Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notářka versus zemřelá

Od: zdenka333 odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, ráda bych se zeptala umřela mi teta před měsícem zhruba kdy se dozvi notářka že zemřela?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

2x

Tak to by už notář mohl vědět. Je to princip matrika - soud - notář. Příslušnost notáře v rámci Okresní soudu (Obvodního soudu v případě Prahy) je dle data úmrtí zůstavitele. Který notář to bude provádět, závisí na tzv. časovém systému, záleží na dni, v němž zůstavitel zemřel, například notářka A bude provádět dědické řízení, pokud zůstavitel zemřel 1., 11., 21. den v měsících leden až prosinec, notářka B, zemřel-li 2.,12.,22.den v měsících leden až prosinec, apod.

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Nevím jak to bude u tebe, ale já jsem se po úmrtí bráchy poptával notářky(spíš její kancelářské síly)jejíž jméno jsem našel v papírech. Ani se se mnou baba nechtěla moc bavit a rovnou mě odkázala na tu určenou notářku. Oni mají takový rozpis, který je sestavovaný podle data smrti zemřelého. Tak že, řekl jsem datum a ona vyčetla z papíru tu určenou notářku. Takhle to aspoň funguje v Liberci. A neočekávej v jejich práci nějaký fofr. Na vše mají dost času. Na první schůzku si tě objednají a pak už to nějak poběží. Na ti naši, jsme asi měli dost smůlu. Syn s ní dost bojoval, ale oni jsou taková nedostupná banda. Třeba ty kápneš na někoho slušného. Ahoj.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, notářka už to vědět bude, ale Vám jde asi spíše o to, kdy budete eventuálně vyzvána k účasti na dědickém řízení. Notářka kontaktuje většinou toho, kdo je uveden jako zařizovatel pohřbu a ten by měl notářce nahlásit další případné příbuzné a možné dědice. Vy to nebudete zřejmě jako první, protože ani nevíte, kdy přesně Vaše teta zemřela. Musíte si počkat nebo kontaktovat notářku v místě trvalého pobytu Vaší tety. Ale, měsíc není ještě moc dlouhá doba, notářka toho bude mít více a nemuselo ani proběhnout to předběžné řízení se zařizovatelem pohřbu. Zdravím!

limakna2*
hodnocení

0x

Jak rychle se to notář dozví to nevím,ale mě umřela matka v únoru a předběžné ! slyšení u notáře jsem měl "již" v listopadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]