Nejste přihlášen/a.
Zdravim, potreboval bych poradit od nekoho kdo tomu rozumi...jde o nemocenskou v mesici rijnu jsem od 8.10.2014 do 29.10.2014 marodil...neco mi zamestnavatel zaplatil...moje otazka zni jestli mam cekat jeste neco cekat i od CSSZ?a popripade za kolik dni?diky za pdpovedi
Jo,jo - ještě dostanete -
Nemocenské náleží pojištěncům od 15. kalendářního dne dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény, za kalendářní dny.
Během prvních dvou týdnů dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény poskytuje zaměstnavatel zaměstnanci náhradu mzdy za pracovní dny, avšak náhrada mzdy, platu či odměny nebude příslušet za první 3 takovéto dny.
doplněno 18.11.14 20:44:Ano ,píšete to správně .
Od 23. do 29. zaplatí dávku OSSZ. Zaměstnavatel musí poslat na OSSZ podklad pro výplatu - Vaše hrubé mzdy za uplynulých 12 měsíců, aby bylo z čeho dávku vypočítat. Tiskopis se jmenuje Příloha k žádosti o dávku. Zaměstnavatel musí od Vás dostat doklady (neschopenku) od lékaře - s modrým a růžovým pruhem.
doplněno 19.11.14 17:54:oprava - od 22. Podívala jsem se na první příspěvek na počátek nemoci.
Od zaměstnavatele Vám náležela náhrada mzdy za nemoc, a to za pracovní směny naplánované do 14. dne nemoci (za první tři směny však nenáleží nic). (Zaměstnavatel Vám vyplatil náhradu za pracovní směny od 13. do 21. října, od 22. do 29. října máte nárok na nemocenské.)
OSSZ má na výplatu 30 dnů. Zkontrolujte si u zaměstnavatele, jestli jste mu vše odevzdal v pořádku (nechybí třeba někde Váš podpis?), a kdy podklady odeslal na OSSZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.