Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,manžel si myslí,že nosím do rodinného rozpočtu málo. Já 13000Kč,pouze ranní směna,bez víkendů,on 20000Kč třísměnný provoz víkendy. Co vy na to? Poradí někdo šikovný přivýdělek, klidně ruční práce domů, bez placení dopředu a podvodů. Děkuji.
Dobrý den. Váš manžel se domnívá, že máte doma málo práce, že scháníte další? Já osobně se domnívám, že přispíváte do rodinného rozpočtu dost a že Váš manžel by měl změnit své myšlení a pohled na věc. Ať si spočítá, kolik ušetří za kuchařku, uklízečku, pradlenu...Je spousta žen, které dělají za minimální mzdu a oba manželé jsou rádi, že vůbec nějaká práce je. I kdybyste práci na doma našla, prosedíte nad ní hodiny, nebudete na sebe mít s manželem čas a rodinný rozpočet to o mnoho nezvýší. Budete unavená a to se manželovi také asi líbit nebude. No, je to jen na vás dvou, jaké máte priority...
A kdo se u vás, Leono, stará o chod domácnosti? Manžel? Vy? Nebo snad máte služku? I práce v domácnosti je práce, není sice honorovaná a každý má dojem, že se dělá tak nějak sama... zvláště muži mají na to takový náhled. Jinou práci si nehledejte, jestli nechcete být uštvaná ženská. A jestli váš manžel bude nadále trvat na tom, abyste si práci jinou našla, vy naopak trvejte na pořízení pomocnice do domácnosti. Přeci nechcete být otrokem ve vlastní domácnosti?
To jste se dobře vdala, s tím co přinesete máte celkem 33 000 Kč, to si myslím, že je dost i kdybyste měla děti. Co by měl dělat chudák důchodce, který má 10 000 Kč, dá si na stranu peníze na bydlení a zbytek si rozdělit na 30 dílů, aby vyšel, moc si vyskakovat nemůže, je rád když si koupí něco levného. Můj tatínek jeden čas dřel na šachtě od rána do večera, když byla maminka doma a nikdy si nepostěžoval, nikdy nic nevyčítal. Můj manžel když jsem byla na mateřské taky na nás dělal i melouchy bral a ani nebyl moc rád když jsem šla do práce. Vašemu muži vyřidte, že když chce, aby jste brala jako chlap, tak si měl vzít chlapa za manželku.
Takovéhle otázky by mi vyléčily krční plotýnky jak s nimi kroutím hlavou ze strany na stranu.
.
Kam se poděla osvědčená rodinná hierarchie? Máma a táta. Táta ...živitel rodiny a máma ochránce rodinného krbu?
Samozřejmě tím nemyslím pošťuchovat ženy, které rády kariéru a pod., ale přeci jen se nám "chlapi" nějak změnily.
Tak si tu tak vzdychám až se muž vedle mne ptá, co tě trápí bobši? A já mu vyprávím o pánovi, co se mu nelíbí výdělek jeho ženy a hádejte...taky si léčí asik plotýnky na krku )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.