Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoce a přítelkyně (nehledám tip co koupit)

Od: niiiiiiiir odpovědí: 4 změna:

Ahoj, překvapivě tu nehledám radu, co k Vánocům koupit přítelkyni. Věc se má tak, že mám první holku, známe se měsíc a zatím ani jeden z nás tomu druhému nedával žádný dárek (narozeniny ani svátek nebyli).

Já tohle dávání dárků příliš nechápu. Spíš mi to přijde jako taková povinnost než to "udělat někomu radost" a vždy mě stresuje výběr dárku a následně při rozbalování ta reakce co na to daný člověk řekne - jestli jsem se trefil do vkusu nebo ne... nicméně doma to ví a tak si každý u mě objedná třeba nějakou knížku nebo si řekne co by tak +- chtěl.

Takže jelikož se známe krátce a budou to naše první Vánoce, myslel jsem, jestli je dobré třeba přivést věc na dárky a přitom jí říct jak to se mnou je a domluvit se, že si dáme jen nějakou drobnost, aby třeba nekupovala víc dárků nebo něco drahého a já jenom maličkost. Co si o tom myslíte je to rozumné se takhle domluvit, nebo se to nehodí?

Prostě tyhle zvyklosti dávat si dárky k Vánocům, narozeninám, svátku mě nijak neberou. Větší radost mám z toho, že se s daným člověkem vidím, než z toho že mi koupil nějaký dárek. A radši dám peníze do výletů a společných zážitků než do dárků. Ale je to možná proto, že sám při výběru dárků tak trochu trpím :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

1x

Hmm, tak tohle na mne někdo vybalit ze začátku vztahu, tak si o něm pomyslím, že je to duševně líný a sebestředný škudlil, kterému nestojím za dárek, který chápe jen jako povinnost a směnnou hodnotu v ceně a prchám, seč by mi dech stačil. :-D Tohle jsou řeči, co by se mohly vést po 30letém manželství.

Dárek není o ceně, ale o chuti udělat druhému radost, lámat si s ním hlavu, pozorovat ho, vymyslet, čím překvapit a to nestojí často ani korunu a má to větší cenu než něco, co se dá koupit.

hodnocení

1x

Jestli chceš poradit, tak má rada je tato: Užívej si každé chvíle a snaž se, aby byla pěkná. Neřeš, co bude až bude. Na nějaká řešení je času dost. Navíc, za tu chvíli, co spolu chodíte ji nemůžeš vůbec znát. Víš jen to, co ti o sobě řekla. Zklidni se a nedej se vyprovokovat komerční reklamou už od září. Na všecko, všecičko je času dost. Na řešení, na starání se, na nakupování, pořizování a já nevín co ještě! Užívej si s čistou a otevřenou hlavou a srdcem. Nezanes se balastem komerce!

iz*
hodnocení

1x

Převážně nesouhlasím s Dejavu a částečně ani s Babkou. Chtít někomu dát dárek podle mne znamená chtít mu udělat radost, nikoliv "splnit jakousi povinnost". Necítíte-li potřebu přítelkyni obdarovat jenom kvůli tomu, že budou vánoce, je to podle mne v pořádku. (Má to tak více lidí.)

Měsíc je moc krátká doba, ještě se dost neznáte, nemůžete si Vy ani přítelkyně být jisti, čím byste tomu druhému udělali radost.

Ale já bych to přítelkyni řekla. Jinak opravdu riskujete, že Vám koupí nepřiměřený/nevhodný dárek.

Vysvětlila bych jí, co pro mne dárky znamenají, a proč je nepřijímám ani nedávám "z povinnosti" (začněte tím, proč o dárky sám nestojíte).

A buďte si jist, že až budete chtít přítelkyni něčím chtít udělat radost, budete už pravděpodobně vědět i čím.

niiiiiiiir
hodnocení

Ale tak to právě nemyslím :)

Jako říct jí "koupíme si dárek za 50 korun" to ne, ale přesně jak píšete - vybrat něco, co toho druhého potěší. Jen nechci aby z toho nebylo, že ona přinese třeba 5 dárků nebo já jí koupím nějakou maličkost (jako třeba prstýnek) nebo že ona mě koupí něco mnohonásobně dražšího, protože bude čekat, že jí také koupím něco takového. Jasně, cena by se řešit neměla, ale připadal bych si v obou případech samozřejmě trapně :P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]