Nejste přihlášen/a.
Zvažuji jako dárek koupit 7 letému klukovi (1 třída) rubikovou kostku. Zajímá mne jestli by to byl s ohledem na jeho věk dárek vhodný. Jaký máte kdo na to názor? Také mne zajímá jakou tu kostku koupit a kde nejlevněji, ale tak aby byla dostatečně kvalitní. Díval jsem se na to na Heureka.cz a jsou tam kostky 3x3x3, 4x4x4 a 5x5x5. Podle recenzi také vyplývá, že ne každá kostka je stejně kvalitní. Píšou tam lidí, že některé jdou trochu ztuha otáčet, některé se rozpadávají, u některých se odloupávají barvy z těch čtverečků atp.. Máte někdo nějaké konkrétní dobré nebo i špatné zkušenosti s některými konkrétními kostkami?
Ahoj,
myslím,že pokuď je váš synek šikovný a chytrý,tak by se mu líbila,ale kdyby byl sportovec nebo něco,tak asi ne.Takovéhle věcičky na přemýšlení mají v Levných knihách (od 20 korun do 70),jsou opravdu pěkné,ale jestli je to opravdu kvalitní,to nevím.
Nechci to pro mého syna. Některé rubikové kostky podle toho jak jsem se díval na to v internetu se dají koupit docela levně za cenu do 100 Kč, ale jsou i dražší za několik stovek Kč. Je ale otázkou jak jsou které kvalitní. Velmi nerad bych aby se mu kostka rosypala po několikátým pootočení nebo šla nějak hodně ztuha otáčet.
Středové kostičky jsou duté,přikryté víčkem.To lze šikovně odloupnout a pod ním je šroubek.Pokud se strany kostky otáčí ztuha,šroubek se úměrně povolí.Je možno kostku i velmi lehce prostříknout silikonovým olejem.
Obecně,nikdo tu kostku nevyrobí tak,aby s ní bylo možno dosáhnout špičkových časů,že bude volná a nebude drhnout.To možná bude potřeba upravit.
Asi jediný problém,který se může vyskytnout,je ten,že bude zničený nebo poškozený závit na "kříži",tedy tam,kde jsou upevněny ty středové šroubky.
Přilepit případně odlepené samolepky není problém,my jsme dříve přelepovali celou kostku a vytvářeli různé obrazce,abychom si skládání ztížili.
Doporučuju kostku 3x3x3,ty ostatní jsou pro malé dítě trošku jiný level.
U rubikovek paradoxně platí, že čím vyšší cena, tím DALEKO VYŠŠÍ kvalita, kvalita se zvyšuje geometrickou řadou - ale samozřejmě po určitou hodnotu.
Pokud koupíte kostku za 200, bude to šmejd, který se zadrhává, kostičky budou po čase vypadávat, apod...
Opravdu nešetřete, kupte mu kostku za 400 - Dayan ZhanChi - je to jedna z nejlepších na světě a dá se koupit v ČR přes internet. Pokud se mu rubikova kostka bude líbit jako taková, tak bude velmi spokojený - tato kostka je opravdu skvělá a můžu jen a jen doporučit.
" kupte mu kostku za 400 - Dayan ZhanChi - je to jedna z nejlepších na světě a dá se koupit v ČR přes internet." Našel jsem nějaké pravděpodobně tyto kostky na obchod.cubemania.cz/.... Z těch 3x3x3 jsou tam různé v ceně od 324 Kč do 434 Kč ale jak se v tom vyznat jaký je mezi nimi rozdil a kterou vybrat. Příliš se mi nechce věřit, že by pouhé trochu jiné zbarveni kostiček mělo vliv na cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.