Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pražské metro - cestování

Od: stanavaf® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěla bych od Vás poradit, jak se dostanu z hlavního vlakového nádraží na staroměstské nám. Myslím tedy že: metro C, druhá kolej, vystoupím Muzeum , potom na A, druhá kolej, pak vystoupím na staroměst. Prosím opravte mne, jestli jsem to vyčetla špatně.

A ještě označování lístků - to je přímo v metru (stejně jako v tramvajích?) Bývá tam myslím i turniket - ten funguje jak

pozn.: jistě cítíte, že metrem opravdu necestuji ...:(

Děkuji všem mnohokrát

St.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jerrysek*
hodnocení

3x
Dobrý den. V podstatě máte pravdu. Jen nějak nechápu, jak to myslíte s tou druhou kolejí. Nejdříve si už u vchodu do metra (nad schody) označíte jízdenku. Jsou to ty žluté označovače jako v tramvajích. A když přijdete dolů do metra, podívejte se na takové cedule co visí od stropu. Jsou tam napsané konečné stanice. Z Hlavního nádraží pojedete metrem C (směr Háje). Vystoupíte na další stanici - Muzeum. Tam přestoupíte na trasu A, odkud pojedete na Staroměstskou - směr Dejvická - dvě stanice :)
hodnocení

Velmi Vám děkuji.

kolej: 1 ------------------------------------2

vidíte tam tu dvojku a jedničku - tak to mám na mysli

hodnocení

3x

S tou první a druhou kolejí si nelámejte hlavu. Z ohlasů výš je vidět, že to většina těch, co metro používají, nerozlišuje. Důležitá je tahle cedule. Zvýrazněná je stanice, v které se nacházíte. Do kterékoliv stanice nalevo od ní jedete z levé koleje (ve směru pohledu) a naopak. Označení první a druhá kolej se používá jen při mimořádnostech a na některých konečných stanicích, kde může být orientace složitější a občas se stane, že nějakého turistu vezmou na exkurzi do depa *smich*. Ale na Vámi zvolené trase nic takového nehrozí.

Pražské metro - cestování
hodnocení

Mnohokrát děkuji za radu.

hodnocení

2x

Označení lístku je až při vstupu do označeného prostoru metra.Jinak to máte popsané správně.Všude jsou cedule se stanicemi,kde jsou označené přestupy na jednotlive trasy.

doplněno 28.11.14 12:23:

Do té žluté krabice strčíte jízdenku šipkou nahoru a dopředu.Jízdenek jsou rúzné druhy podle toho jak dlouho budete jezdit v metru nebo MHD.Např.pokud si koupíte jízdenku za 54,-tak na ni můžete jezdit libovolně 3 hodiny a to i v tramvaji nebo autobusu nebo i ve vlaku Českých drah až do pásma 1,ale to asi nebude Váš případ.

Pražské metro - cestování #2
Pražské metro - cestování #3
hodnocení

Perfektní - velmi Vám děkuji.

hodnocení

0x

Nejsem z Prahy a až tolik se tam nevyznám. Trefím jen tak to nejdůležitější. /a to pro mě je Technické muzeum *smich*/

Naplánovala jste si to dobře. Ale než jet jednu stanici k Muzeu a pak přestupovat a 2 stanice na Staroměstské, vypravila bych se z Hl. nádraží pěšky přes Václavák. Je to pořád dolů z mírného kopečka, nic namáhavého, uvidíte pěkné výlohy a určitě už vánoční výzdobu. Na dolním konci Václaváku Vás uchvátí staré úzké klikaté uličky a po chvilce se před Vámi otevře Staroměstské náměstí. Stojí to za to, je to příjemná procházka, není dlouhá ani namáhavá. Odhaduji tak 1 km. Jen si dobře hlídat peněženku.

Pokud máte nějaké problémy s pohybem, či budete mít těžká zavazadla, omlouvám se, pak opravdu jeďte tak, jak jste si naplánovala, máte to vymyšlené dobře. Jaga.

hodnocení

Dobrý den,

právě - jde o to, že poneseme zavazdla a vzhledm k vlak. spojení budem potřebovat svižnější krok, ale mnokrát děkuji.

zwiki*
hodnocení

0x

Já tam chodíval pěšky,když jsem nespěchal.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Doplním jenom tohle: jde vystoupit i ve stanici Můstek a dojít na Staroměstské náměstí z druhé strany. Cesta je prakticky stejně dlouhá, ale mnohem zajímavější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]