Nejste přihlášen/a.
Mám třinácti ltého syna, který pojede vlakem za kamarádem na hory. Je to asi 130 km a cca 2 a půl hodiny.
Nikdy sám nejel delší trasu. Díky.
Už zhruba v 11 letech jsme posílali vnuka od nás vlakem domů. On vlaky neskutečně miluje a byl to pro něj zážitek, nad všechny ostatní. Trasa byla okolo 40 km a kluk jel někdy 3, jindy až 4 vlaky! Ale byla velice dobrá návaznost, nikde nečekal déle než 20 minut na přípoj.
Vypsala jsem mu na lístek všechny vlaky. Rodina byla spravena o tom, kdy kluk přijede. No a pak musel být na telefonu a já mu v pravidelných intervalech volala. Pokaždé říkal: Už jsem v...čekám na přípoj...
Vždycky v pohodě dojel. Klidně ho pošlete, proč ne? Ale ať je na telefonu a zhruba po půlhodině se Vám hlásí. Pokud nebude přestupovat, je to tím lepší. Jaga.
jezdívala jsem taky sama přes celou ČR, ale až od 15 let, ale přesto, že za komančů nebyla taková kriminalita, několikrát se mi stalo, že mne ve vlaku obtěžoval chlap. Takže bych se asi dnes bála. Ale byla jsem holka a dnešní mládež je daleko vyspělejší a samostatnější - takže záleží na konkrétní situaci a na vyspělosti Vašeho syna.
Já bych syna v tomto věku rozhodně nepustil samotného. V dnešní době je to o hodně nebezpečnější než v dobách dřívějších, jak se tady píše. Nebudete mít klid, dokud nedojede a kdyby se něco stalo, do smrti si budete vyčítat, proč jste tomu nezabránili. To je můj názor, se kterým můžete nesouhlasit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.