Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám pustit 13-tiletého syna samotného vlakem?

Od: sominos odpovědí: 10 změna:

Mám třinácti ltého syna, který pojede vlakem za kamarádem na hory. Je to asi 130 km a cca 2 a půl hodiny.

Nikdy sám nejel delší trasu. Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
hodnocení

5x

Pokud je to bez přestupu, šoupněte průvodčímu kilo a požádejte ho, ať na rodinný klenot dohlédne. *kafe*

petr02
hodnocení

4x

Dělat z 13ti letého kluka miminko? Jistě, že pustit samotného. Nic mu nehrozí.

hodnocení

3x

Už zhruba v 11 letech jsme posílali vnuka od nás vlakem domů. On vlaky neskutečně miluje a byl to pro něj zážitek, nad všechny ostatní. Trasa byla okolo 40 km a kluk jel někdy 3, jindy až 4 vlaky! Ale byla velice dobrá návaznost, nikde nečekal déle než 20 minut na přípoj.

Vypsala jsem mu na lístek všechny vlaky. Rodina byla spravena o tom, kdy kluk přijede. No a pak musel být na telefonu a já mu v pravidelných intervalech volala. Pokaždé říkal: Už jsem v...čekám na přípoj...

Vždycky v pohodě dojel. Klidně ho pošlete, proč ne? Ale ať je na telefonu a zhruba po půlhodině se Vám hlásí. Pokud nebude přestupovat, je to tím lepší. Jaga.

hodnocení

2x

Každý třináctiletý je jinak zodpovědný a jinak samostatný, a jen Vy svého syna dobře znáte, takže my nemůžeme moc radit. Obecně ale, pokud ho na nádraží někdo vyzvedne (a nebude muset přestupovat nebo pak hledat další spoj), říkám "proč ne?".

zwiki*
hodnocení

2x

Je to k smíchu.Já jezdíval také sám a maminka strach neměla.Jeďte s ním,když máte obavy.

culdabulda1*
hodnocení

2x

jezdívala jsem taky sama přes celou ČR, ale až od 15 let, ale přesto, že za komančů nebyla taková kriminalita, několikrát se mi stalo, že mne ve vlaku obtěžoval chlap. Takže bych se asi dnes bála. Ale byla jsem holka a dnešní mládež je daleko vyspělejší a samostatnější - takže záleží na konkrétní situaci a na vyspělosti Vašeho syna.

pavkazji*
hodnocení

0x

V dnešní době já bych to neriskl.Pokud není jiná možnost,např. Váš doprovod což by bylo nejlepší a já bych to tak udělal,raději bych syna posadil do autobusu než do vlaku.Ale to také není jen tak ,přestupy atd.Nevím nevím,ale do toho bych nešel.

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Každé dítě je jiné. Některé jsou již ve třinácti natolik vyzrálé, že takovou cestu jistě zvládnou, jiné zase ne. Vy svého syna znáte nejlépe. Já osobně bych měla hrozný strach o synovo bezpečí - lidé jsou různí a může se stát cokoliv... M

buss
hodnocení

0x

Já ho neznám, tak co poradit? Vy ho znáte. Já jako děcko daleko mladší jezdil , dva přestupy a bus.

zabu
hodnocení

0x

Já bych syna v tomto věku rozhodně nepustil samotného. V dnešní době je to o hodně nebezpečnější než v dobách dřívějších, jak se tady píše. Nebudete mít klid, dokud nedojede a kdyby se něco stalo, do smrti si budete vyčítat, proč jste tomu nezabránili. To je můj názor, se kterým můžete nesouhlasit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]