Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji udělat zápis do katastru nemovitostí,ale protože to mám daleko,chtěla bych to poslat poštou.
Slyšela jsem,že stačí přiložit 1000 Kč kolek. Ještě něco je potřeba? Děkuji
Musíte mít vyplněný podepsaný návrh - formulář (podpisy účastníků stačí obyčejně podepsat, bez úředního ověření). K návrhu musíte přiložit listinu, na jejímž podkladě má katastr nemovitostí provést příslušnou změnu (originál s úředně ověřenými podpisy nebo úředně ověřená kopie takové listiny) a kolek v hodnotě 1.000,-Kč nebo peníze. Ale vše zašlete na doručenku a dodejku, abyste od toho měla doklad. Riziko u Vás spočívá v tom, že se peníze na poště či na katastru mohou "ztratit". Doklad od doručení návrhu sice mít budete, ale doklad od úhrady správního poplatku již ne.
Já mám akorát usnesení od notáře o výši majetku a komu teď náleží, je nás víc. Potom mám od katastr. úřadu oznámení
o zahájení řízení s podklady pro rozhodnutí a že došlo k vyznačení plomby. Nevím jaký návrh musím mít
Podpisy účastníků?
... a kdo po Vás tu tisícovku chce? Katastrální úřad? Ten by bez ní nezahájil řízení (ani nevyznačil plombu). Zřejmě notář/ka (jako soudní komisař/ka) sám zaslal/a rozhodnutí o dědictví na katastr. Pokud po Vás někdo chce peníze, měl by umět taky napsat jak mu je máte zaplatit. Vyčkejte zápisu do katastru, když už byl zahájen
omlouvám se,ale já tomu nerozumím,ani nevím,jaký dokument vzít sebou na katastr a do kdy tam jít. Že se má za zapsání
do katastru platit poplatek mi zatím nikdo neřekl,ale zaplatit budu muset Takže ještě mi přijde nějaké jiné rozhodnutí,abych se dostavila na katastr?
Zjistila jsem,že zapsaná jako vlastník nemovitosti už na katastru jsem,ale kde najdu datum od kdy a jak to doložím,když budu potřebovat,že jsem vlastníkem? Žádné písemné vyrozumění mi nepřišlo.
Děkuji
Buď si počkáte, katastr Vám vyrozumění o změně vlastníka začle, anebo si zajděte na kterýkoliv katastrální úřad či CzechPoint s žádostí o výpis z katastru nemovitostí. V něm budete mít uvedeny i právní účinky zápisu.
Pokud už je zahájeno řízení, tak nic neplaťte, jak už tady zaznělo, pravděpodobně se bude jednat o změnu vlastnického práva z důvodu vypořádáného dědictví. Na průběh řízení se můžete podívat na nahlizenidokn.cuzk.cz/... číslo jednací budete mít v onom oznámení, které Vám zaslal katastr. Nepotřebujete tedy už zasílat žádný návrh ani 1000,-Kč.
Možná jsem měla doplnit, že jde o dědictví ( nikoliv o převod,nebo koupi, tam by se platit mělo ),ale při dědictví se těch 1000 Kč neplatí. Ptala jsem se dnes na měst. úřadě. Takže mám počkat 20 dní a přijde mi další oznámení, že majetek je převeden do mého vlastnictví a zapsaný do katastru . To vlastně zařizuje notář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.