Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechtějí mi vyplatit odstupné

Od: zuice* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, měla bych dotaz o odstupném. Před rokem 2009 propoštěli z jedné firmy, kde jsem pracovala, ale já jsem v té době byla na nemocenké, takže jako jediná jsem odsupné nedostala. Bylo mi řečeno, že odstupné dostanu až nebudu v nemocenské a že se mi bude vypočítávat jen z průměru 1 měsíce, ve kterém jsem byla nemocná. Dnes je to již 4 měsíce, jsem v pracovní schopnosti a odstupné mi přesto neposlali. Když jsem tam volala, účetní mi řekla, že vedoucí zakázala mi cokoliv posílat, na to jsem volala vedoucí a ta mi řekla, že dává hned příkaz k úhradě a že mi peníze tedy pošlou, od telefonátu už je to 16 dní a stále mi nic nepřišlo. Prosím vás, jak se vypočítává odstupné a kde se mohu bránit, pokud mi odstupné nebylo vyplaceno, i když na něj mám nárok. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Obraťte se na inspektorát práce, ten řeší tyto věci.

statnisprava.cz/...

Možná by nebylo od věci zavolat ještě jednou vedoucí a zcela klidně jí říci, že pokud Vám peníze do týdne nepřijdou nebo nepřijdou ve správné výši, napíšete na příslušný inspektorát práce. A po tom týdnu to skutečně udělat.

lidka*

Já bych to jenom doplnila tak, že bych místo volání, poslala email a nebo doporučený dopis. Protože už volala, ale žádný efekt to nemělo. Prostě co je psáno, to je dáno. Hezký letní den a když už sluníčko stávkuje, tak alespoň takto! *slunce**slunce*

zuice*
hodnocení

Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]