Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji odejít, ale nemohu - výpovědní lhůt

Od: pracovnipravo odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chci se zeptat, pracuji v práci na dobu neurčitou a našel jsem si nové místo, nový zaměstnavatel mě chce hned, jinak mám smůlu, ale problém je v tom, že ten můj mě tam chce držet dva měsíce, co mi poběží výpovědní lhůta. Co mám dělat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Co máte dělat? Zachovat se vůči stávajícímu zaměstnavateli korektně a dodržet výpovědní dobu. Nový zaměstnavatel by si pravděpodobně nenechal po zkušební době zaměstnance, o kterém by věděl, že nedodržuje zákoník práce ...

Ano i ne - v případě, že nový zaměstnavatel bude žádat okamžitý nástup a bude vědět o ukočení formou "Áčka", může to překousnout.. Jenže toto áčko budete s sebou tahat dál... takže pokud vás nový zaměstnavatel propustí ve zkušebce, budete mít v dalších pokusech o práci nevýhodu...

iz*

Akorát se s těmi novými zaměstnavateli, kteří trvají na nástupu ihned i za cenu porušení zákoníku práce, nedá moc počítat do budoucna.

Většinou jen potřebují "zaplácnout" momentální potřebu, kterou během zkušební doby dořeší, a na konci zkušební doby se s takovým zaměstnancem rozloučí ...

pfpetr*
hodnocení

0x
Me bylo poradeno v byvale praci troska alkoholu a klidne si jit pripit se sefem nastesti me pustili hned

hodnocení

0x

Zkuste se se současným zaměstnavatelem dohodnout o ukončení pracovního poměru. Pokud se nebude chtít dohodnout, nezbývá než přečkat výpovědní lhůtu. Proč si zaměstnanci myslí, že mají na všechno právo? Zaměstnavatel má taky právo - najít si za Vás náhradu třeba. A na to mu dává zákoník práce čas 2 měsíce. Pokud chcete dodržet zákon, není Vám co poradit - leda hrubě porušit pracovní kázeň (něco ukrást, nafackovat nadřízenému,...) a pustí Vás hned. Ale nevím, jestli by Vás s takovou někdo zaměstnal.

x*
hodnocení

0x
Docela bych se divil, kdyby vás zaměstnavatel chtěl opravdu hned i za cenu porušení závazků vůči předchozímu zaměstnavateli. Protože když se do toho pustíte, co tím říkáte novému zaměstnavateli? Že ho klidně podrazíte, až za vámi za X měsíců přijde někdo další a nabídne vám lepší podmínky, stejně jako to teď chcete udělat svému předchozímu zaměstnavateli. Forma toho porušení už není tak podstatná.

hodnocení

0x

Zdravím,

nevím,o jakou práci se jedná ani zda je to na směny,ale co třeba se zkusit s novým zaměstnavatelem dohodnout na částečném úvazku (třeba ve formě dohody o pracovní činnosti,práce na živnostenský list apod.).Mně se nedávno dostala jedna celkem pěkná pracovní nabídka,ale dohodli jsme se tak,že prozatím tam budu pracovat na ŽL a současně zůstanu u původního zaměstnavatele.Přijde mi to celkem rozumné,protože v novém zaměstnání si mě budou moct proklepnout a já přitom neriskuji to,že pokud by se mnou byli nespokojeni,tak se mnou ukončí pracovní poměr během zkušební doby a já zůstanu zcela bez zaměstnání a tudíž bez příjmu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]