Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cuká mi v nohách

Od: babkazov® odpovědí: 12 změna:

Asi týden mi cuká v nohách. Zažili jste, že vám cukalo víčko na oku? Tak takhle. Vždycky na malém kousíčku, na různých místech na nohách. Ve dne i v noci. Jen v nohách. *sok* Nedávno jsem udělala povinné kolečko šesti doktorů+speciální vyšetření a mám pocit, že když ještě uvidím nějakého nového doktora, tak se poblinkám. Proto se ptám tady, třeba se někdo s tímhle setkal a bude umět poradit. Doktorovi bych se ráda ještě chvíli vyhla a pokusila se to "rozchodit" ;)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mohlo by to mít souvislost s nervovým nebo žilním systémem, což Vás asi napadlo též. Zdravím!

doplněno 26.11.14 19:12:

Jo jo, ten hořčík by mohl pomoci. Ale, moje mamka (v době, kdy se asi o hořčíku nemluvilo) to občas měla a říkala, že to má z rozčilení (ono se ještě ani neříkalo stres). A když byla klidná, tak to prý neměla. Myslím, že to také nechce chlad, ale teplíčko - takže, klídek a nohy v teple.

hodnocení

Téééda, já jsem ale trubka! Doma mám odbornice a já se stresuju, co mi zase je! Zeptala jsem se bylo mi řečeno, že přenos z nervových zakončení do svalů potřebuje hořčík. Když je ho málo, dějí se podivné věci. Třeba křeče a cukání. ;) Obleču Dorce tepláčky a zajdeme do lékárny pro dologran. Děkuji a přeji hezký večer. :)

Bábinko, a dej vědět, co a jak ti to
pomohlo, ať jsme připraveni, až to chytne i nás. Co když je to nakažlivé...

Děláválo mi to také, jak oko, tak v nohách. Piju pravidelně magnosolv, je to prášek a rozmíchá se ve vodě. obsahuje magnesium, píše mi to neuroložka a opravdu to pomáhá, je to vhodné i pri diabetiky. Já si to rozpustím ve vodě a piju, a zároveň dodržuji pitný režim. Zeptejte se na to, od té doby co to piju, se cukání a křeče objeví, tak 2 krát do roka.

hm*

Magnesium je latinský název pro hořčík. Jestli je i ve zmíněném Dologranu, léčíte se vlastně skoro stejně.

alileta*

Dologran je dobrá volba! Beru ho už dlouho, protože trpím na noční křeče nohou. Od té doby, co ho beru, se potíže výrazně snížily, ale ustoupily zcela, až když jsem k němu přidala i denně jednu tabletku MAGNESII LACTICI. Je to volně prodejný lék a za vyzkoušení nic nedáte.

dejavu*
hodnocení

0x

Je to docela diagnostický oříšek, dcera na to trpí, hlavně v období zkoušek, když se válí. Někdy pomůže horčík, jindy to rozhýbat. Jmenuje se to fascikulace a může to mít ještě dalších x důvodů. Pokud to není příznak ALS a nezabere horčík, nic se s tím obvykle nedělá. cs.wikipedia.org/...

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravíčko, to mám docela často, také jsem kvůli tomu skončila na žilním a kdesi cosi. Výsledek byl nedostatek hořčíku kombinovaný s vadným držením těla, jedna noha je více zatížená a projevuje se to bolestivým cukáním.

hodnocení

Byla jsem večer v lékárně, nikdo tam nebyl, lékárnice se nudila, měla na mě čas. Povyprávěla jsem jí to a ona sáhla po nějakém sypkém hořčíku, za dost velké peníze na to, že ho tam byla troška. ;) Vzpomněla jsem si, jak na onkologii mi dva doktoři, nezávisle na sobě poradili, když budu sama sebou nucejna, koupit si vitamíny, ať koupím ty nejlevnější, jednodruhové. Žádné konglomeráty od A až po Zet! ;) Tak jsem požádala o nejlevnější. Magistra vybírala a a přemýšlela a nakonec jsme vybraly MaxiMag, hořčík + B6., 50 tobolek, za 79 kč. Užívá se jedna tobolka denně, oproti jiným. Doporučila mi několik dní brát jednu ráno a jednu večer. ;) Tak jsem celá zvědavá, jak to bude. Děkuji vám všem za účast a rady.

hodnocení

Beru hořčík 7. den funguje to. Cukání přestalo snad 4. den. Už začnu brát jednu tobolku denně. ;) To jsem ráda, že to přestalo!

doplněno 03.12.14 08:20:

Zwiki, fakt! Máte pravdu. Taková blbost a u sebe jsem si to vůbec neuvědomila. Může to být tím, že vím, ale neumím aplikovat. *zed* No, co už?!

zwiki*
hodnocení

0x

Já se divím,že Vy tak "zkušená" v životě nevíte tak o banálním problému jako jsou křeče a "cukání" :)

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den,

když mi cukalo asi měsíc v kuse v oku, tak mi doktorka doporučila dýňová a lněná semínka kvůli stopovým prvkům... taky to hodně pomohlo.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]