Nejste přihlášen/a.
Tak to nevím, většinou tohle organizoval za totáče Svaz protifašistických bojovníků a KSČ a posílal tyhle lidi do škol na besedy. Občas je to nějaká armádní akce, viz jejich kalendář zde mocr.army.cz/...
K čemu to potřebujete? Nestačila by kniha?
Můj otec žil ve Zlíně za války, zažil tam výbuch fabriky, ale tehdy mu bylo osm, moc by toho asi nepovyprávěl, navíc už žije jinde. Vlastně mi to řekl poprvé v životě nedávno, když jsem mu posílala pdf se starými fotkami Zlína, kde ten výbuch byl vyfocen. Lidé, kteří byli dospělí, už budou dnes velmi staří a myslím, že moc na besedy chodit nebudou.
doplněno 21.11.14 00:40:Tady jsou kulturní akce Zlína zlin.cz/...
Tady je server Paměť národa, tam jsou někteří pamětníci registrovaní. Je tam i diskuze a možná by některý třeba přijel na pozvání
Při pohledu do Go/... mnoho škol pořádá tyto besedy. Určitě by se dalo s nimi domluvit a předaly by kontakty na ochotné lidi, kteří by třeba přijeli i do školy k vám, pokud byste měli zájem. Myslím, že ředitel ani učitelé by tomu určitě byli rádi a iniciativě se meze nekladou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.