Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém, již několik let trpím epilepsii, vzdy byla stabilizovaná, bez problému, v 18 jsem přešla od dětské, k neuroložce pro dospělé. Nasadila mi leky lamictal, ktere beru už 3 roky. Mám po nich záškuby, tělem, rukou. Někdy je klid týden, jindy je to denně, pomuze mi diazepam, ale jistě mi všichni dáte za pravdu, ze to nejde brat porad, jelikoz je navykovy. Ve 20 jsem mela záchvat, z velkého vysílení. Paní doktorka nechce o změně léků ani slyšet, protoze je to podle ní, nejlepší lék na trhu. A není možné, aby mi po něm bylo špatně. Dokonce jsem dostala mírná antidepresiva, protože je presvedcena, ze je to úzkostmi... Přitom, ničím takovým netrpim... V příbalovém letáku jsem se dočetla, že hrozí více záškubů a nemusí sednout některým epileptikum. Ráda bych tedy věděla, jestli je tu někdo s podobnou, stejnou zkušeností, jak ji řešil. Nebo případně, jestli neznáte opravdu kvalitního neurologa v okolí Ostravy, který nebude vetsine pacientu psát stejný lék.
Dobrý den, vyměňte tuto laxní "neuroložku"... Ne všechny léky sednou každému, epilepsií naštěstí netrpím, jen astmatem, ale i tak jsem měla asi 5 druhů léků, které mi způsobovaly dušení, bušení srdce, omdlení - až 6. lék mi vyhovuje bez potíží..
doplněno 28.11.14 23:33:Nenechte se odbít, vyzkoušejte i jiné neurology, jestli máte v okolí.
Já mám pejska epi.. labradůrka.. :/
doplněno 29.11.14 00:01:Já vůbec nevím co se v těle epileptika děje, ale bylo mi řečeno, že to nebolí... Doufám.... Náš Čumák už má takový rituál - obvykle po ránu začne být neklidný a chce rychle ven - pustíme ho, on se vyzvrací vyvenčí, pak běží do pelechu a začne to-- to jsou nekonečný minuty., někdy chvíli přestane a zachvíli znovu... .. Teď už to známe, poprvé jsme si mysleli, že se dusí, tak jsme byli všichni pokousaní, jak jsme se "to něco, co tam neměl" snažili z krku vyndat.. Záchvaty se naštěstí drží v intervalech 4-6 měsíců "ťuk ťuk"
Ke všemu mi bylo řečeno, že mám být ráda, že jsou to jen záškuby... Bohužel se s tím nedá žít. A nechci být odkázaná na Diazepam.
chudáček sousedka má taky, retrívra, párkrát jsem ho viděla, nikdo nechtel s nim k veterinari, ze ho to vzdy prejde, ale jak jsem videla, ze neuveritelne knuci, boli ho to... bohuzel psovi nevysvetlite, co je to, atd... tak jsem je "dokopala" k veterinari
Máte právo si vyžádat konzultaci jiného neurologa. Určitě to využijte, když jste záškuby před touto léčbou neměla, něco je špatně.
doplněno 01.12.14 07:53:Pokud nemáte přímé doproučení na konkrétního doktora, mrkněte se na znamylekar.cz/... - podle hodnocení ostatních pacientů a vyberte si okres, který vám vyhovuje. Může vám to pomoci s hledáním. Ovšem ne všichni lékaři tam jsou zahrnuti. Až si vyberete, napřed tam zavolejte, poptejte se, jestli má smlouvu s vaší pojišťovnou a jestli přibírá nové pacienty a pak si smluvte termín. Ono to též většinou trvá delší dobu, takže to moc neodkládejte. Lékař si dokumentaci může vyžádat přímo od předchozího doktora, takže to vlastně přes vás vůbec jít nemusí.
Ahoj.Znám odborníka na slovo vzatého,který prakticky vyléčil jednoho mého známého.Je to jedn z nejlepších odborníků na epilepsii. Určitě Vám pomůže. Tady.
doplněno 29.11.14 12:51:Je problém říci rodičům nebo nějakým známým,aby vás tam vzali autem? Sedm hodin času pro zlepšení zdravotního času je hodně?...
doplněno 29.11.14 12:52:Pardon,samozřejmě pro zlepšení zdravotního stavu...
Tak změnte doktora.Podle toho co píšete je to nějaké malé město,zapadákov,kde doktoři jsou bohužel často zvyklí moc si nelámat hlavu s lidma protože lidi na venkově si je tak vychovali tím,že jim ničím neodporují..Jděte k lékaři do velkého města,do velké nemocnice.tam mají logicky víc zkušeností a je tam i demokratičtější přístup k pacientům.Alespon většinou
To máte pravdu s tím zapadákovem.. :D Bohužel, kdykoliv se bavím s někým stejně nemocným, řekne mi, že má stejné léky, jako já... Někdy mi příjde, že snad ani jiné neexistují. Už vyhlížím nového.
Pokud Vaše lékařka píše každému pacientovi s epilepsií stejný lék, tak to snad ani nemůže být pravda. Každý pacient má ložisko v mozku, které je příčinou epileptického záchvatu, na zcela odpišném místě a tudíž každý musí mít svoji léčbu. Léčba epilepsie je vždy individuální u každého nemocného a trvá někdy i několik měsíců, než se vybere odpovidající antiepileptikum.
Zde máte seznam některých antiepileptik, abyste viděla, že opravdu není jen Lamictal:
Antelepsin, Convulex, Gardenal, Biston, Convulsofin, Depakine, Epanutin, Gabagamma, Gebepentin, Kepra, Gabitril, Mysoline, Luminal, Orfiril, Rivotril. Je jich celá řada a jak píšu v příspěvku níže - změňte lékaře a to ihned!
Sežete si nového doktora.Ten Vám dá svou adresu,tu řeknete lékaři,od kterého odcházíte a ten je povinen podle zákona poslat Vaší zdravotní dokumentaci tomu novému lékaři.Lékaře můžete kdykoliv změnit bez udání důvodu.Jestli se bude zdráhat a vymlouvat,je to nezákonné a pohrožte mu stížností na Lékařskou komoru
Dobrý den. Přečetl jsem si pozorně Váš příspěvěk a Váš problém je léčbě jako takové. A to v léčivu, která Vám Vaše lékařka píše. Pokud berete Lamictal a i tak máte dále epileptické záchvaty, znamená to, že na Vaši epilepsii tento lék nezabírá a je naprosto nezbytné ho okamžitě vyměnit za jiný! A současně s lékem vyměňte i lékaře, protože pokud Vám lékař píše léky, které Vám nezabírají, je tento absolutně nekompetentí! A pokud Vám ještě píše antidepresiva, je to absolutně špatně. Dovolím si vznést, že tahle lékařka si zahrává s Vaším zdravím! Sama jistě totiž dobře víte, že po epileptickém záchvatu se také již nemusíte probrat... Proto změňte Vaší lékařku a to urychleně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.