0x

je otázka jestli tam jede k někomu nebo jen tak nebo za prací.Pokud by tam chtěl něco dělat je lepší mít pas protože angl. úřady nemají s našimi doklady velké zkušenosti a mohly by nasta komplikace

aloe
hodnocení

děkuji za odpovědi, jede do školy, už mi ověřili, že občanka bude stačit.

jancan
hodnocení

0x

Ahoj. Za týden odlétám do Anglie a při kontrole mého pasu jsem zjistila, že mi za 2 měsíce prochází. Je mi 26 let, je možné letět letadlem pouze s občankou? Díky za odpověď a rady.

toireasa*

Ano, v rámci EU stačí občanka, takže i do Anglie. ;)

hodnocení

0x

Dcera pracovala v Anglii,a měla pas.Sice se říká,že to jde na občanku,ale lepší je pas.Jestli tam jede pracovat a na delší dobu,tak je dobré i pojištění...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]