Pití Mirindy - pálí to

Od: Datum: 26.11.14 09:45 odpovědí: 8 změna: 26.11.14 16:33

Ahoj,

včera jsem si koupil 2x Mirindu 2,25 litru za 18 Kč. Nějaká akce. Jednu jsem vypil včera a jednu piju dnes.
Datum spotřeby až někde 2016, takže asi fakt jen nějaká akce od Pepsico...

No a můj problém:

Jak jsem začal pít tu Mirindu, tak mě začalo pálet tak nějak ne přímo v krku, ale níž.. jakoby v žaludku jsem cítil, jak ta rozpouštěcí kyselina pálí... ne že by to bolelo, spíš to fakt jen pálí a mám pocit, že kdyby se mi ta kyselina dostala nějak ven, tak by mě to rozleptalo.

Je to opravdu nepříjemné a začalo to jak jsem vypil asi 2 litry té Mirindy .. včera večer to začalo a dneska to pálí stejně.
Může to být opravdu tou Mirindou, že v tom jsou nějaké chemikálie, které mi nesedí? Když ona ta Mirinda je tak dobrá ... :( Nebo to může být něčím jiným?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 26.11.14 10:07
avatar

Dobrý den, když Vám to nedělá dobře, tak to nepijte. A podívejte se i na etiketu, co si do těla pouštíte - ono tam nic zdravého nebude. Zdravím!

doplněno 26.11.14 10:22:

No, tak to je docela síla, ne? Obarvená přeslazená voda s příchutí a zbytek jen chemie. Zřejmě na to není Váš žaludek připraven, tak ho nepokoušejte svinstvem.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: termixs
Datum: 26.11.14 10:19

To je přímo z etikety:

Limonáda s pomerančovou příchutí s obsahem pomerančové šťávy, obsah ovocné složky nejméně 4%.

Složení: voda, fruktózo-glukózový sirup, oxid uhličitý, pomerančová šťáva z koncentrátu, kyselina: kyselina citronová, konzervant: sorbát draselný, aroma, antioxidant: kyselina askorbová, stabilizátor: arabská guma, barviva: BETA-APO-8-KAROTENAL a BETA.KAROTEN.

Usazenina je způsobena obsahem pomerančové šťávy a nesnižuje kvalitu výrobku.

Datum: 26.11.14 10:29
avatar

voda + 4% šťávy relativně nezávadné, zbytek sajrajty

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.14 10:20
avatar

když tyhle sajrajty dokáží rospustit šedesátku hřebík, tak co pak na to asi říkají naše útroby?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.14 14:38
avatar

Naše útroby dokážou rozpustit taky docela dost věcí

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.14 14:37
avatar

Zde máte obsažené chemikálie. Jak můžete vidět, nejhorší složkou je E 202, čili sorban draselný. *kafe*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.14 16:33
avatar

Jsem zděšená z té plejády vyobrazených potravin a pochutin, jak jsou všechny chemicky ošetřené. U některých to člověk ví, u některých se to dá předpokládat, ale u kysaného zelí ani náhodou, též mě překvapilo babické těsto, majolka, perník, Flora, švestková povidla, čerstvý kozí sýr apod..

Největší je pro mne zklamání z mé milované pochoutky čokoládové tyčinky Deli. Asi jednoduché pravidlo, čím déle to vydrží, tím více konzervantů.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.14 16:13
avatar
Vypijte litr kořalky, pálení neucitite
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.