Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, není to vyloženě problém ale zajímá mě názor ostatních lidí.
Mám přes měsíc přítelkyni, vídáme se zpravidla 3x týdně a všechno je relativně v normě (co se týká vztahu). Ale je tam jedna taková divná věc - kromě toho, že jsme si ani jednou neřekli miluju tě - což považuju za zbytečnost nějak řešit nebo říkat, když to oba vidíme a vyjadřujeme to jinak (mazlení, polibky a tyhle věci)
Ale hlavně jde o to, že se vlastně vůbec nijak neoslovujeme, což mi přijde divný. Prostě přijdeme, řekneme si třeba ahoj rád tě vidím a dáme si pusu - jako že vynecháme nějaké bližší oslovení (miláčku, Helenko, apod.). Když se bavíme říkáme třeba půjdeš tam se mnou místo Helenko, půjdeš tam se mnou - atd.
Nevím třeba, do jaké míry to souvisí s tou neschopností vyjadřovat city slovně... Nicméně já si myslím, že to problém až tak není, někdo takhle mluví víc, někdo míň; ale rád bych případně znál váš názor a ještě vlastně mám takovou otázku - je ok zeptat se jí, jestli jí nevadí, že jí budu třeba říkat Helenko? (vím, že někdo některé tvary svého jména nesnáší) nebo je lepší prostě něco zkusit příště?
No tak do měsíce si neříkat "miluji tě" není podle mne takový problém... to také nemusí být pravda, ale láskou vzplanete za pár měsíců..
Ano - zeptejte se, jak ji oslovovat... Někdo nesnáší zdrobnělou formu svého jména... Celkem univerzální je "miláčku" - to se nesplete , ale zkuste říct Helence "Leničko" a bude oheň na střeše...
Pokud neřeknete "miluji tě", nemůžete říkat "Lásko moje"...
Z té nejistoty v popisu ale vidím spíše váš vstah jako kamarádský, aktuálně bez opětovaného citu.
Po měsíci chození jsem nikdy neměla potřebu nikomu říkat že ho miluji, přijde mi to dost brzo. Nebo už je to dnes tak nějak zprofanované a je povinné to říkat jaksi "aby se neřeklo"? Já to vždy říkala až ve chvíli kdy jsem to doopravdy cítila.
Ad oslovení - se prostě zeptej, zaveď na to řeč, když tě to zajímá, no ne? Navrhni jí pár romantických pitomůstek, v nejhorším se aspoň zasmějete.
Měla jsem přítele u kterého bylo v rodině zvykem oslovovat se zdrobnělinami - tatínek, maminka, Venoušek, Boženka... na návštěvě to tam znělo jak bych byla v mateřské školce (a to byli všichni dospělí!).
I mně říkal zdrobnělinou, nejdřív mi to přišlo celkem roztomilé, postupem času už spíš infantilní...
Ahoj. Kdyby to nebyl jenom dotaz, bylo by to nějaký divný. Pokud znám jméno, té mnou milované, tak co mi asi brání, říct jí tím jménem? Případně nějakou zdrobnělinou? Je ale pravda, že používání jména, může být někdy problém. Jmenovat jich několik, než se trefíš do toho správnýho, může přivodit problém. Použití jiných zdrobnělin, může být bezpečnější. Podle předmětu otázky jsem spíš očekával téma vykání, nebo onikání. To by bylo taky prdlé.
doplněno 23.11.14 19:55:ddd. To oslování, má jako znamenat, že mluvíš s oslem? Promiň, nešlo odolat.
Tak koukám, že co člověk to názor
Já jsem takový člověk, že radši dám pusu nebo přítelkyni pohladím, než abych jí říkal že jí mám rád nebo miluju (přijde mi takové lepší, přirozenější vyjádřit to činem, než slovem, které je oproti nějakému dotyku nic).
A na to, jaký tvar jména se jí líbí se jí hned dneska zeptám. I tak mi přijde lepší říkat jí jménem (či jeho zdrobnělinou), než miláčku, broučku - mě se tyhle oslovení příliš nelíbí :P
Zatím děkuju všem za názory.
ahoj, na tvém místě bych ji zkusila oslovit nějakou podobou jejího jména, které se ti líbí a uvidíš, jaká bude reakce... jestli jí to bude nepříjemné, měla by to říct... ale musím podotknout, že nechápu, proč se jí na to nezeptáš rovnou, stejně jako nás tady: "Poslyš, nezdá se ti divně, že se nikdy neřekneme jménem?" - a může se z toho rozvinout zajímavá diskuze... lidi, co se mají rádi, by si měli umět popovídat o všem a tohle téma není nic špatného, tak směle do toho!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.