Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dneska mi přišla reklama od GEMoney (moje banka) na tu jejich kreditku. že jako při nákupu v určitých obchodech budu mít nějaká procenta. Prosím o vysvětlení, jak to vlastně funguje a kde a v čem je háček. Klaban
doplněno 24.11.14 22:28:Je to ta kreditka, co teďka furt běží v tv reklamě s tou kočkou a Pavlem Liškou
při nákupu v určitých obchodech
tak 50% obchodu (organizací) ze seznamu nepoznám a 50% ze seznamu nikdy nenavštívím, a je po kartě.
Platí to v Globusu, kam pravidelně jezdíme nakupovat, u AGIPu, Datart, CineStar, Neoluxor, AutoKelly, kika, Pompo, timeout, husky, a další...jde mi spíš o to, jestli je to k něčemu výhodné nebo jen tahák od banky
Kreditka jako takova potrebuje urcitou udrzbu od zakaznika.
Vsechny funguji na podobnem principu. Zaplatite kreditkou a oni vam vrati 1-2% (nebo kolik maji v akci). Dulezita polozka je bezurocne obdobi - po tuto domu mate "pujcene penize od banky". Pokud se behem bezurocneho obdobi prehoupnete na uctu do plusu, urok neplatite a jede se nanovo. Jakmile bezurocne obdobi presvihnete, jsou tam dost uroky (kolem 20% RPSN). Bezurocne obdobi je kolem 50 dni. Je hodne zpoplatnene vybery z bankomatu (treba 50 Kc za vyber)
Cili a ted si spocitejte, kolik musite zaplatit kreditkou, aby se vam vyplatila. 1. rok mate zdarma, pak neco stoji. Klidne i 50 Kc mesicne (600 rocne). Pri vratce 2% musite kreditkou zaplatit mesicne 2 500, aby se zaplatila.
Snazil jsem se to psat obecne. Zalezi na konkretnich podminkach. Banky sazi na to, ze drive nebo pozdeji vetsina uzivatelu bezurocne obdobi presvihne a pak vam napari uroky. A jste jako v kontokorentu.
Díky za vysvětlení, to jsem potřeboval vědět. Takže to je prakticky k ničemu Díky za ujasnění a přeji hezký den, Klaban
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.