Nejste přihlášen/a.
Hezký večer,
skoukl jsem několik paragrafů nového občanského zákoníku ale nenašel jsem odpověď na otázku,jak se řeší,když je např.reklamovaná sedačka a firma nabídne,že ji opraví.Dle zdravého selského rozumu by si ji měla odvézt a po opravě přivézt.Ale nový zákoník na selský rozum nebere zřetel.Neví někdo,jak to je? Musí ji vézt do opravy zákazník nebo ne?
Jde o záruční opravu.
Díky
Při reklamaci zákon ukládá firmě hradit poštovné v nejnižším tarifu, z toho bych vyvozovala, že by ten nejlevnější způsob dopravy měla firma minimálně uhradit, ale povinnost to odvézt asi nemá.
doplněno 19.11.14 21:32:To je pochopitelné. Já jen odvozuji z toho, co je v zákonu, souvislost s vaším případem, případně na toto se můžete odvolat, kdyby se firma cukala.
doplněno 19.11.14 21:37:Podle § 598 občanského zákoníku má zákazník právo na úhradu nutných nákladů, které mu vznikly v souvislosti s uplatněním práv z odpovědnosti za vady. Viz zde zpravy.aktualne.cz/...
doplněno 19.11.14 22:42:Ano, díky novému OZ je asi číslo paragrafu jiné, nicméně tohle určitě platí, naopak, ještě se to zpřísnilo vůči prodejcům a eshopy lkají, že si z nich lidi dělají bezplatné půjčovny.
Asi by pro firmu bylo levnější odvézt to,když jezdí cca 4 km kolem než abych jim naúčtoval dopravu.
A poštovné u sedačky asi nepřipadá v úvahu...
Jo,díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.