Nejste přihlášen/a.
Jsem už bezmocná,už to prostě nedávám.Byli jsme s manželem 21 let opravdu štastni,pohádkový život,nehádali jsme se ,milovali,jezdili na dovolenou,prostě krásný život.Ale letos v září mě začal podvádět se sousedkou,které občas chodil pomáhat,je totiž rozvedená a po druhé se vdala a manžel ji chlastal,tak ho vyhodila.No a já jsem uplnou náhodou vyslechla rozhovor,kde ji manžel řekl ,že ji miluje a že se zase sejdou.Podotýkám,že bydlí v Praze a my na moravě.Tak jsem na něj udeřila a on se přiznal.Druhy den se rano ve 4 h zbalil a odjel za ní do Prahy.Prosila jsem ho,dělala návrhy,že to smažeme,ale on že ji miluje.Prasklo mi srdce,když si vzpomenu ,že to ještě ten den,než jsem na to přišla řikal mě,ale stale ho miluju,je to normální?Hned se rozvádíme,už má trvale bydliště Prahu,všechno přepisujeme,prostě neexistuju pro něho.Děti jsou velký,ale berou to hodně špatně.Syn s ním nechce nic mít a dcera si s ním volá,ale nenávidí ho.Sousedce je 52 let,je to učitelka,rázná,tvrdohlavá a on jí zobe z ruky jako psiček.Když jsem se ho ptala proč to udělal,a co bylo špatně,tak řekl,že se měl až moc dobře,že jsem skvělá ženská,hodná a prostě to že měl všechno.Že je jiná ,ale neví jaká.dojíždí do práce 250 km.Po noční jede 3h.Ona neměla 10let chlapa.Bude si ho hledět,protože byl šikovnej na všechno,a nebude chtít zustat sama,když byla tak dlouho sama.Nejvíc mě ale ubíjí když přijedou na chatu,která je naproti.Nikomu to nepřeju,je to hrozný i pro našeho psa.Týden pak nežere a knučí až hrůza.Je mi na brečení z toho chování.Nic pro něj není problém,usmívá se ,je štastnej,a já jsem troska.Kdyby byla mladší a krásná,ale je hnusná a stara o 12 let starší ,syna má fetaka,a mě se směje do očí.Nevím proč nedokážu dostat vztek,potřebovala bych to,abych se tak netrápila.Nepochopím to prostě,jak může zahodit ze dne na den to krásné co jsme měli,baráček se zahradou,kamarády,rodiče,prostě to nepochopím.Ted bydlí v panelaku,dojíždí,a na svoje děti kašle.S ničím jim nepomůže ,protože je v Praze.Nemáte někdo recept ,abych se nezbláznila?Děkuju
Manželovi možná imponuje dominantní žena, tzv. domina, případně rázná, sebevědomá a psychicky silná žena, u které má pocit ochrany a jistoty. Prosby, hrozby a škemrání jsou marné, tudy cesta nevede. Jsou chlapi, kteří si chodí udělat dobře i k takovým profesionálkám. Jejich atributy jsou kozačky, obepnuté v kůži nebo latexu, skvěle upravené, s maximálním sebeovládáním, patrnery občas mrskají bičíkem, důtkami, někdy je svazují či poutají pouty, či na ně kapou horký vosk, to už podle chuti toho kterého klienta BDSM salonu.
Možná byste na to manžela dostala, kdybyste něco takového předvedla, ale nyní na to není vhodná doba, nemůžete udělat naprosto nic, jen čekat, jestli ho to přejde. Jakékoliv škemrání a dolézání ho bude ještě víc odpuzovat.
Je též možné, že se stanete silnou a nezávislou osobností doopravdy, ale pak už ho potřebovat nebudete, i kdyby se k vám vrátil.
Nejhorší na tom je,že všechno co popisujete v erotických hrádkách jsme dělali,nenudili jsme se,pořad se něco podnikalo.Je fakt,že hádky nesnáším a tak jsem měla možná dělat nějaké scény,nebo mu vrazit kudlu do zad.Pani z Prahy chodí jako bezdomovec,hulí jako fabrika a manžel jako silný astmatik začal take ve velkým,jeho táta umřel na rakovinu plic,moc mě to na něm mrzí,když s ním mluvím,tak si myslim že se mnou mluví ona a ne muj manžel.Jako by ho ovládala.Vyčítal mi penize ,že nevyjdu s výplatou,že dotyčná paní musi v Praze vyjít se 4000 kc.Ale že prohulí 2500 kc už nevydí.Vím,že se nevrátí,nikdy by nepřiznal,že se nemá dobře,a že mu třeba chybím.Pořad mu volá,píše,u právníka mu psala snad 10 krat.Nevím jestli mám čekat,ale myslím si že jestli ji bude milovat tak jako mě,tak s ní zustane 20 let.
Zdravím. Skoro to samé, co píštete, mi říkala kolegyně z práce před pár lety. Asi se do ní prostě zbláznil. Do toho my nevidíme.
Milá lolafajn:teď Vám píšu z vlastní zkušenosti.Ne manželky,ale dcery takového člověka.Můj tatínek po 25tiletém manželství jednou řekl:maminko,odcházím za svou sekretářkou,sbal mi věci.Pro mou matku to bylo šílené,nečekané.Jejich manželství podle mne nemělo trhlinku.Všichni známí se divili,když se ukázalo,že to táhne s tou svou sekretářkou 10 let a že ji i finančně podporuje.Moje matka se zhroutila,rozvod nechtěla a vše zdržovala.Můj táta byl neoblomný,tvrdýž a šel si za "svou láskou"bez ohledů na matku i na nás děti.Vedl velmi veselý život,matka chodila pod okna poslouchat,jak se tam společnost baví a nakonec se pokoušela 2x o sebevraždu.Bylo to hrozné.Všichni jsme ho zavrhli a také netušili,proč odešel.Matka se časem uklidnila a prohlašovala,že už ho NIKDY nechce zpátky,kdyby on chtěl.Byl pryč 13 let.Za tu dobu si vzal tu svou sekretářku,ta se s ním po 3 letech rozvedla.Potom měl ještě 2 manželky a ta poslední mu dělala takové peklo,že mu to vrátila i za nás.Po 13ti letech sklopil hlavu a s pomocí rodiny syna-mého bratra-začal opět "namlouvání" mé matky.Ta rok odolávala a nakonec se opět vzali.Od té doby se o tomto úletu nikdy nemluvilo,jakoby se nestal a žili vzorně a s láskou až do smrti.Ale já nyní,když mám svou rodinu,vidím,že moje matka nebyla pro mého otce tou manželkou,kterou by chtěl.Proto se mu zalíbil život té jeho sekretářky,protože doma sice měl všechno čisté,připravené,žádné hádky,prostě vzorná rodina.A to se mu "zajídalo".Teprve teď vidím,že mu něco chybělo,co mu matka zřejmě neuměla dát.Vám radím:vztyčte hlavu,chce to čas.Srovnejte si majetek-to Vám radí předešlé kolegyně dobře,ale neukazujte manželovi,že jste v koncích.Ono to tak za čas nebude.Hodně těch,co Vám napsali,má pravdu v tom,že to nebude mít dlouhého trvání,i já si to myslím.Jestli si děláte naděje,máte na to právo,ale to řešte podle vašeho svědomí,až to nastane,pokud by se něco změnilo.Ale určitě nedovolte,aby on Vás viděl smutnou a zničenou.Tím na jeho city nebudete platit.Věřte,že není všem dnům konec-viz můj příběh.Nezahalujte se do sebe,jistě máte kamarádky,nebraňte se tomu.Váš život nekončí s jedním mužským,i když jste si myslela,že je stále pro Vás.Jak vidíte,vše se může změnit.Proto i Vám se může život změnit a možná tím lepším a příjemnějším způsobem.Přeji hodně síly,abyste to zvládla!S.
Dobrý den,
zažíváte těžké období. Zkuste se v tom přestat rýpat, tím ubližujete jen sobě. Berte to, jak to je, co manžel chce, má. Zkuste se zaměřit na sebe, pokud máte možnost, děti jsou velké, sbalit se a někam vyrazit, dělat to, po čem dlouho toužíte a nešlo to. Obnovte vztahy s kamarádkami,které jste dlouho neviděla,začněte s nějakým kurzem, koníčkem, zkrátka dělejte něco, co Vás bude bavit a odvede myšlení jiným směrem. Jinak se utrápíte. Pokud si nebudete vědět rady, vyberte si nějakého psychologa, se kterým si o tom popovídáte a který Vás nasměruje jinam. Bolest přebolí.Radit k novému vztahu je určitě předčasné. Hlavně neztratit sebeúctu. Manžel přijde na to, že udělal chybu. Máte děti, budou Vám oporou. Neponižujte se, že to smažete, neměl by k Vám respekt ani on, ani děti. Na chatu vemte přátele, s kterými Vám je dobře a dejte jim to najevo. Až bude manžel slintat za plotem, dělejte, že je neviditelný :D
Zažila jsem na vlastní kůži. Pokud nemáte antidepresiva, které pomohou, tak se v tom klidně rýpejte, mluvte s kýmkoliv, kdo je ochoten naslouchat, dělat vám vrbu. Vymluvení pomáhá. Na tom je vlastně založeno i působení psychologa- s účastí vás vyslechne, jak dlouho chcete. Takže sem pište, co děláte, jak se cítíte, co manžel, klidně cokoliv.
Pokud budu vycházet ze zadaného textu, což mně ostatně ani nic jiného nezbývá, pomalu se připravujte na budoucí (ex)manželův pokus o návrat. Vámi popisovaná selanka dlouho nevydrží. Pražská vyzuna manžela vyzunkne a rázně odkopne. Nejspíš to ani nebude trvat dlouho. Čili už plánujte, jak budete reagovat. Přijmete ho, nebo ho pošlete jižně od zad?
Cesty páně jsou nevyzpytatelné. Když se chlapovi splaší hormony, tak nemá hranice, to mi věřte. Nic s tím neuděláte, on se rozhodnul, buď se někdy vrátí nebo nevrátí, to jak se zachováte při jeho případném návratu, si musíte vyjasnit sama.
A to, že je starší a podle vás hnusná, nic neznamená. Ten chlap v ní může vidět něco, co vy nevidíte a to mu ty hormony mohlo splašit. Navíc opravdu není nic horšího než nuda. I když se má člověk dobře, tak se může nudit. Může to být i krize středního věku. Prostě na člověka v průběhu života čeká spousta pastí.
Tohle jsem taky zažila. Jemu dávám tak maximálně 8 měsíců a jeho hormony se zase stabilizují. A pak bude záležet na vás, zad ho přijmete zpět nebo pošlete zpět jeho učitelce.Ale co můžete udělat teď, je že si nechte podepsat a potvrdit notářem dohodu o rozdělení SJM.Protože, až se jeho hormony uklidní, začne reálně uvažovat a bude chtít co nejvíce majetku. Mě po odchodu za milenkou odevzdal manžel polovinu majetku, ale až se zklidnil, začal nelítostný mnohaletý boj o majetek. Já ho totiž po těch osmi měsících poslala za jeho milenkou zpět.
no my se uz rozvádíme,všechno dohodou.Nic nechce jen auto a skutr.A to mame kazdej svoje,barak nechal mě,nechce ani nábytek,ještě chtěl trumpetu,na kterou nehrál 20 let,a zavařeniny se hřibama.Podepisoval to a usmival se,nic neřeší.
Ani můj nic nechtěl,radím, nechte dohodu potvrdit. Jinak vám po mnoha letech bude lozit do domu, že je i jeho a nic neuděláte, ani policie nic neudělá, opravdu, pokud nebude dohoda potvrzena notářem, klidně vám sebere i vaše šperky , televizi, auto, cokoli.Nedovolí vám soukromý život. On si si sice začal, našel si milenku, ale běda, až vy ho nebudete chtít a nedej bože si najdete přítele.Tím vás nechci navádět, aby jste ho nevzala zpět, to ne, ale jenom byste se měla připravit na obě alternativy.
Děkuju vám všem,stejně nevim jestli to zvládnu,vždycky jsem říkala ,že bych mu dala facku a vyhodila ho i s věcma na cestu,ale skutečnost byla uplně jiná.Udělala jsem ze sebe uplnou blbku a trosku,která ho prostě nechtěla pustit.Rozvod určitě dotáhneme,chce to,no a bránit mu už nebudu,když mě nemiluje,nemá to cenu,ale hrozně to boli,a bude to bolet do konce života.Mám strach ,že už nebudu věřit nikomu.Že zustanu sama a to samotu fakt nesnáším.
Šmarjá, chlapů je plná planeta, to vám jen tak teď připadá, protože se trápíte.
Všechno má svůj konec, i to utrpení, všechny smutky jednou pominou a až zvednete hrdě hlavu a vezmete život do svých rukou a začnete přemýšlet o sobě a nad sebou, uvidíte, že život je strašně fajn a sympatických chlapíků jsou celá hejna, pokud je člověk v pohodě, bude jich kolem vás roj.
Možná jste žila jen pro něj a jeho potřeby a to je velká škoda, možná jste zapomněla, co jste vlastně chtěla, co se vám líbí. Zkuste si na to vzpomenout a ŽIJTE! Život je tak strašně krátký!
A nedělejte žádná gesta, holky vám správně psaly výše, abyste si vše pojistila, protože on brzy vystřízliví a té jeho Miss popelnice nebude stačit jen jeho psí oddanost, ale svou bezďáckou noru zatouží přizdobit vaším nábytkem, zatouží cestovat a budou se jí hodit peníze, všechno si pojistěte včas, jde o dny, než to začne a začne dirigovat svého mopslíka, aby jí to oddaně přinášel, uvidíte sama.
Je to drsný, ale je tu možnost, že vás ve skutečnosti nikdy nemiloval. Nechtěl třeba být sám, ale jakmile narazil na někoho, do koho se zamiloval, tak udělal sbohem a už ho nezajímáte, proto je takhle v klidu a usmívá se.
Někteří chlapi holt zamilovanost umí velice dobře hrát, klidně i celej život (žena umí perfektně předstírat orgasmus, muž umí perfektně předstírat lásku).
Případně se nabízí i možnost, že umí ta žena velice dobře manipulovat. Zmanipulovat se dá opravdu kdokoliv a divila byste se, čeho jsou potom lidé schopni. Moc toho ale o něm nevíme, takže těžko usuzovat.
Tak toho využijte! Je to krátké období velkých gest a věřte, až se mu trochu rozsvítí, tak obrátí. Využijte toho,že s ním cloumají emoce a nechte si to potvrdit u právníka, ať to máte na papíře. Ať zaplatí za to, co Vám připravil. Vrátit se pak může vždycky, ale už do Vašeho. Osobně si myslím, že nejpozději do roka bude rozčarován a je pravděpodobné, že se pokusí o návrat. Teď je zblblý, mozek mu spadl do kalhot, potřebuje projít období zamilovanosti do reality, začít objevovat negativa a dospět až k období nespokojenosti. To trochu trvá, dejte mu čas, nezvládl období druhé mízy, tak jako spousta ostatních. Pokud je v základu solidní chlap, tak dostane za vyučenou pro zbytek života. Divila byste se, jak solidní chlapi v tomto období selžou, protože si neuvědomí, že s nimi cloumají hormony.Jestli o něj i pak budete stát, řekla bych mu" "Až dostaneš rozum, tak se vrať a uvidíš, jestli budu ještě volná". Váš příběh je příběhem spousty manželství po 20ti letech, nejste sama. Po těchto letech se už vkrade do vztahu zvyk a chlap zatouží znovu prožít tu krásnou zamilovanost. Kdyby neuvažoval poklopcem, tak mu musí dojít, že za čas bude s novou partnerkou ve stejném bodě, jako s Vámi, ne - li hůř, pokud jste měli, jak píšete pěkný vztah. Ale je to zklamání, co?
Musím říct,že je fakt hodně zamilovaný.Budou stavět barák na klíč.paní prodala byt v Praze a za to postaví kousek od nás domek.myslela jsem,že se odstěhují do Prahy,bylo by to pro mne možná lepší,ale bohužel .Domek nám nechal bez nějakých problémů.I když ted všude rozkříkuje,že jsem ho vyhodila s igelitkou.Jenže to není pravda.Nic nechtěl,pořád se usmíval,jako by říkal,že jsem ta blbá já.Jsem ráda,že nám ho nechal.Máme pořád domov.Ted už by to prý neudělal.Možná,že to bylo tak rychlé,rozvod byl do třech měsíců.Takže opravdu fofry.Přepisy všeho,vody,elektrika,auta ,skutry.a další.Ani nevim,jak jsem to všechno zvládla.Ted se pořád předvádí,a ona se mi šklebí.Nedovedu nijak reagovat,pak to doma obrečím,a zase je mi chvíli dobře.Nejde mi to se nějak přetvařovat.Když jsou doma děti,tak se hodně snažím.Dcera si s přítelem koupili domecek,tak se mi asi brzo odstěhují.Bude tu smutno.Ale je to jen pár km.Bude prý často jezdit.Já jedu s holkama z práce na prodloužený víkend.Moc se těším.Děkuju všem co se semnou dělíte o odpovědi,ráda si je čtu,někdy pořád dokola.Ale že se vrátí nevěřím.Každému říká ,jak je štastný,tak to bude asi pravda.Se mnou asi byl neštastný.Mrzí mě to.Tak ještě jednou děkuji,a hlavně zdraví všem.
Každá rada dobrá.Já zažila něco podobného,ale s tím rozdílem,že dětem bylo 9 a 12 let a "tatínka" vídávaly každý den,jak se předvádí.Taky si našel o 10 let starší ženskou a ze dne na den se sbalil.Vy ho alespoň nevidíte každý den,ale já ho měla na očích nejen v práci,ale i doma.Bydleli naproti v paneláku s okny a balkonem otočeným do našich oken.Tak si dovedete představit jak bylo mě,ale hlavně dětem. A co poradit? Je to těžké,ale myslete na sebe a váš chlap není jediný mužský na tomto světě.A že se usmívá a je šťastný,kdoví jak to ve skutečnosti je.Vemte psa a jděte na procházku.Chce to hlavně čas.Budu držet palce!
polož si jednu jednoduchou otázku. Stojí ti za to se psychicky týrat někým, kdo tě dokázal s úsměvem na rtech opustit? Buď ráda že máš chalupu a další věci a nevyhodil tě na ulici. I takové případy jsou.
Co potřebuješ je změna stereotypu. Začni chodit do divadla, na bazén, posilovat, na procházky, vem kamarádku na hory, nebo si zaleťte na krátkou dovolenou. Prostě začni něco dělat. Musíš zaměstnat mozem! Pročistit hlavu...
Jedna zásadní výtka. Vztah bez bouře neexistuje. Sice ve tvých očích jste měli krásný vztah ale prostě jemu něco scházelo... nejste jediní, znal jsem jeden manželský pár, který takto jednou večer sedl ke stolu a oba se shodli že to není pravé ořechové. A to měli za sebou už něco... ale stejně jako vy, nehádali se, vše řešili v klidu, jezdili na dovolenou k moři každý rok + hory, muž bral svou ženu na romantické večeře...milovali se...a přesto se shodli že něco je špatně. Skončili.
Hm, já bych ho přenechala v Praze té učitelce. Když ji chce, tak ať ji má. Ale až by po čase přišel zpátky s prosíkem, tak bych ho nechala být s tím, že opotřebované zboží neberu zpět. Žena by taky měla mít nějakou hrdost. Bohužel, asi došlo k tomu, čemu se říká druhá míza. Váš manžel má pocit, že by měl v životě ještě něco zažít, než bude opravdu starý. A jak se z dané situace nezbláznit? Jakou chcete radu? Každý, kdo se rozváděl, vám poví, že všechno zlé vyléčí jen čas. Asi vám moc nepomůže říkat, že nyní je na místě se zaměřit na sebe, své děti, a na to, co jste kdy dělala ráda, ale neměla jste na to nikdy čas. A věřte jedinému, že karty se obrátí ve váš prospěch. Vašemu muži zbydou oči pro pláč, kdežto vy budete jednou šťastná rozvedená ženská, a pravděpodobně i obletovaná muži.
No budu se muset snažit to zvladnout,kvůli dětem,je pravda ,že myšlenky na ukončení života tady byly a pořád tady sou,zdá se mi jak to spolu dělají,jak se mazlí,užívají si ,ale opravdu je to asi brzo ,abych zapoměla na všechno ,co jsme spolu prozili.A zapomenout to ani nejde.Nejhorší budou vánoce a silvestr.Nikdy bz mě nenapadlo,že si takhle sáhnu na dno.Když jdu po dědině,tak na mě lidi koukají,jako bych to udělala já,v práci taky,děláme v jedné fabrice.V pravěku by mě ukamenovali,že jsem si chlapa nedokázala udržet.Nikdo by to prostě do něho neřekl,byl skvělej.No začnu opravdu odznova,ale už budu mít strach,že mi to někdo udělá znovu.Nebo mám na něj čekat?Ale jak dlouho?Co když spolu opravdu budou štastni.To mě zničí.Nevim,jak dál,rozhodnout se,nechat to osudu,ale u nás mládence nenajdu.
Rozveselila mě jedna věta - jste už 21 let vdaná, takže předpokládám, žádné housátko. A píšete: U nás mládence nenajdu.
Co byste dělala s mládencem? K Vám by se přece hodil pán tak okolo čtyřicítky a ne mládenec.
Pána bych nechala učitelce. Však až opadne první vlna zamilovanosti a spadnou růžové brýle, teprve bude moci hodnotit. Zda udělal dobré rozhodnutí. Mějte také svou hrdost a nechte ho být. Zbylo Vám ještě dost. Máte děti, máte práci, máte kde bydlet, jsou na tom mnozí hůř než Vy. Jen bude chvíli trvat, než si zvyknete. Ty Vánoce a Silvestr nebudou příjemné období. Nejlepší by bylo, kdybyste je mohla prožít někde jinde, u lidí, které máte ráda, u rodičů, v rodinách sourozenců apod. Abyste pořád nemyslela na to, co bylo...
Na manžela bych nečekala, zda se rozmyslí a vrátí se. To je jako byste našla na ulici ocucaný bonbón a docucala ho sama. Co chtěl, to má. Spíš bych se časem, ne hned, poohlédla po nějakém jiném muži, s kterým byste si rozuměla. Ne hned si ho nastěhovat, ale nějaký výlet, divadlo, kavárnu...Abyste mohla zhodnotit, zda si rozumíte.
Nelámejte to přes koleno, ne hned a ne každého. Může to klidně trvat třeba rok, dva, ale uvidíte, že sama rozhodně nezůstanete. Ale toho původního už bych nechtěla. Zklamal jednou, udělá to zas. Zbytečně byste se trápila.
Tak nesmutněte, stejně ten Váš za mnoho nestál, když dokázal po 21 letech zklamat. A ať jednou potkáte někoho, s kým se budete znovu smát. Jaga.
Jsem stejného náozru jako babajaga.Z Vašeho psaní cítím,že máte velkou snahu svého manžela udělat lepším,než je.Snažte se v něm vidět i člověka,který bezohledně rozbil svou rodinu a šel si za svým-pofiderním-štěstím.Snažte se na něj koukat jako na bezcharakterního člověka a nesnažte se ho před sebou nějak omlouvat,nebo si vyčítat,co jste mohla a neudělala.Třeba opravdu něco bylo,ale to,co udělal on nejen Vám,ale i dětem,to není vůbec pěkné.Klidně ho nazvěte alespoň pro sebe i nějakou nadávkou,zakřičte si to nahlas,ulevíte si.Vy jste neodešla,on odešel a tak si nic nevyčítejte.Hlavně nezáviďte,jak se má nyní krásně,zatímco Vy jste na dně.Pracujte na sobě,nemyslete na to,jak přemýšlíte,jak si žijí ti dva.Ono toho bude do času,než přijde ten normální život i s problémy apod.Ono pro něj i to dojíždění bude postupem času dost nepříjemné,také ona má se synem/jak jste psala/ problémy.Těšte se z toho,že tohle Vám nehrozí a také z toho,že Vy zachováte svou rodinu takovou,jaká byla vždy: slušná a solidní.On tam sice není,ale jste tam vy ostatní.A že tam není on?Koukněte na něj jinak:není to ten milující manžel,ale člověk,který Vás zradil-tedy zrádce.A jak říká klasik: "Není hoden! Není hoden!" A nebojte se,sama nezůstanete.Ale na to teď nemyslete,pracujte na tom,abyste se zabavila a buďte vstřícná lidem okolo sebe,t.j. dětem ,rodině,přátelům.Ti Vám určitě pomohou se z toho co nejdříve dostat.Máte někoho takového?Píšete jen o něm a to je škoda energie,spíše napište nám zde o lidech,zda máte nějakou kamarádku,rodiče.To je nyní potřeba řešit pro Vaše znovuvstání z té šlamastiky a tomu se věnujte.Donuťte se k tomu a nezavírejte dveře před lidmi,co Vám mohou hodně pomoci.Jsem přesvědčená,že to zvládnete,když použijete ty dobře míněné rady zde.S.
Jsem ráda,že někoho zajímá takový problém.Nemuselo by to nikoho zajímat,každý má svoje starosti a problémy.Hrozně moc si toho vážím,že mi někdo vůbec chce pomoci aspon tím ,že napíše svůj názor.Moc mi to pomáhá pochopit ,proč se to děje.Snažím se tolik na něho nemyslet,ale doma mi ho to všechno připomíná.Večer lehnu,koukám vedle a vidím ho ikdyž tam není.Kamarády mám,ale dělám dvanáctky,tak třeba nejsou doma,rodiče mám vedle,ale ti to taky nesou hodně špatně,měli ho moc radi,tak jako všichni.Všem pomáhal,nikdy neřekl ne.Ted musím hodně šetřit,na rozvod,přepisy ,dcera dělá soukromou školu,vánoce,no ted teprve vidím jak to bude těžké.Všechno platit sama.No a užívat si zatím finančně nemohu.Co mi zbyde skovám na uhlí a na dřevo.Ale budu malovat.Barvy mám,tak se zabavím.Dcera je cely tyden na intru,někdy ji nevidím ani o vikendu,protože jsem v praci.Syn má 21 let a dělá opačnou směnu .Takže jsem doma sama,ale mám bílého ovčáka,tak chodíme na procházky,a to je pro mě opravdu relax.Bude mi to asi trvat hodně dlouho.Řikal,že se s tím musím smířit,že chce všechno v klidu vyřešit,že se taky zamiluju a že život jde prostě dál.Že nebudu první ani poslední ,co bude rozvedená.Strašně mě mrzí,že na něj nemám vztek,asi je to proto,že ho miluju,a nevím jak z toho ven.
Babajaga. Myslím si, že paní nemyslela mládence, jako nějakého zajíčka. Ale, starého mládence, svobodného, třeba ve věku kolem 40 let. Ale u takového starého mládence, bych pečlivě lustrovala, proč zůstal svobodný, sám.
Pokud dokážete napsat sem, dokážete i odepsat na seznamku. Je plná ,,mládenců" i starších, co vás budou chtít. Nemyslím, že byste do toho měla jít po hlave a hned se zamilovat, ale můžete to vzít jako relax.Stačí si dát inzerát a nebudou vám stačit volné chvíle na odepisování, setkávání.Prostě trochu zapomenet na to, co vás trápí. Až ale bývalý uvidí, že se netrápíte,možná vám začne dělat schválnosti.Můj bývalý mi nedá pokoj ani po 6ti letech. Jak mi řekl psychiatr,, jednou moje, navždy moje" . Začátek byl stejný jako u vás, akorát, že si našl mladší o 20 let.Kdybych teď luskla prsty, tak ho mám zpět, ale už nechci. A to ho štve neskutečně, proto mi dělá schválnosti, nebo se na střídačku vtírá, když ho odmítnu, přijde zase na řadu schválnost.Se svoj mladicí už dávno není spokojen.
No možná nějakého kamaráda bych asi potřebovala,tak aby viděl,že taky nejsem k zahození,ikdyž ted mám kruhy pod očima,protože nespím,nejím,brečím každý den.Vím ,že si tím škodím,že mi přibylo vrásek na čele,ale opavdu to hodně špatně nesu.Ona určitě u mojeho chlapa omládla o 20 let.No a já zestárla.Seznamka není špatný nápad,nikdy jsem nic takového nezkoušela.Chodím na BADO.Ale tam chtějí jenom jedno.Jsem asi stará škola.Nechci chlapa jen do postele.Ale tam snad normální ani není.Mám z toho docela obavu,když nevím ,jestli tam na tom obrázku je opravdu ten,který mi píše.
Nenajdete mládence no a co, víte kolik je všude svobodných, rozvedených žen i vdov, které zůstávají sami? Některé dobrovolně, protože se zkrátka už se nechtějí vázat. Nejste sama kdo se rozvádí, některá to má za sebou i víckrát, a přežily to. Takové fnukání po bývalém se mi nelíbí, je vidět, že jste na něm byla závislá a ted vám bude chybět. Bodejt by ne, všechno udělal, všechno uměl, všechno zařídil, co ted? A on si možná říká, konečně si můžu vydechnout ted budu žít konečně jako rovnoprávný člověk s ženou, která je nezávislá a bude se taky starat i o mne. Musíte si říct, nic se neděje, život jde dál a vzhůru do nové budoucnosti. Ono vám totiž nic jiného nezbývá, budete muset zkrátka víc utáhnout.
Já nějak nechápu tu sousedku, která bydlí v Praze a vy na Moravě. Chybu jste udělala tím, že jste manžela zahnala do kouta. Co jste čekala po tom, když jste se ho přinutila přiznat se? A vzápětí to chtěla smazat. Urazila jste mužské ego a to umí být trucovité. Máte možnost čekat, až (jestli) to spraví čas nebo hledat někoho nového.
To lolafajn: Tak vidíte,že jsou i neznámí lidé,kteří to s Vámi myslí dobře.Udělejte NÁM radost,nerýpejte se v tom,na seznámení zatím asi není ta správná doba,ale na lepší život si dělejte nárok.Proto nám napište,že je to lepší,že na sobě pracujete.Myslím,že na to tady čekáme vidět Vaše trochu radostnější písmenka.Zvládnete to! S.
Ještě PS: on zažádal o rozvod? Tak ať si ho zaplatí.A také musí platit na dceru,co studuje.Jsou bezplatné právní poradny,najdete je pod tímto názvem na Internetu a poraďte se.V tomhle buďte "pes".Žádné slitování.Co Vám patří,to chtějte.
No rozvod chtěl on ,hned,nechapala jsem proč.Tak jsme zašli k právníkovi a sepsali to všechno.Jen jsme museli napsat,že už jsme rok od sebe.Jinak by nás nerozvedli.Na všem jsme se domluvili,barák mi nechá,přepíšeme ho,ale všechny výdaje ,co se týká rozvodu,přepisů aut,skutrů,pravnika-máme společného,to budeme platit napůl.Dcera studuje na soukromé škole bezpečnost a právo.Na ni mi taky bude přispivat ,jenže mi ted psal že nemá,až po výplatě,všechno utratí a projezdí.Nevim kdy pujdeme k soudu,doufám,že tam nepřijde s ní.Právník hodně mluví se mnou,protože manžel je pryč,pořád mi klade na srdce,že tam hlavně musím říct,že se chci rozvést.Jelikož ví,že nechci.A prý tam člověk řekne věci ,které vůbec nechce.Doufám ,že tu blbost neudělám,ikdyž to cítím jinak.
doplněno 23.11.14 16:20:Prostě nechápu tu rychlost,podváděl mě 6 týdnů,a pak se ze dne na den bez vysvětlení k ní odstěhoval,bez rozmyšlení,stalo se to 5.10. a jsou to docela fofry,rozvod přepisy všeho.Elektrika,voda,internet paušál ,všechno je na něho napsaný.Chtěla bych ,aby to už bylo za náma.Je fakt,že kdybych neměla ta skvělé děti,tak jsem to dávno zabalila.Už se těm lidem,co to skončí,nedivím.To je najednou takovej zkrat,že si to člověk opravdu uvědomí v poslední chvíli,ale pak si řeknu,co ty děti na to řeknou.Strašně mi pomahají a berou mezi sebe.Sou skvělí oba dva.
Ještě dodatek-už jsem toho napsala dost: Jak jste naposledy vypsala ten algorytmus událostí,tak jsem nabyla přesvědčení-skoro na 100%-že taková rychlost se mu nevyplatí.Že ona mu nakonec tak "zatopí",až ho to bude mrzet.Nejsem žádná mladice,jsem již v letech,kdy ze mne mluví znalost života a zkušenosti a proto si toto dovoluji konstatovat.Vy se svou láskou máte navrch v tomto rozkolu,a že jste zničená,to pochopí jen ten,kdo to sám zažil.Děláte dobře,jak jste napsala,že jste se upnula k dětem,protože to nejlepší,co nám život dal jsou naše děti.Jak vidíte,partner může selhat,ale naše děti jsou naše i kdyby se cokoli dělo.S.
Myslím si ,že se opravdu nevrátí,je to přísná ženská,ale ted bude určitě milá,se vším bude souhlasit a dělat chudinku.Řikali lidi v práci,že má pořád telefon u ucha,že se to šéfům moc nelíbí,že začíná kašlat na práci,pořád je v kuřárně a má to na háku.Byl nejlepší seřizovač,každý ho chválil.Musela ho totálně předělat,je to uplně někdo jiný,arogantní,flegmatik.Vidi jen ji a sám sebe.Máme jit přepisovat auto,nevím jak to zvládnu,když ho uvidím.Mám strach ,abych se nezesypala.Bude nervozní,protože to chce přepsat jen když má po noční,aby mohl jet hned do prahy a neztratit ani chviličku.Už jsme tak přepisovali internet,a byl na mě hnusnej,že je po noční a že spěchá,Pak jsme se pohádali ,a ja jela s brečením domů.Naštěstí to neviděl.
Zdravím,
píšete, že byl no noční a nervózní, prostě nebyl v pohodě. Víte chlap, který chytne druhý dech a je zamilovanej, tak ani náhodou není nervní , ani po třech nočních. Je v euforii a je üplně jedno, jestli zrovna vybavuje s bývalou ženou nějakou záležitost, má přiblblej usměv a je plný elánu. Platí to pro takový ten záčátek vztahu zrovna v době, kdy chytne druhý dech.
Z toho jak to opisujete Vy, tak se jeví, že není zrovna štastný z toho pro co se rozhodl a tak je vzteklej. Jestli o nej stojíte, dejte mu najevo, že u Vás ještě pořád lásku má. Řekněte mu to bez výčitek a křiku. Třeba vyměkne.
Asi ta pražanda uměla něco jinak než vy, chyby děláme všichni, ženská dělá z chlapa figurku k obrazu svému, někdo to ustojí a někdo ne, a když sklenka přeteče je rád že se jí elegantně zbaví a je rád za jakýkoliv i malicherný impulz, prostě pryč bez ohledu na cokoliv, polemika o vině je zbytečná - prostě to tak je...
Nechte chlapečka tak rok vyvařit ve vlastní šťávě. Teď je z té "staré" učitelky na větvi, asi potřebuje dominu a obojek - změnu. Však on jednou přleze. Od zítra si zařiďte vlastní jiný život, dejte se do klubu turistů, začněte tancovat třeba salsu, pracujte - cokoliv... Pak budete mít na výběr, zda ho milostivě případně vezmete zpět, či náhoda Vás mezitím spojí s jiným normálním chlapem - partnerem a hošan bude mít nevratnou smůlu.
No už se nám blíží soud o dceru,připadá mi,že je to zlý sen.Včera jsem byla s ním na noční.Přišel za mnou,ptal se jak to zvládám,tak jsem mu řekla ,že už jo,ale není to pravda.Koukal se na mě jak na obrázek,Byl jak milius.Tak jsem se ho ptala,jak se mu daří a řikal že to jde,že projezdí 7 000 za naftu,prokouří 2500,a nevyjde s penězama.Koupil si drahou navigaci a ted ji splácí.Tak jsme se pobavili,a, já odešla.Posléze mi přišla sms jestli bych s nim nešla po praci na kavu.Neodpověděla jsem mu,tak za mnou přišel osobně a ptal se jestli jsem tu sms četla,řekla jsem ,že ne, a on jestli bych s ním teda šla.Tak já že jo ,ale nevím kdy,bojim se až se ozve.Povídá se o mě ,že mám chlapa,určitě to slyšel,a chce vědět vic.Začala jsem opravdu jinej život,chodim na bazen,na ples,na zabavu,bavim se,maluju,shodila jsem 16 kg.Koukal jak vyoraná myš.Díval se tak divně na mě,ale já nevím ,jestli ho ještě chci,mám chut tak trochu na pomstu.Jsem zlá.Nikdy by mě to nenapadlo.
vidím že se pomalu ale jistě vracíte do sedla. Proto bych vám poradil využít situace a přitlačit na pilu. Jestli s ním půjdete na kafe, pak se nenechte zatáhnout do nějakého sentimentálního rozhovoru, ale držte téma ve věcné rovině o výživném, o rozvodu a o majetku. Jestli jste se domluvili že na vás přepíše domek, ať to udělá. Když najednou nebude chtít, tak ho pošlete za jeho obstarožní učitelkou. Jasná věc, Máte v ruce pořádně silnou páku a váš advokát vám dobře radí. Před soudcem trvejte na tom, že vás opustil přestože jste se snažila vztah zachránit, což se nezdařilo, zbývá jedině výživné na děti a rozvod. Vašeho ex totiž čekají velké trable. Kolik projezdí či neprojezdí a kolik prokouří, to nebude mít na výživné vliv a když se začne vylhávat že nemá žádné peníze, tak dostane pořádné kapky, protože soudce už bude mít ve složce jeho platový průměr atd.
Přeji vám nnoho zdaru.
Začínám pochybovat o tom ,že bych ho vzala zpět.Když jsem se na něho dívala b,bylo mi ho spíš líto.Už mě nevzrušuje,je takovej jinej,malej,fousatej,vůbec se mi vyhledově nelibil.Dříve o sebe dbal,holil se,byl kocour.Ale ted je fakt někdo jinej.Asi se vážně taky měním.Nevím jestli je to dobře,sama se v tom nevyznám.Začala jsem si psát s pany na seznamce,a hodně mi to pomohlo,dokonce chtějí jít na schůzku.Asi raději zkusím něco jiného.
Moc vám držím palce! Někdy si člověk musí sáhnout až na dno, aby se od něj odrazil a nakonec z toho vyšel jako vítěz. Asspoň jste poznala, že za to stejně nestál. Možná se mu to s tou učitelkou už začíná zajídat, možná si začal uvědomovat o co přišel. Vy jste ale mezitím v sobě vykutala sílu porvat se s tím sama a z toho už bych být vámi neustoupila. Važte si sama sebe a nenechte si od něj nic nakecat.
překvapuje mě, jak jste po pár týdnech (od založení příspěvku) na manžela změnila názor. Je třeba hledat chybu i v sobě samém, ne vždy je chyba na jedné straně! A jak vám radili ostatní rádcové..je z toho potřeba vytřepat co nejvíce kaček a hlavně at vám to všechno podepíše než se mu rozsvítí a bude chtít svou část na kterou má nárok..
Manžel se chtěl vráti po sedmiměsíčním odskoku k milence. Na moje oznámení, že už o něj nestojím odpověděl, ,,tak ta tak, místo toho aby ses připlazila? Pět měsíců před tím na mé naléhání, aby se vzpamatoval a vrátil se domů řekl,, najdi si nějakého koně a mě dej pokoj, já se už domů nikdy nevrátím".
Já ho ale ještě nezavrhla úplně.Každý den si ještě poplaču,rozhodi mě blbá ulice,serial.Někdo se zeptá,nebo ty vánoce.Hrozně zestárnul a zešedivěl.Né že bych já omládla,to ne.Ale jak mi všichni radili,tak žiju a snažím se to nepitvat.Někdy mám stavy,že bych mu chtěla zavolat,a někdy zase se mu pomstít.Ale myslím si ,že by mu to bylo jedno.Tak bych si přála ,aby zažil to co já,ale to se už nedozvim.
To lolafajn: napsala jsem Vám svůj příběh-či vlastně příběh mých rodičů-viz výše.A nyní jsem k Vám zase zabrousila a vidím,že už jste lepší,že čas pracuje pro Vás.Moc Vám fandím,žijte a mějte radost ze svých dětí a ze svého života.Užijte si hezké svátky,jistě to nebude lehké,ale Vy to zvládnete.už o Vás nemám strach!S.
Tak jsem mluvila znovu s manzelem,přepisovali jsme to auto,ale bohužel nam to neudělali,protože má už trvalý pobyt v Praze.Ptala jsem se ho ,v čem je lepší ,než já.Řekl mi,že není lepší jak já,ale vrátit se prostě nemůže.Že má nějakou hrdost,už by tam se mnou nemohl žít,že už bych mu nikdy nevěřila,že bych ho kontrolovala.Nedal mi ani prostor se vyjádřit,hned mě odepsal,jaká bych byla.Nikdo nemůže vědět ,co dokážu,ani on.Taky jsem to nevěděla.Opravdu se nevrátí.Bude s ní,ikdyž by to tam neklapalo.Má tu svoji hrdost.
Zdravím všechny,co mi tady pomáhali.Je to už přez rok,co jsem se tady obrátila o pomoc.Chtěla jsem vám jen napsat,jak to všechno skončilo.Rozvod opravdu proběhl.Byly to snad nejhorší chvíle mého života.Jsem pořád sama.Oni si spolu užívají na domečku naproti mě.Ona je učitelka,tak nastoupila do školky.Vydržela tam jen měsíc,pak ji vyhodili.Prý prohlásila ,že děti z moravy jsou parchanti a že to v Praze chodí jinak.Ted dělá v jednotě prodavačku.Ex si pořád jen stěžuje na peníze,že má málo,ale koupil si parcelu,odstěhovali se z Prahy,prodali tam byt za dva a pul milionu a nechá si postavit.Na děti se uplně vykašlal.Ale oni jsou opravdu skvělí.Více je to spojilo,neudělají nic co by bylo pro druhého špatně.Dcera letos maturuje.Jdeme na ples,bohužel tam bude bez táty.Ale já ji to vynahradím.Aspon se budu snažit.Jinak jsem pořád sama.Zjistila jsem,že nedovedu milovat.Bojím se už té bolesti.Nedovedu zapomenout,nikdy.Mám sice prázdno,ale už nechci znovu žažít tu bolest,tu zradu a lhaní,na to jsem asi moc slabá.Chtěla jsem vám moc poděkovat,těm co mi drželi pěsti,děkuji.Přeji vám všem krásný život. Martina
Martino, určitě bylo dobře, že jste se podělila o pocity, o myšlenky. Rok je pryč, hodně jste toho musela zvládnout, s hodně věcmi se vyrovnat, jistě to nebylo jednuché. není divu, že jste zatím sama. ještě si dejte šas, až dcera odmaturuje a osamostatní se. myslím, že sama nebudete. mějte se a užijte si ples s dcerou.
Milá Martino/Lolafajn,
zvládla jste asi to těžké,možná nejtěžší ve svém životě,ale žijete,fungujete a to je nejdůležitější.Jsem ráda,že fungujete dobře se svými dětmi,je to to nejlepší a nejdražší,co máte.Jste na tom daleko lépe,než Váš exmanžel,protože on ty děti nemá.A přijde čas,kdy si to setsakramentsky uvědomí a pak se uvidí,jak ho osud může i skřípnout.Víte:boží mlýny...Mám zkušenost,že k tomu určitě dojde.Nečekejte na své štěstí s někým,to přijde,ani nebudete vědět jak.Nepospíchejte na nic a žijte tak,abyste měla radost ze všeho,co Vás potká.I z malých věcí a prožitků.Máte žít pro koho! S.
Děkuji za podporu.Moc mi to pomáhá,člověk asi potřebuje občas něco hezkého slyšet.Ples byl krásnej,jen se tam dcera rozbrečela,že ji táta neviděl.Ale pak jsme ji zabavili a bylo to opravdu skvělé.Byla krásná,jako princezna,jako každá dcera na maturitním plese.Byla ale opravdu smutná.Mrzí mě to na něm.Je to uplně cizí člověk.Nechce se mi to ani věřit.No je to za náma,ted nás čeká maturita,tak trošku nervyčky budou opět pracovat.Jinak se snažím chodit na plesy,do divadla,s holkama na rúzné akce.Aspon na to nemyslím.Jak jsem doma sama,je to horší.To se mi všechno vrací a pak je mi z toho hodně smutno.Ještě jednou všem moc děkuji.
Ještě dodateek: Vaše dcera byla smutná na maturitním plese.To chápu,když viděla kolem sebe úplné rodiny...Ale myslím si,že ona přebírá ten smutek od Vás.Cítí,že Vy taky nejste moc v pohodě a dovolím si poradit:Vy to na ni přenášíte,ne třeba slovy,ale ona je citlivá a pozná,že v sobě máte určité trauma,smutek apod.Pracujte na sobě v tom smyslu,že z Vás MUSÍ být cítit jen optimismus,ne smutek.Vy jí to musíte ukázat,že není jen těžké období,ale že máte před sebou všichni lepší budoucnost.To jí přímo musíte "vsugerovat",aby našla sílu ve svém věku a to smutnější překonala.Přeji Vám úspěch v tom snažení! S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.