Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovávat stříbro aby nezoxidovalo?

Od: senik odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám doma asi 250g stříbra, už jej mám bohužel černé :( Neporadil by mi někdo jak jej mohu vyčistit a poté jak jej uchovat aby neoxidovalo? Jsou to hlavně prstýnky, náušnice a nějaké zlomky.

Nestratí stříbro hodnotu když by bylo černé?

Děkuji vám

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hodnotu neztrácí, dá se relativně snadno vyčistit, ale v běžných domácích podmínkách se oxidaci stříbra prakticky nedá zabránit.

Můj oblíbený recept na čištění je dát do kastrůlku, přidat kousek alobalu, jeden prášek do pečiva, zalít trochou vody a krátce povařit.

majsterjoe*

S tim cistenim souhlasim, rozhodne levnejsi a rychlejsi nez nejake specialni vaticky a pripravky

jonny*
hodnocení

2x

myslim ze ochranit by se dalo mozna tak zavakuovanim do sacku nebo krabicky:) ale je na nic pokud prstinky a jine veci pouzivas :)

senik
hodnocení

Díky moc,

chtěl bych se zeptat, myslíte, že má cenu ještě tak 1-2 roky schovávat takové množství stříbra nebo jej prodat? Mohla by se cena za tuto dobu rapidně zvýšit nebo ne?

Děkuji

Cena stříbra na burze kolísá, nicméně současný trend je vyrovnaný - pokud ho nemáte doma tunu, nestojí za to si s tím lámat hlavu :)

graf.kurzy.cz/...

jonny*

stribro a zlato nestraci cenu :) jen chce vyckat kdy bude mit tu nejvisi prodejci cenu :) ted mluvim primo o cihlickach techto kovu takze nevim jak je to se sperky :) taky zalezi kde a komu se to proda :)

jabraka*
hodnocení

0x

Stříbro na povrchu zčerná za chvíli.Má to jednu výhodu,že oxidace(sulfidace)probíhá pouze na povrchu a tím se povrch stříbra pasivuje.Pokjud to nejsou předměty n každodenní použití,není potřeba je čistit.

JABRAKA

hlm
hodnocení

0x

Dejte do skleničky cca 2 dcl bílého vína. Do 3 dní by mělo stříbro být vyčištěno.Skleničku postavte na místo, kde je světlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]