Nejste přihlášen/a.
Podal sem vypoved 25.11.2014 s dvoumesicni lhutou zaroven ve stejny den sem dorucil neschopenku ale zamestnavatel mi chce dat výpověď od1.12-2014 co se stane kdyz ji podepisu
Pokud jste podal výpověď 25.11.2014, Váš pracovní poměr skončí 31.1.2015 a nic víc Vás nemusí zajímat.
Zaměstnavatel se pokouší s Vámi uzavřít dohodu o ukončení pracovního poměru, nedává Vám výpověď. Pokud dohodu podepíšete, znamená to, že s ní souhlasíte a Váš pracovní poměr skončí 30.11.2014. Možná se Vám hodí být volný dřív, ale připravíte se o náhradu mzdy v nemoci (prvních 14 dní nemoci), protože od skončení pracovního poměru Vám neujde mzda, čili není co nahrazovat, a 14 dní byste marodil zadarmo. Od 15. dne by Vám náležela nemocenská od OSSZ v případě, že by nemoc dál trvala.
Zdravotní pojištění doplácet nebudete. Za část listopadu je odvede ještě zaměstnavatel za část prosince je za Vás uhradí stát a za část ledna už nový zaměstnavatel.
Stát hradí zdtavotní pojištění za osoby pobírající nemocenské (musel byste zdravotní pojišťovně doložit).
OBZP hradí zdravotní pojištění pouze za měsíc, kdy po celý měsíc (od 1. do posledního dne včetně) nebyby zaměstnány a nehradil za ně zdravotní pojištění stát.
Potřebujete-li 5. ledna nastoupit do nového zaměstnání, bude pro Vás podle mne lepší se na ukončení dohodnout se zaměstnavatelem.
Pokud jste dal výpověď 25.11 2014, tak Vám stejně poběží ty dva měsíce až od 1.12 2014 do 31. 1 2015 a od prvního února jste volný. Výpověď klidně můžete promarodit, ale můžete být v PN i déle, třeba rok. Ostatní Vám napsala "inzinyrka". - pt
Hm, tak to není těžké, podepište dohodu a jděte marodit, bude Vás to stát 14 dní náhrad, ale 4.1. se necháte uschopnit a nastoupíte do nové práce. To je vše. Jenom nezapomeňte své zdravotní pojišťovně nahlásit, že jste ukončil zaměstnání, že máte neschopenku (od kdy), že jste ukončil nemoc a nastoupil do zaměstnání.
doplněno 27.11.14 20:16:Nechápu jakých 9 dní byste měl doplácet zdravotní pojištění, nejjednodušší bude zeptat se na zdr.pojišťovně, ale podle mě nebudete platit nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.