Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obavy cestovat na dovolenou na sever Afriky

Od: elen odpovědí: 4 změna:

Tak, jak pozoruji zprávy a dění kolem mne,tak tato věta mne silně znepokojila "Islámský stát se roztahuje v Libyi, popraviště si zřídil na stadionu" Má se jednat o východolibyjské město Derna ležící nedaleko hranic s Egyptem jen 330km.Dnes je od cestovních kanceláří plno nabídek zájezdů do Egypta a češi tam rádi jezdí s dětma na dovolenou se koupat k Rudému moři.Jako představa, že někomu z těch náboženských fanatiků tam hrábne v hlavě a bude popravovat nevinné turisty mne doslova děsí a to není od jejich základny vůbec daleko překročit hranice do Egypta nebo do Tunisu. A vůbec víra je snad o dobroťě a lásce a ne o zabijení nevinných lidí, tak kdo jim káže nebo učí, že mají takové zvěrstva dělat a myslet si, že za odměnu půjdou do nebe.Mám obavy pokuď je nezastavíme, že to jednou nemusí dopadnout dobře.Ještě že Turecko má silně vyzbrojenou armádu a střeží hranice s Evropou, aby se IS.dál nedostal. Ale, ta situace by se mohla jednou i změnit a co potom? Je důvod k obavě a rušit zájezdy od CK.do Severní Afriky? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Elen, mi příjde opravdu podivné, že tam, kde zuří násilí, jsou zranění a umírají lidé, vás zajímají nevinní turisté. Hmhmhm, podivné! *plac* A taky je podivné, jak někdo jede, aby na vlastní oči to násilí viděl. *plac* Fakt, divný svět!

paw*
hodnocení

0x
Pokud mate obavy, ktere zde popisujete, zajezd zruste a jedte do Tuniska nebo Recka. Jinak budete i na miste porad o tom premyslet.
Ale obecne. Ac to nevypada, islamsky stat je vcelku dost ogranizovany. (ano, najdou se i samostatni magori). V ramci organizace si uvedomuje, ze turisti jsou (vedle ropy) hlavnimbzdrojem prijmu. Hotelove konplexy mani navic vlastni ochraku. Cili pokud nebudete podnikat vypravy do mest na vlastni pest a pred mesitami palit koran, tak vam nic nehrozi. Ale jedte spise do Recka, budete kkidnejsi a kdovi co bude za pul roku, az na dovcu pojedete.

hodnocení

0x
Egypt si to bude hlidat. Hotel ma ochranky atd... prece jen egypt tezi nejvice penez z turismu a nechce prijit o turisty :) a pokud se tak moc bojite tak jeste jinde.

..byli-by proti sobě, živí je to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]