Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace u firmy v insolvenci

Od: bubbles* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

dne 24.10.2014 jsem si zakoupila u jedné firmy notebook, 27.10.2014 jsem informovala prodejce o tom, že notebook nefunguje, jak má (pomalé wifi připojení, nenačítá dvouvrstvá média). Prodejce mi řekl, ať notebook donesu, že se na to podívá. Na prodejně se na notebook podíval a řekl, že problémy s připojením bude na 99% v routeru u mě doma, ale že se na to podívají jejich technici i skrze tu mechaniku a do 3 dnů mi dají vědět, co zjistili. Po 3 dnech mi napsali, že notebook opravdu nefungoval, jak měl a zaslali ho do servisu, jakmile jej servis zašle na prodejnu, dají mi vědět. Od 18.11.2014 měla firma zavřeno z důvodu inventury a nikdo se mi neozýval, proto jsem si na prodejnu zašla osobně a dne 21.11.2014 jsem si notebook vyzvedla. Bohužel ale problémy s připojením přetrvávají. Jak jsem se dnes dověděla po telefonu s prodejcem, firma je v insolvenci a mám se obrátit na servis, vyžádat si pána, který opravu prováděl a sdělit mu, že notebook nefunguje, jak má, oni si notebook vyzvednou a opraví.

Je takové jednání v pořádku? Zakoupila jsem si od začátku vadné zboží, kdy se vada projevuje i po jeho opravě. Mám nárok na vrácení peněz? A kdo mi je vrátí, když firma zkrachovala?

Děkuji za rady :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

robertefler*
hodnocení

0x

Dobrý den,

je-li firma v insolvenci, měl by reklamaci vyřídit insolvenční správce. Znáte-li IČ firmy, zadejte jej na stránkách justice.cz do rubriky INSOLVENČNÍ ŘÍZENÍ.Je-li tam firma vedená, budete se asi muset do insolvenčního řízení přihlásit. Před tím však nejdříve kontaktujte insolvenčního správce a zkuste to s ním probrat.

sebod*

Firma bude asi v konkurzu, nikoliv v insolvenci. Nepotřebujete znát ani to IČ firmy, stačí, když do rejstříku napíšete název firmy. Tak zjistíte, zda firma v konkurzu je. Jestliže ano, tak co nejdříve podejte přihlášku. Konkurzní správce se s Vámi nemusí o ničem bavit. Záleží pouze na jeho ochotě.

Nedělejte si však nějaké velké naděje. Jestliže má firma pohledávky ve velké výši, tak moc peněz neuvidíte.

Napište mi do vnitřní pošty název firmy a odkud jsou, zkusím Vám zjistit, co a jak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]