Nejste přihlášen/a.
Přeji vám hezký večer, mám rodinu, manžela a společně už několik let žijeme na v nové domečku (samozřejmě na hypotéku) na okraji Prahy a nemůžeme si finančně zrovna vyskakovat. Moje matka se o mě nikdy nestarala - starala se o mě babička, moje patka chlastala, jeden čas brala drogy, mě mlátila a vůbec se nestarala a díky bohu o mě ani nestala a já o ni také ne. Teď zemřela a ozvala se banka a různé firmy nabízející pochybné půjčky, tam kde pracovala nakradla a pod. ... no prostě si napujčovala a neplatila, na některých smlouvách jsem našla i své podpisi (nevím jak, ale jsou falešné tedy buď se podepsala za mě a nebo je nějak zkopírovala z jiných papírů). Já nemám na to platit hypotéku na dům, dětem školu, auto a ještě dluhy matky. Teď mi vyhrožují exekucí, vůbec si nedokážu představit že to na co jsme tak dlouho dřeli a tak dlouho jsme si to přáli by nám najednou nějaký pán s nálepkama prostě během jednoho odpoledne vše vzal. Každý den na dveřích nálepky "dlužníku zaplať" "exekutor příjde brzy" "zplaťte půjčky" .. teď přišel exekuční příkaz, výhružky o tom co vše mi vezmou a co mi hrozí. Ve fakturách od ruzných firem bych se mohla koupat . matka si nechala opravit byt na moje jméno a ve schránce mi přistála faktura na 450 000 Kč (to je bohužel jedna z menších částek). Opravdu už se s toho hroutím, před domem pořád nějaké dodávky "dlužníku zaplať", schránka narvaná k prasknutí co se nevleze do ní narváno pod rohožkou za oknem a ve dveřích. Opravdu nepřála bych toto někomu zažít. Nevím co dál, nevím jak pokračovat a opravdu se bojím ..
Cizí osoba (matka) si těžko bez vaší součinnosti mohla něco nechat opravit "na vaše jméno". Pokud přišel exekuční příkaz, pak být vámi:
- rychle kontaktujte exekutora a prokažte, že vy nedlužíte
- pokud dlužíte domluvte si splátky
- pokud nemáte na splátky, hledejte si nové bydlení v nájemním bytu.
hoi. Nemáš pravdu. Policie je zavalena TO, kde kdosi zneužil OP někoho jiného a vzal si na něj půjčku. U nebankovních společností to není žádný problém. Stačí OP naskenovat a zaslat meilem.
Jeden to nechápe, já zase naopak chápu, že brečíte zde, člověk se někde vypovídat musí. Pokud je pravda, že jste nic nepodepsala, o ničem nevěděla BRAŇTE SE i když právník bude stá majlant, povleče se to i několik let a výsledek je nejistý. Jen se mi těžko věří tomu, že dluhy na vás dolehly až po smrti matky a že jste do její smrti o ničem nevěděla když některé věci byly psané na vás. Váše obavy jsou na místě ale nic se nejí tak horké jak se uvaří a téměř vše řešit lze.
Bude to znít hrozně, ale to že matka zemřela jsem se dozvěděla až z dopisu od banky. S matkou jsem žádný styk nenavazovala ani jsem o to nestála život mi jen kazila a já chtěla udělat za vším tím jen jednu velkou tlustou čáru a když už se konečně zdálo že je klid tak se stalo toto.
nerozumím tomu. Kontaktujte soudního komisaře (notáře), který má na starosti vyřizování matčiného dědictví. Zřekněte se všeho a měla byste mít klid
doplněno 25.11.14 18:38:Skvělý tip má @martinaa s grafologickým rozborem...
doplněno 25.11.14 18:39:Ale falešný podpis se dá právě prokázat soudním znalcem z oboru grafologie
To asi těžko, já pochopila, že na smlouvách je její podpis nikoli matčin a tak snad by se zbavila smluv matky. Nechápu proč by banka psala vám a ne tomu kdo vyřizuje dědictví, banka a věřitelé by se se svou pohleddávkou přihlásily. Jste-li zákonný dědic musí vás notář vyzvat, ne že vy s matkou nemluvíte a tak se o její smrti nedozvíte. Je to celé nějaké divné, příjde mi to jako polopravda., že vy nám neříkáte všechno?
Píšete, že máte exekuci, a že matka si na Vaše jméno brala půjčky. Aby banka či kdokoliv jiný získal exekuční titul, musí vše, až na výjimky, projít soudem. Pokud si matka brala půjčky na Vaše jméno, musel Vám soud doručit soudní obsílky, je to tak? Pokud Vám na dům lepí nálepky firma, která není exekutor, podejte trestní oznámení. Ale zdá se mně podivné, že by exekuční příkazyna Vaše jméno byly vydávány bez Vašeho vědomí.
Je to potřebné trochu rozčlenit. Matka zemřela a bylo dědické řízení. Pokud jste dědictví přijala, tak je to i s jejími dluhy. Přijímáte vv še. plusy i mínusy. Pokud jste chtěla na tom vydělat, tak se to teď obrátilo proti vám. Pokud jste dědictví odmítla, tak nemůže nikdo uplatňovat dluhy matky proti vám.
Pak tu jsou zfalšované podpisy. Pokud dostanete exekuční příkaz, tak s ním jde i usnesení soudu. Máte právo se odvolat a dokázat, že jde o falzifikát vašeho podpisu. Je to tak na 8 let u našich soudů, ale jde se z toho dostat.
Pokud jste prošvihla všechny lhůty, tak je to docela průšvih a pomoci může jen advokát, který je schopen poradit v konkrétních podmínkách. Těch informací pro odbornou radu je opravdu velice málo.
Nemohla byste upřesnit tu část s Vašimi podpisy na matčiných smlouvách? Nedaří se mi uvěřit tomu, že by banky nebo firmy tak snadno někomu půjčily na základě padělaného podpisu a bez občanky podepsaného ... Jak mohl přijít exekuční příkaz bez soudu?
Bez doplnění informací tu asi nezískáte adekvátní odpověď.
Co se týká dědicví ( i zděděných dluhů) , tak jste jistě byla kontaktována notářem o vyrovnání pozůstalosti. Tam jste se jistě zřekla dědictví ( tedy i zděděných dluhů).
Co se týká podvodných faktur a půjček na Vaše jméno , tak byste měla dát na policii podnět k vyšetřování z důvodu neoprávněného obohacení . Doporučila bych se zkontaktovat s právníkem .Z grafologického rozboru soudní znalec pozná zda je podpis Váš , či nikoli . A pokud se ukáže , že jste smlouvy nepodepsala , tak je potřeba kopii rozsudku exekutorům poslat.
Píšete , že se opravdu bojíte .. , tak proč už dávno nejednáte. ,,Dodávky ,, nestojí před domem ze dne na den , tohle už musí delší dobu probíhat. Žádné dluhy nezmizí jen tak,ani když nejsou vaše.
Můžete se tu vypovídat, ale potřebujete odbornou pomoc. Co se týká dědického řízení, pak správný termín je odmítnutí dědictví a nikoliv zřeknutí se dědictví. O tom Vás notář poučí. Může ovšem nastat situace, že dědické řízení bude zastaveno. Děje se tak v případě, kdy zůstavitel zanechal jen majetek nepatrné hodnoty. Pak se dědicové vůbec nesvolávají. Často se stává, že se věřitelé snaží vymoci peníze z příbuzných zůstavitele. Nemají na to ovšem právní nárok. Jediný, kdo by mohl odpovídat za dluhy zůstavitele je jeho manžel (manželka) a samozřejmě dědicové, pokud by dědictví neodmítli a ani neuplatnili výhradu soupisu. Situace není jednoduchá. Vyplatí se vám služby advokáta.
Renato. To je obrovský problém. O to větší, že matka zemřela a tím pádem nevezme vinu na sebe. Bohužel ani policie a soudy v tomto většinou nic moc neudělají. Ale musíte to zkusit, jinak Vás to semele. V první řadě musíte reagovat na každou upomínku. Napsat zpět, že jste si danou půjčku nebrala. Zároveň podat trestní oznámení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.