Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem od rána ve stresu kvůli afterparty, na kterou jde dneska přítelkyně (afterparty po maturutním plesu). Známe se dlouho, vím že si občas dá pivo, nebo skleničku vína, ale tímhle mě naprosto překvapila. Nikdy nebyla člověk, co by vyznával zábavu v klubech a chlastání. Samozřejmě mi to bylo divné, tak jsem se jí na to ptal a dozvěděl jsem se, že je to afterparty z gymnázia, kde loni maturovala a že tam budou možná nějací její kamarádi. A přitom jsem se dozvěděl, že je od kamarádek pozvána ještě na jednu párty v lednu a od druhé kamarádky (která letos maturuje) je dokonce pozvána na celý její maturitní ples a už má dokonce koupený lístek.
Co mě trochu mrzí je, že mě nepozvala s sebou ani na jednu z akcí. Co já vím z mého plesu a následné afterparty i z kamarádovi afterparty, tak tam většina lidí své přítelkyně a holky své přítele berou. Nevím, co si o tom mám myslet a jsem z toho docela vystresovanej a celkově takovej napjatej a nervózní, přecejen tyhle akce nemají nejlepší pověst a tak trochu se o ní bojím (né že bych jí nevěřil, ale sama holka, pár panáků,... však určitě nějakou takovou historku znáte). Myslíte, že je blbé jí říct, že bych rád šel s ní, když mě nepozvala a ona sama má pozvání od kamarádky/kamarádek? Rozhodně nechci, aby to vypadalo, že jí chci nějak hlídat nebo že nechci aby si popovídala s kamarádkama, navíc náš vztah není nic tajného a ony o tom ví nebo si to minimálně mohou už asi 2 měsíce přečíst na facebooku a konečně bych po tak dlouhé známosti poznal nějaké její kamarády.
Mě je blbé se někam zvát, na druhou stranu jsem po včerejšku opravdu překvapen, protože tyhle akce jí nikdy moc nebraly. Je moje starost normální a je vhodné jí požádat, jestli mě neveme s sebou, když vlastně pozvání dostala od kamáradky?
Proč sem píšu a proč váhám nad vhodností otázky? Protože je mi jasné, že když se zeptám, tak mě s sebou téměř se 100% jistotou vezme, protože jí bude blbé říct třeba: ne chci tam jen s kamarádkou protože jsme se dlouho neviděli a chceme si pokecat. A nechci, aby kvůli tomu na mě pak byla naštvaná nebo mi to někdy v budoucnu až budu chtít někam jít sám s kámošema vyčetla.
Myslím, že se stresujete naprosto zbytečně. Akce s přáteli a spolužáky z dřívějška je opravdu normální navštěvovat sólo, i když někteří si tam partnery berou, ale ti se často cítí mimo a kazí zábavu. Partner, který tam dovedl partnera, který se nebaví a nepatří tam, se pak logicky nebaví taky.
Třídní akce s partnery považuji za naprosto nemyslitelné, ani bych se tam manželovi necpala a i já jsem ráda, když na takovou akci vypadne, přinese nové drby a užije si společnosti jiných lidí a baví se.
Žárlení a strach je počátkem konce vztahu. Je to jako svírat hrst písku. Mačkejte ji silou a písek vám proteče mezi prsty. Držte pěst volně a písek zůstane.
Milujte ji, důvěřujte ji a neomezujte ji. Radujte se z toho, že je šťastná, vyladěná a baví se.
Snažte se s ní trávit čas zábavným způsobem, kdy občas též přijdete mezi lidi, kde se bude bavit, aby jí společnost nechyběla. Pokud budete mít společné kamarády, se kterými budete spokojeni oba a nebudete se stále izolovat stranou jen jako dvojice, nebude mít ani přítelkyně silné nutkání unikat k těmhle akcím nad míru obvyklou a únosnou.
Nevodím manžela na srazy spolužáků, klidně sedím spolužákovi na klíně a vzpomínáme na školní léta, školní lásky, nepřeji si aby za mnou manžel jezdil do lázní, kdo mě zná ten ví, že o sexu to není, rovněž já manžela nepronásleduji. Nezlobte se ani já bych vás nevzala, jděte si sám se svými kamarády. Partneři sice mají být spolu ale rozhodně ne na řetězu. Facebook nam byl dlužen , naštěstí tam nejsem a nebudu.
Vaše přítelkyně jde na něčí pozvání někam někam, kam Vás nepozvali. Není normální se vnucovat někam, kam jste nebyl pozván. Vyjmenoval jste tři akce, na něž by přítelkyně měla jít bez Vás. Mně to nepřijde nijak přehnané, obzvláště, pokud jde o akce rozložené do několika měsíců.
Spíše se zamyslete nad tím, jestli své přítelkyni opravdu důvěřujete (bez důvěry nemá vztah smysl), a najděte si způsob, jak trávit čas bez přítelkyně. (V žádném vztahu by jeden neměl druhému "viset na krku")
I seznámení s kamarády nechte na přítelkyni: Až bude chtít, seznámí Vás s nimi. Nechte své přítelkyni prostor. Nevnucujte se jí ani jejím kamarádům/kamarádkám!.
Já abych pravdu řekla ani nejsem moc překvapená, že Vás na ten večírek nepozvala. Přece jen většinou na SŠ nebo gymnáziích bývá ve třídách převaha holek, tak je možné, že si chce opravdu užít pouze dámský večer a nechce aby jste se tam třeba nudil. Určitě bych se tam být Vámi sama nezvala. Ono taky někdy není od věci, aby jste každý vyrazil někam za zábavou sám se svými přáteli. A nevím, čeho se obáváte, vždyť víte jaká Vaše přítelkyně je a věříte jí, ne?
Když tak koukám na odpovědi, tak musím vysvětlit o co mi jde - ty afterpárty po maturitním večírku (aspoň tady v Ostravě) jsou šílenost. V klubu se sejde třeba 200 lidí, z toho třeba 60 jsou maturanti. Zbytek jsou jejich kamarádi a známí. A spíš než proto, aby si popovídali, něčeho se u toho trochu napili a pokecali, se tam většina zlije a pak z toho mají další den při prohlížení fotek strašnou srandu.
O třídíní srazy nebo hospody s kamarády tu opravdu nejde, tam chodí, s tím nemám žádný problém. Ale afterparty, kam si každý vodí své kamarády a jejíž průběh bývá dost divoký, aspoň teda mě přijde jako úplně něco jiného.
Tak když jak říkáte, že druhý den jsou na světe z akcičky peprné fotky, tak se určitě dostanou i k Vám. A pokud by na nich byla Vaše přítelkyně při nějaké nevhodné činnosti, tak rovnou budete vědět jak na tom jste a že to není holka pro Vás. Pokud Vás má opravdu ráda, tak se do podobných "divokých akcí" pouštet nebude a bude se tam chovat normálně. Určitě nemá cenu se tam "vtírat" a držet ji za ručičku, aby náhodou něco neprovedla...
Je potřeba, abys své přítelkyni věřil a zbytečně a hloupě se neužíral žárlivostí, protože o nic jiného tu nejde.
Ty znáš situaci ze svého plesu a nějaké afterparty, která nijak nesouvisí a nepodobá se afterparty tvé přítelkyně. Můj přítel má ve škole taky akci jen pro současné a bývalé spolužáky, to je úplně normální.
A co je na tom, když se s úsměvem, třeba jako laškovně, zeptáš, jestli na ples nepotřebuje doprovod? Píšeš, že je letošní maturantka, tudíž je dospělá a umí se snad rozhodnout podle sebe, ne podle toho, co je a není blbé.
A ještě, když zmiňuješ, že se tam většina zlije a pak vznikají fotky... a co, proboha? To je něco zakázaného? Většina lidí se během života aspoň dvakrát zlije, tak to holt bývá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.