Nejste přihlášen/a.
Řešili jste někdo hypotéku přes poradce? Nebo jakým způsobem jste došli k té nejlepší?
Řešili jsme to nedávno, a poradci přes internet se neosvědčili. Asi by se dali použít pokud by bylo všechno standardní a jednoduché; my to měli trochu složitější a setkali se pouze s nezájmem a neprofesionalitou.
Máme sice vzornou finanční historii, čím ručit a dostatečné příjmy, ale potíž byla v jejich doložení (pro OSVČ jsou pravidla bank trochu složitější) - a kupodivu "hypotéku bez dokládání příjmů" bez doložení příjmu nelze získat.
Nakonec jsme se poptali po známých a poradil a vše vyřídil přítelův bývalý spolužák.
Takže záleží jestli jste ideální dlužník nebo ne, pokud ano, asi je poradce dobrá volba, ale nespoléhala bych jen na jednu nabídku.
Hypotecniho poradce nebrat. Mel jsem poradce pres kolegu z prace, vickrat bych to neudelal. Obehejte si banky sama, klidne i si nechte udelat nejakou kalkulaci od poradce, pak si to srovnejte. Pres poradce budete mit sice uverovou smlouvu schvalenou hned, ale banku Vam bude doporucovat tu, kde budou mit nejvetsi provizi. Pojisteni bych taky pres poradce neresil, spolupracovali s jednou konkretni pojistovnou. Pote co poradce obdrzi provizi za uzavreni smlouvy (zdaleka to neni az po uvolneni penez z uveru), jeho zajem zabyvat se Vami vetsinou klesa, aspon v mem pripade, posledni dokumenty jsem si nesl do banky sam.
Přes hypotékomat. cz jsem narazila na pana Ing. Vladimíra Weisse a moc dobře se s ním pracovalo. Já jsem si zezačátku chtěla projít všechny banky a pozjišťovat si to, ale jelikož to bylo dost časově a myšlenkově náročné, tak jsem si udělala alespoň představu a pak jsem to nechala na poradci. Je sice pravda, že se s nimi pojí řeči, že to dělají pro peníze ti poradci, ale upřímně, vy taky pracujete zadarmo? To asi nikdo a já bych do toho šla znovu, dobře mi poradil!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.