Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, pracuji v práci na dobu neurčitou a našel jsem si nové místo, nový zaměstnavatel mě chce hned, jinak mám smůlu, ale problém je v tom, že ten můj mě tam chce držet dva měsíce, co mi poběží výpovědní lhůta. Co mám dělat?
Co máte dělat? Zachovat se vůči stávajícímu zaměstnavateli korektně a dodržet výpovědní dobu. Nový zaměstnavatel by si pravděpodobně nenechal po zkušební době zaměstnance, o kterém by věděl, že nedodržuje zákoník práce ...
Ano i ne - v případě, že nový zaměstnavatel bude žádat okamžitý nástup a bude vědět o ukočení formou "Áčka", může to překousnout.. Jenže toto áčko budete s sebou tahat dál... takže pokud vás nový zaměstnavatel propustí ve zkušebce, budete mít v dalších pokusech o práci nevýhodu...
Zkuste se se současným zaměstnavatelem dohodnout o ukončení pracovního poměru. Pokud se nebude chtít dohodnout, nezbývá než přečkat výpovědní lhůtu. Proč si zaměstnanci myslí, že mají na všechno právo? Zaměstnavatel má taky právo - najít si za Vás náhradu třeba. A na to mu dává zákoník práce čas 2 měsíce. Pokud chcete dodržet zákon, není Vám co poradit - leda hrubě porušit pracovní kázeň (něco ukrást, nafackovat nadřízenému,...) a pustí Vás hned. Ale nevím, jestli by Vás s takovou někdo zaměstnal.
Zdravím,
nevím,o jakou práci se jedná ani zda je to na směny,ale co třeba se zkusit s novým zaměstnavatelem dohodnout na částečném úvazku (třeba ve formě dohody o pracovní činnosti,práce na živnostenský list apod.).Mně se nedávno dostala jedna celkem pěkná pracovní nabídka,ale dohodli jsme se tak,že prozatím tam budu pracovat na ŽL a současně zůstanu u původního zaměstnavatele.Přijde mi to celkem rozumné,protože v novém zaměstnání si mě budou moct proklepnout a já přitom neriskuji to,že pokud by se mnou byli nespokojeni,tak se mnou ukončí pracovní poměr během zkušební doby a já zůstanu zcela bez zaměstnání a tudíž bez příjmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.