Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AliExpress - platba

Od: polyn odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

už delší dobu uvažuji o objednání z eshopu AliExpress (www.aliexpress.com), ale nevím jak by probíhala platba - pokud bych platila před dostáním zboží, a také jestli musím platit pouze platební kartou?

A ještě jedna otázka, myslíte, že by bylo lepší počkat na objednání až po Vánocích nebo to není nějak ovlivňující?

Předem děkuji za všechny odovědi :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Lepší je objednávat kolem půlky ledna, ale ono je to celkem jedno, protože i když není moc zásilek tak to chodí kolem 3-4 týdnu, ale párkrát jsem čekal i kolem 3 měsíců. Ale průměr je 3 týdny. Jinak na aliexpressu si hledej prodejce minimálně s 95% hodnocením. Po vybraní si klikneš jakou kartou budeš platit a zaplatíš. Poté mají 3-10 dní na odeslání (každý to má jinak). Po odeslání přijde oznámení se sledovacím číslem, které se napíše do České pošty a tam můžeš vidět kde se zásilka nachází. Snad jsem to napsal srozumitelně - píšu z mobilu.
polyn
hodnocení

Ano, napsal jste to srozumitelně, děkuji za radu! :)

paw*
hodnocení

2x

Platba lze pouze dopredu, pred dodanim zbozi. Platit lze kreditkou nebo paypallem. Mozna by slo i prevodemz uctu, ale chce to nejake mailovani a poplatky za zahranicni platby jsou nehorazne.

Je jedno kdy objednate, zalezi spise na doprave. Pred vanoci maji posty frmol a dodani do jeziska je nejiste, radeji objednat v lednu. Pokud zvlite dopravu DHL nebo jineho kuryra, mate to doma garanatovane do tydne od odeslani.ALe zase tato doprava s eplati.

polyn
hodnocení

Také moc děkuji za tip! :)

ukulele*

Tak jsem sem nakouknul, po delší době, a mohu se drahý Pawe zeptat, jaký Aliexpress využíváte? Že tady píšete, že lze platit pomocí paypalu? Alík se s paypal platbami dávno rozešel, já se nervuju, kdy se vrátěj, ale oni s nima měli vážné problémy, takže si já nemohu objednat těch pár semínek sukulentů, které bych moc moc chtěl. A teď tady čtu od vás info, že to jde přes Paypal platit? Potvrďte prosím zdroj vaší informace a nebo potvrďte vaše tvrzení, budu moc rád. Děkuji, Uki.

paw*
No fakt je, ze sem uz chvili z tama nic neobjednaval. Ale slo to ponosobni komunikaci s obchidnikem. A zapomel sem nandukezitou vec, nekteri obchodnici dovolouji platbu treba pres western union.
ukulele*

Mohu se zeptat, jaké zboží, jste domlouval s obchodníkem ohledně jiného druhu platby? Já jsem chtěl před rokem rostliny, ale nabízející mi napsal, že pak nemohu využít podpory Alíku dopravy zdarma.

ps.: respektive, jestli vámi domlouvané zboží šlo odeslat v rámci Alíku, ale prosím jen skutečnou pravdu, ne jako že jde platit na Alíku paypallem, to je lež.

paw*
Za tu platbu paypallem se omlouvam. Nebudu zverejnovat co semnkupoval, ale chtel sem toho 2 palety. Uhrnem za 2000USD. Jednalo se o elektroniku.
Ale pokud hledate moznost paypallu, zkuste pohledat na ebayi. Vetsina prodejcu prodava i tam a paypall funguje.
ukulele*

Jasně, tak mě šlo třeba o tričko a nebo o lampičku a když to jsou dvě palety, tak jste asi na dopravu zdrama nekoukal, ale mě to u pár semínek a nebo pár rostlinek už hodí dost vysokou částku, a na ebay je toho dost málo - z mého oboru, co má dopravu zdarma, respektive se ty ceny dost liší od Alíka.

strazce*
hodnocení

0x

Vše výše uvedené je pravda, mimo sledování zásilky u České pošty, ta vyhodnotí sledovací číslo jako nenalezeno. ALLI ti pošle odkaz na jejich sledovací web.

doplněno 24.11.14 00:16:

Ale na jiném webu ne u české pošty jak výše uvedeno

Ee, balík vážně lze sledovat.
ukulele*

souhlasím, sleduji zásilky z Číny, Austrálie, Malty, Itálie úplně v pohodě

goodmen
hodnocení

0x

také něco budu kupovat přes aliexpress, když zvolím free shiping, tak mi to přinese česká pošta a já poště už nic platit nebudu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]