Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s řemeslníky

Od: luckaa odpovědí: 5 změna:

Stavíme s přítelem domeček a setkali jsme se s různými řemeslníky. Napřed několik týdnů shánění potom čekání a někteří se neobtěžovali ani přijet. Zedník který poslal fakturu ale ani nedojel, instalater co udělal trubky ale voda prosakuje na tak 6 místech, okenář co udělal prosklené dveře tak bezpečné že nejdou ani otevřít. Jediný člověk o kterém můžeme říct že jsme s ním spokojení a až se vyskytne nějaký problém tak vytáhnu jeho vizitku a vytočím jeho číslo je elektrikář na kterého jsme sice čekali čtvrt roku, na ti kvalitní se prostě čeká déle ale přijel práci udělal velice kvalitně a ještě stíhal povídat ... jaké máte vy zkušenosti s řemeslníky a jak je hledáte. musím říct že na internetové recenze se příliš spolehnout nedá.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dámy (předpokládám že jste obě dvě ženy) asi z vás vidět něco jako nerozhodnost a proto si oni řemeslníci říkají : "co můžeš odložit dnes,můžeš odložit i zítra!" Nebo máte smůlu na nekvalitní "zboží"-na flinky.

doplněno 17.11.14 19:40:

Mno já si v tomto nemůžu stěžovat,osobně si udělám téměř vše a nejenom zedničinu (jsem vyučen zedník -obkladač) ale dělá so téměř vše co třeba sám a díky práci na odbornosti co neumím -obracím se na firemní kolegy-vodáky a známeho velmi dobréhoznámého eletrikáře!

cesmina*

Ano ,jsem žena.Já si myslím,že mají něco za co si mohou říct víc a ty "šolichačky" si nechávají pro horší časy.Zedník je manželův spolužák a ten svářeč je nějaký kámoš tchýniny kámošky.A na toho zedníka nadával i jeho parťák s kterým měl u nás dělat.Nakonec to musel zvládnout sám s pomocí manžela.Pan zedník se přišel když už bylo hotovo(komín) a když věděl že bude manžel v práci kouknou jak to vypadá.Manžel říkal ,že jsem ho měla poslat do patřičných míst.

cesmina*
hodnocení

0x

Kupodivu máme také kladnou zkušenost s elektrikářskou firmou.Špatnou máme s jedním užvaněným zedníkem,který pořád sliboval a nakonec stejně nepřišel.Nyní nám slibuje jeden pán už delší dobu jednu svářečskou práci ,ale ve sjednané termíny,kdy čučím kvůli tomu doma stejně nepřišel .

hodnocení

0x

Klasika. Domluvíte se na konkrétní termín, čumíte na místě a nikdo se neobtěžuje. Za pár dní dopoledne telefonát, že stojí před barákem a kde prý jsem...

asd*
hodnocení

0x

Moje zkušenost: 90% řemeslníků špatných, 10% dobrých. Problém je poznat to předem. Hledat na doporučení tam kde dělali, prohlédnout si jejich práci. Neplatit předem - za materiál po složení, za práci po dokončení etapy a kontrole že je to OK. Pokud sami nepoznáte nekvalitní práci, tak se vyplatí nezávislý dozor - odborník, který prohlédne dílo a pustí nebo nepustí do další etapy (např. betonování - 1. prohlédne projekt nebo aspoň schema jak to bude, 2. prohlédne šalunk a armatury před zalitím betonem, 3. prohlédne hned po betonování)

Já skončil u toho, že většinu prací si dělám sám. Stojí to čas, ale zase je dílo levnější = zaměstnávám sám sebe. Většinou je výsledek lepší než když to dělá firma (ano až tak otřesná je kvalita řemeslníků...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]