Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
v pátek se mi stala taková věc, přihodilo se to úplnou náhodou a já se nechala unést. Prostě jsme v práci s kolegou, je moc fajn, rozumíme si a cítím se s ním dobře... něco jsme řešili, ukazoval mi něco u počítače.. a jak jsme byli tak blízko u sebe začala sem mu nevědomky přejíždět ukazováčkem po ruce a usmála jsem se (ale já to vlastně ani nechtěla udělat!) a tak nějak jsme se políbili jednou, podruhé, začali jsme se líbat a mazlit celkem vášnivě.. on pak zamkl a ... no a já jsem z teď toho úplně na prášky, protože mám přítele, jsme spolu skoro rok a já jsem ho podvedla ani nevím jak se to vlastně stalo seběhlo se to tak rychle a nejhorší na tom je, že se mi to líbilo... nemůžu se sebou žít a nemyslím na nic jiného než na to, že jsem HO podvedla
mám mu to říct? Asi nedokážu žít ve lži a s tím vědomím. Přítele miluji z celého srdce a plánujeme společné bydlení. Prosím poraďte co mám dělat
děkuji
Prosím, hlavně si nelžete do kapsy. Nevědomě jste ho svedla, to snad nemyslíte vážně? Sama sebe omlouváte a hrajete si na naivku. A ještě byste si ráda ulevila tím, že tímhle špinavým tajemstvím zničíte nervy svému příteli. Co si s tím asi tak má počít?! Vy chcete jen ulehčit svému svědomí a odpuštění.
Když už jste tohle udělala, budete s tím muset žít, ale netrapte svého přítele a mlčte, prosím. Pokud ho nemilujete, tak odejděte, ale přiznání si nechte od cesty. Jemu byste ublížila a sobě nepomohla. Jen by celý vztah šel do kopru a už by vám nikdy nevěřil.
doplněno 25.11.14 06:19:Možná by vám pomohl i názor odborníků, jestli je přiznání k nevěře morální nebo zbabělé. ona.idnes.cz/...
doplněno 25.11.14 06:30:A ještě dodatek - počítejte s víceméně s tím, že přiznání ukončí váš vztah k příteli. Už starý Plzák nedoporučoval pokračovat ve vztahu a odpouštět, kdy k nevěře došlo před manželstvím, protože vztah už je zkažený na startu.
Zvažte i to, jaké to bude mít pokračování. Příchuť něčeho zakázaného a odpíraného vás bude velice lákat si to zopakovat, s kolegou budete na sebe všude narážet. Uvažte, jestli si rozbijete původní vztah, jestli je ten druhý opravdu tak lákavý partner k životu a stojí za to, protože málokdo v práci je zvědav na nějaké aféry, mohlo by se vám stát, že přijdete i o místo a nebudete mít ani jednoho, ani druhého. Pokud je morálka u vás na pracovišti uvolněná a milenec neudrží jazyk za zuby, mohlo by se vám stát, že klesnete na úroveň firemní štětky, na kterou si každý dělá nárok, protože když dala tomuhle, musí dát i jinému, jinak...atd.
Trochu prosím přemýšlejte, než se příště na někoho začnete lepit v práci a brousit si o něj prst. Pokud to považujete za jednorázové selhání a chcete v původním vztahu pokračovat, možná by bylo lepší změnit práci, kde vás to nebude pokoušet, nebo se s milencem dohodněte, že tohle už se opakovat nebude. Pak ovšem budete čelit pravděpodobně tomu, že to na vás bude zkoušet, aby si potvrdil svou moc nad vámi.
Pokud se ti to líbilo, tak tě to bude lákat furt, zvlášť když to zákazané ovoce s tebou chodí do práce. Radím: Přiznat se. Pravda vítězí a ten kdo se přizná sám tak to sice bolí ale je to lepší než lhát, jsou to falešné ohledy nechat si to pro sebe. Ti co tu radí mlčet, tak beztak jsou nevěrní a promiskuitní a kdo ví co ještě
Neříkat,jen to ne ! Jak říkal doktor Plzák :"Zatloukat,zatloukat,zatloukat !" Někdy je lepší milosrdná lež,než krutá pravda a v tomto případě to platí dvojnásob. Milujete se,plánujete budoucnost,rodinu,děti...Stále by Vám to vyčítal a vztah by zkrachoval...A příště se držte zpátky,pokud někoho miluji,tak mu nezahýbám...
A ted si predstavte, ze se to pritel dozvi az kdyz spolu budou mit deti, dum, atd. Tzn. rozvod, bitva o majetek, bitva o deti, nekolik znicenych zivotu a ztracenych let...
Vůbec vás ženský nechápu! Já na to, že je mi manžel nevěrný přišla před 14 dny úplně náhodou. Přiznal se mi ale o to tu vůbec nejde. Kdybych o tom nevěděla, klidně by se mnou spal dál a já v blažené nevědomosti bych mohla přijít k úrazu (pohlavní choroby) atd. Jak můžete radit někomu ať se nepřiznává? Copak ten druhý nemá právo vědět, že je tu možnost nákazy? Teď při pohledu na něj cítím odpor a při představě, že by se mnou měl dělat to samé co s tou děvkou jsem schopná se pozvracet. Podle mého, když chce chlap nebo žena zahýbat stálému partnerovi tak ať to dělá ale ať se sebere a jde do prdele a neohrožuje na zdraví toho druhého!
Přítele svého milujete z celého srdce, ale to podvedení s kolegou z práce se vám líbilo... Nemáte v tom tak trošku zmatek? Tady asi budete od nás chtít slyšet, že vlastně za nic nemůžete. Co když se vám za chvíli stane znovu? A to nevíte, že se říká, co je v domě, není pro mě? Takové vztahy v zaměstnání - většinou si o tom pak šuškají všichni. Myslím, že jste si tak trošku naběhla. Ale vychází mi z toho jediné, ten váš vztah s přítelem, kterého "milujete", asi nestojí na moc pevných základech. Kdyby ano, tak pochybuji, že byste tak bezhlavě podlehla svůdným kolegou... Tak si to ujasněte. Nakonec - třeba ani ten váš přítel vám není věrný...
pokud je to jen takové podvedení, bez citové angažovanosti (jaké běžně praktikují muži), tak na to zapomeňte, neopakujte to, a příteli nic neříkejte - byla by to blbost.
- pokud jste citově zainteresovaná, líbilo se Vám to, a se známým se ještě navíc setkáváte v práci, tak to s přítelem stejně nedopadne dobře a je to vlastně jedno, jestli mu to řeknete nebo ne - stejně už tato příhoda váš vztah naruší.
Přítele asi tak úplně jak myslíte nemilujete, protože v tom případě by vám stačil a nic takového byste neudělala!
Co s tím? Omluvit se mu, přiznat to a nabídnout ukončení vztahu. Nevěřím tomu, že dokážete po zbytek života mlčet, když si to vyčítáte už teď. A ono je lepší přiznání hned, než mu za 5 let říct "hele strašně mě to trápí ale před 5 lety jsem tě podvedla"...
Tohle si musíte vyřešit sama - jste schopná na to zapomenout a nikdy o tom nepromluvit? A co uděláte, když bude váš spolupracovník chtít příště zase a když mu řeknete ne, tak to někde rozkecá? Nebo co když se kolega pochlubí kamarádům a roznese se to všude? Zvažte pro a proti, ale vždycky! Vždycky je lepší, když se to dozví od vás, než když to kolem něj budou všichni vědět a on se to následně dozví z doslechu...
Kdo jsi bez viny, hoď kamenem...
Snad to nebude bráno za navádění k pokrytectví,ale mlčela bych. Čeho docílíte přiznáním? Odeženete od sebe člověka, kterého máte ráda a který má rád Vás.
Horší je tady jiná věc. Milenec si nyní myslí, že "lehce nabyl" a bude se snažit ve svém konání pokračovat. To jest nalákat Vás zase do své komnatky a otočit klíčem. Pokud odmítnete, urazíte jeho hrdost a myslím, že se bude mstít. Tedy tím, že Vás bude pomlouvat, jak jste mu jednou "dala" a už nechcete. Nebo si to pozmění, že Vy jste sice jednou "dala", ale on už o Vás nestojí. Odmítnutá ješitnost bývá zlá.
Myslím, že jste se tímto připravila o práci. Milenci ústa nezavřete a než mít z ostudy kabát na pracovišti, raději práci změnit. S tím nic nenaděláte.
Druhá možnost - rozejít se slušně s partnerem, v práci zůstat a táhnout to s kolegou. Ale myslím si, že je to pěkný kujón a jen využil situace, která se mu naskytla. Pokud přijde žádat o pomoc jiná mladá křepelička, zachová se stejně jako s Vámi.
A ono to s tou láskou k partnerovi není jistě až tak žhavé. Sama jste kolegovi vyšla vstříc, začala se ho dotýkat, což slušná žena, která má svého partnera opravdu ráda, dokonce ho miluje z celého srdce, jak píšete, neudělá. Takže chybu musíte hledat hlavně u sebe, doufat, že se nebude opakovat a modlit se, aby se to všechno neobrátilo proti Vám. Což bývá často. Jaga.
Na nevěru musí být dva - o tom žádná. Ale "líbilo se ti to tak přitele nemiluješ" - to je hloupost. Já si rád zasouložim a líbi se mi to i s babou kterou nemiluju a jen se mi líbí.
Doma neříkat, jen bys ublížila a na 99% zničila vztah. Sice by sis ulevila svědomí, ale nadělalo by to jen spoustu zla.
Milenec - jasně říct že to sice bylo fajn, ale byl to úlet který nechceš opakovat a ani nechceš aby se to dozvěděl kdokoliv další.
PS: co víš, třeba tě taky podvedl. Nevěru bych nezlehčoval, ale ani nedramatizoval. Stalo se, holt se s tím musí člověk smířit a žít s výčitkou a s tím že to nikdy nesmí říct.
Já tuto situaci naprosto chápu, to je blesk, spontánní, možná neovlivnitelné, tělo zradí, člověk to v daný moment neustojí (spousta lidí to zažije, blikne jim nedělej to, dej si bacha a přesto konají, bez ohledu na následky, tím nemyslím jen sex, ale cokoli jiného, např. dej si bacha při scházení schodů, jsou strmé, a přesto sjedu a mám rozšvihlou nohu o dřevařskou pilu, proletím střechou při ořezávání stromů, těch dalších pádů ... .
Jak to řešit je jen a jen na vás, z toho se musíte dostat sama.
Pokud to chápete jako úlet. tak si to nechat pro sebe. Takových věcí se děje, kolik lidí se ukájí jinde (a kdo se k tomu přizná), každý máme svá tajemství a ...
Blablabla, obvyklé výmluvy, jak jste to vlastně nechtěla udělat, si můžete ušetřit, na to skočí je vůl. Milujete z celého srdce? Pochybuji, jinak byste ho nepodvedla.
Pokud mu to řeknete, ulevíte svému vědomí a Vy budete ok. O dos hůř na tom bude chudák přítel. Takže holt žijte se svým svědomím a se svým přítelem, anebo ulevte dušičce a žijte sama. Nejhorší na tom je, že si sama uvědomujete, že se Vám to líbilo. Takže to časem uěláte zase, a zase to budete svádět na všechno okolo.
No ja nevém, tady je každá rada drahá. Je to čistě na tobě a tvé povaze jak se rozhodneš. Najednu stranu je pravda že zatloukat je nejlepším řešením, ale také tě to může pronásledovat po zbytek života. Pokud se tím budeš trápit a vaše láska je silná, musíš mu říct. V opačném případě mlč.
NEŘÍKAT! To je jen přehození svého špatného svědomí na toho podvedeného chudáka. Tedy on by samozřejmě žádný chudák nebyl, kdyby se to nedověděl, ale tak přesněji - udělá z normálního chlapa chudáka, aby se jí ulevilo. Já sice takové náhlé vzplanutí neodsuzuji (pokud nejde o MÉHO chlapa), ale měla by si to slečna opravdu nechat pro sebe.
Vam by se libilo, kdyby vas muz soulozil za kazdym rohem s jinou a vas drzel v blazene nevedomosti? Pochybuji
Proc k tomu tedy tazatelku nabadate? Jeji pritel ma pravo rozhodnout se, zda ji kopne do pozadi, nebo ze sebe udela parohace a odpusti ji to.
Stejně mu to jednou povíte, staří se napít a půjde to z vás samo. Píšete, že se vám to líbilo, nebude vás to lákat si to zopakovat a ujasnit si, který z nich je ten pravý?
Je mi zle z tech lidi, kteri zde radi zatloukat. Opravdu jsou vsichni tak bezpaterni zoufalci bez spetky hrdosti?
Vas pritel ma pravo vedet, s kym ma tu cest, a melo by mu byt umozneno rozhodnout se, zda s vami chce zustat.
Pokud by se mi pritelkyne k necemu takovemu priznala (jeste pred tim, nez by se mnou mela nechraneny styk), pak bych ji to odpustil, ale urcite bych se s ni rozesel, protoze jen hlupak zustane ve vztahu s nevernou osobou. Nicmene do budoucna bych se nebranil kamaradskemu vtahu.
Pokud by mi to rekla az po sexu, asi by se dockala dosti agresivni reakce. A opravnene, protoze tim ohrozila me zdravi. Tezko rict, zda bych se udrzel a zachoval klid.
No a v pripade, ze bych se to dozvedel z jineho zdroje, nejspis by byla odejita skrz zavrene dvere, nebo okno. Zranit city je jedna vec, to se da odpustit. Ohrozit me zdravi, to uz se odpustit neda... a kdybych se diky tomu nakazil pohlavni chorobou? Nevahal bych ani vterinu a ze zbytku zivota ji udelal peklo.
Co mate delat?
Mlčet.
A jestli v tom chcete pokracovat,rozejdete se s pritelem a netahejte ho za nos.
doplněno 25.11.14 20:16:Amadee,kolik vam je let,ze si jste jisty,pokud to z kontextu dobre chapu,ze byste nepodvedl?
Sám na sobě vidíš, že přiznat nevěru znamená zničit vztah který by bez přiznání fungoval dál. Moc neříkej že nikdy nezahneš, tohle má příroda velice dobře ošetřené - prostě ti vypne mozek a je to ani nevíš jak. Až ti mozek potom zase naskočí, tak ti teprve dojde jaká to byla blbost a že jsi to vůbec nechtěl. Že milenec byl jen úlet a rád máš partnera. Když mu nic neřekneš a nějak se s tim srovnáš tak vztah funguje normálně dál. Ale pokud se přiznáš, tak vztah končí a ublížíš tím partnerovi, sobě i celému okolí. Hrdost a svědomí je fajn, ale tady to je hrdost za každou cenu. Na co ti bude když tím přijdeš o partnera?
Takovy vztah funguje jen na zaklade lzi a pretvarky, ktera se vsi pravdpodobnosti nebude fungovat vecne. A kdyz se na takovou vec prijde po letech, byvaji ty konce daleko tvrdsi, nez kdyz se to udela hned.
Kazdy clovek ma pravo udelat blbost, ale musi potom nest jeji nasledky se vsim vsudy. Pokud se tedy partnerovi nechcete priznavat a dat mu moznost vyberu, tak se s nim rozejdete rovnou a nic mu nerikejte. Tyto moznosti jsou daleko moralnejsi a lepsi, nez nasazovat parohy a zatloukat.
Partneru muzes mi za zivot nespocet. Hrdost a svedomi mame jen po jednom kusu. Pokud se to provali jinak, nejspis prijdete nejen o partnera, ale i o zuby.
myslím, pokud by jste milovala přitele z celého srdce, tak by vás ani nenapadlo ho podvést...
neříkal bych to...ale váš milenec je problém...asi bych změnil práci...jinak se to bude opakovat. bude vás mít v hrsti každý den..
,,pokud je váš přítel velký cíťa...jako že podle toho co píšete je...velmi mu to ublíží...
Jasně že neříkat...v tom případě bude partner v klidu,když nic neví.Horší to bude s tebou jak se s tím popereš,protože to ti z hlavy nevyšumí za den ani za týden.Ten pocit tam bude hlodat ještě pěknou řadu týdnů a zvlášť když se ti to líbilo.Nooo a ještě když je to kolega z práce...
Pokud svého přítele doopravdy miluješ tak mu to ŘEKNI. . .léž má krátké nohy a daleko sní nedojdeš pravda se stejnak jednou ukáže . když mu to řekneš co nejdříve víc se ti uleví . a kdyby tě vážně miloval tak zůstane i když mu to řekneš aspoň uvidí že nedokážeš před nim žít ve lžích ... Lidé co k sobě cítí lásku by neměli před sebou mít tajemství...
Mopet, tazatelka už nenapíše. Jednoduše se chtěla vypovídat a podle mne si první odpovědi i četla, ale pak to vypustila z hlavy. Tak velké dilema to pro ni určitě nebylo, zrovna tak, jako tak hodně nemiluje svého přítele. Podle mne ho nemiluje ani dost málo, protože by jí svádět kolegu nenapadlo ani ve snu. A navíc, ona to podruhé vyzkouší znovu buďto s tímhle, nebo s jiným, ono se jí to líbilo a líbit bude dál. Otázka, jestli to má jít vytroubit svému příteli není vůbec na místě. Nějaké tříminutové muchlování u počítače nestojí za roztržku, vždyť k žádné nevěře zatím nedošlo. Pokud v tom ovšem nehodlá pokračovat. A to ona, podle toho co píše, určitě bude. Měla by si to ujasnit v hlavě a nezačínala prozatím s nikým trvalý vztah, není na to vůbec připravená. Chudák její stálý přítel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.