Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Podstoupila jsem drobnou chirurgickou operaci.Narkóza byla na 90 minut,samotná operace pak 60,šlo o ca 4 cm řez v oblastech třísla a přerušení několika žil,které způsobovaly otoky nohy.Druhý den po operaci jsem šla domů.A teď jsem se teprve dostala k papírům co mi dali.
Zaujalo mě,že nebylo ani žádné předoperační vyšetření,stačily jim krevní testy(v době nástupu do nemocnice byly staré 10dnů)a EKG.Ráno jsem tam přišla,dali mi stahovací punčochy na nohy,kanylu a jela jsem na sál.Tak by mě zajímalo,jestli ta krevní skupina byla napsaná v papírech od obvodního doktora-šlo o klasické předoperační vyšetření-krev do 4 zkumovek,nebo jestli se opravdu u takových zákroků krevní skupina nezjišťuje.Zdá se mi to divné co kdyby došlo k nějaké komplikaci během operace?Nebo se u některých operací opravdu krev.skupina nezjišťuje?
Krvení skupinu máte napsánu v databázi pod svým r.č.
Pokud by bylo třeba a tuto věc neznali (úraz ve voze, nezjištěna identita...) darují 0 - negatívní. Skupina, která může být darována všem.
doplněno 27.11.14 16:39:Pokud by bylo třeba dávat krev.. a tuto info neznali... - lepší?
Jmlc-Vaše odpo není zrovna dobrá!Nikdy nedarují hned NULKU,vždy i pří velké ztrátě krve je dostatek času na zjištění dané krevní skupiny,protože nejprve doplňují ztráty fyziologickým roztokem!
Tazetel-krevní skupina je jednou daná a není třeba před každou operací znovu ověřovat !
doplněno 27.11.14 16:52:Není VŽDY je dostatek času na zjištění nulky by dali v případě krize-daná skupina by nebyla k mání! Jinak i při velké ztrátě krve je třeba a to vždy dělají,že fýzákem doplní objem krve-kapaliny v těle! Ale mnoho lidí toto neví!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.