Nejste přihlášen/a.
Tak, jak pozoruji zprávy a dění kolem mne,tak tato věta mne silně znepokojila "Islámský stát se roztahuje v Libyi, popraviště si zřídil na stadionu" Má se jednat o východolibyjské město Derna ležící nedaleko hranic s Egyptem jen 330km.Dnes je od cestovních kanceláří plno nabídek zájezdů do Egypta a češi tam rádi jezdí s dětma na dovolenou se koupat k Rudému moři.Jako představa, že někomu z těch náboženských fanatiků tam hrábne v hlavě a bude popravovat nevinné turisty mne doslova děsí a to není od jejich základny vůbec daleko překročit hranice do Egypta nebo do Tunisu. A vůbec víra je snad o dobroťě a lásce a ne o zabijení nevinných lidí, tak kdo jim káže nebo učí, že mají takové zvěrstva dělat a myslet si, že za odměnu půjdou do nebe.Mám obavy pokuď je nezastavíme, že to jednou nemusí dopadnout dobře.Ještě že Turecko má silně vyzbrojenou armádu a střeží hranice s Evropou, aby se IS.dál nedostal. Ale, ta situace by se mohla jednou i změnit a co potom? Je důvod k obavě a rušit zájezdy od CK.do Severní Afriky? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.