Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ge Money - kreditka

Od: klaban* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, dneska mi přišla reklama od GEMoney (moje banka) na tu jejich kreditku. že jako při nákupu v určitých obchodech budu mít nějaká procenta. Prosím o vysvětlení, jak to vlastně funguje a kde a v čem je háček. Klaban

doplněno 24.11.14 22:28:

Je to ta kreditka, co teďka furt běží v tv reklamě s tou kočkou a Pavlem Liškou

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řekl bych, že zakopanej pes bude v úrocích. Když ty peníze, co vyčerpáš z kreditky do pár dnů zase vrátíš, tak to bude v pohodě. Pokud ovšem lhůtu prošvihneš, bankéř si bude mnout ruce a ty se nedoplatíš.

kono
hodnocení

0x

při nákupu v určitých obchodech

tak 50% obchodu (organizací) ze seznamu nepoznám a 50% ze seznamu nikdy nenavštívím, a je po kartě.

novinky.cz/...

klaban*
hodnocení

Platí to v Globusu, kam pravidelně jezdíme nakupovat, u AGIPu, Datart, CineStar, Neoluxor, AutoKelly, kika, Pompo, timeout, husky, a další...jde mi spíš o to, jestli je to k něčemu výhodné nebo jen tahák od banky

Co myslíš? Dělá to banka pro tvý krásný modrý oči a nebo pro peníze který z tebe dostane?

ohneta*

Pokud dodrží bezúročné období, tak na tom neprodělá, takže žádné peníze z něho dostat ani nemusí.

paw*
hodnocení

0x

Kreditka jako takova potrebuje urcitou udrzbu od zakaznika.

Vsechny funguji na podobnem principu. Zaplatite kreditkou a oni vam vrati 1-2% (nebo kolik maji v akci). Dulezita polozka je bezurocne obdobi - po tuto domu mate "pujcene penize od banky". Pokud se behem bezurocneho obdobi prehoupnete na uctu do plusu, urok neplatite a jede se nanovo. Jakmile bezurocne obdobi presvihnete, jsou tam dost uroky (kolem 20% RPSN). Bezurocne obdobi je kolem 50 dni. Je hodne zpoplatnene vybery z bankomatu (treba 50 Kc za vyber)

Cili a ted si spocitejte, kolik musite zaplatit kreditkou, aby se vam vyplatila. 1. rok mate zdarma, pak neco stoji. Klidne i 50 Kc mesicne (600 rocne). Pri vratce 2% musite kreditkou zaplatit mesicne 2 500, aby se zaplatila.

Snazil jsem se to psat obecne. Zalezi na konkretnich podminkach. Banky sazi na to, ze drive nebo pozdeji vetsina uzivatelu bezurocne obdobi presvihne a pak vam napari uroky. A jste jako v kontokorentu.

stirecek*
Bacha na bezúročné období 50 dní. Některé banky počítají začátek bezurocneho období od prvního dne v měsíci, ne od dne kdy platba proběhla! Takže nakoupíte 31, ale počítá se od prvního, takže 31 dní již uplynulo. Tak číst pozorně podmínky. To jsou ty figle. Člověku pak dojde upomínka, 500 Kč poplatek za pozdní splátku plus úroky. Nejlepší karta je debetni, člověk nemusí nic hlídat, jede si za své.
klaban*

Díky za vysvětlení, to jsem potřeboval vědět. Takže to je prakticky k ničemu :) Díky za ujasnění a přeji hezký den, Klaban

paw*

Dost zalezi na jednotlivych podminkach banky. Ja osobne ale kreditky tvrdosine odmitam, neb abych byl u ni v plusu, musel bych pres ni protocit kolem 5 000 mesicne. Nechce semi to mit a starat se o to.

leonidas76*
hodnocení

0x

je to věrnostní program. tipuju, že část vaší provize dá bank a část obchodník. bance to přinese klienty a případné úroky z nesplacených úvěrů, obchodníkovi to přinese více zákazníků a zákazníkovy ty vratné peníze xx procent z ceny nákupu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]