Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Piercing - alergie?

Od: kutululu odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

mám v bradě už 10 let piercing z chirurgické oceli, stále jednu a tu samou naušnici. Včera odpoledne se mi z ničeho nic stalo, že mi ten dolní ret okolo něj šíleně natekl. Bolí to, svědí to, pálí to. Vůbec nechápu co se mohlo jen tak z čista jasna stát? Je možné, že bych po tolika letech třeba mohla být alergická? Nebo to nemusí mít spojení s tím piercingem? Nevím co mám dělat, čím si to mám mazat a jak se toho zbavit, aby to splasklo. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Díry s piercingem je stále třeba čistit. Patrně tam máte zánět. Vyndejte piercing, prohlédněte díru, možná uvidíte bílý váček, který po propíchnutí vypustí hnis. Měla byste zajít na chirugii, tam vám to vyčistí a doporučí, jak proplachovat. Zánět ve rtu je velmi bolestivý a ret může otokem nabýt až nestvůrných rozměrů, že by vám to záviděly i příslušnice kmene Ubandi. :) Tak s tím moc neotálejte a řešte to u lékaře. Zatím to můžete chladit.

doplněno 26.11.14 12:57:

JJ, běžte rovnou na chíru, pokud už mají zavřeno na obvodě, existuje chir. pohotovost při chir. odd. ve špitále. Sice zaplatíte 90 Kč, ale když tam nemůžete ve všední den normálně, jděte aspoň odpoledne nebo večer. Přece nechcete, aby tam vznikla nekróza a kus rtu vám museli uříznout, nebo aby zánět postoupil do krve a k mozku a měla jste zánět mozku a mozkových plen. Buďte rozumná. A na piercing pečte. Ani vám nebudu říkat, co si jím lidi způsobili za zvěrstva, když se do toho dal zánět. :(

kutululu
hodnocení

Tady je právě ten problém, nejde mi sundat, mám ho moc utažený a teď ještě když to mám nateklé, tak to nevyndám ani kdybych se snažila sebe víc. K lékaři se určitě hodlám vydat, utíkala bych hned, ale bohužel nemohu zameškat v práci... Myslíte, že mám jít rovnou na chirurgii? Nemám jí například k obvodnímu lékaři? Ale ten by mě stejně poslal určitě na chirurgii ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]