Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvolnit ucpaný nos

Od: zikon odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
máte někdo radu, jak uvolnit ucpaný nos? Špatně se mi dýchá. Vysmrkám se a za chvíli mám nos úplně suchý a špatně se mi nadechuje. Už z toho šílím. Nemocný nejsem.

Děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, napařte si hlavu nad hrncem s horkou a osolenou vodou - neopařte se. Zdravím!

P.S. Přes hlavu si hoďte utěrku nebo ručník.

hodnocení

0x

Mě pomáhá čaj z čerstvého zázvoru a pít hodně horký. Můžete si do něho přidat citron a med. Nebo nastrouhejte zázvor, dejte do hrnce , přelijte vařící vodou , ručník přes hlavu a inhalujte.

vklus
hodnocení

0x

Mně pomáhají nosní kapky/spreje.

stirecek*
hodnocení

0x
Odstranit ze stravy hlenotvorne potraviny. Úleva přijde brzy.

letuska*
hodnocení

0x
Mně pomáhá napařování nad hrncem, jak se již zmínil ben, nebo sníst pikantní jídlo. :-D ;)
doplněno 17.11.14 01:02: Nebo ještě napřování lotků, co mně vždy radila lékařka a alespoň trochu mi to vždy pomohlo - do umyvadla si napustit co nejteplejší vodu, co vydžíte a ponořit ruce po lotky. Vydržet alespoň pár minut nebo do té doby než v nose ucítíte uvolnění.

Souhlas s letuškou s radou s rukama a předloktím v hodně teplé vodě. Takhle jsem nedávno uvolňovala ucpaný nos vnoučkovi. *hej* Vezměte si k tomu umývadlu papírové útěrky! :-D

doplněno 17.11.14 07:59:

V lékárně se dá koupit nosní tyčinka-inhalátor Hap-či lekarna.cz/... Jsou k dostání i jiné a mi se zdá, že i účinnější značky na stejném principu. Cca 20kč. Tahle "čichátka"mívám doma mnoho let a nedám na ně dopustit..

hodnocení

0x

Doporučil bych nosní kapky Olynth. Aplikovat do nosu nechat nějakou dobu působit a potom se vysmrkat. Mě se nos potom ucpal až za x hodin.

cuca*
hodnocení

0x

Sinupret. Neverila jsem,ale zabralo to.

hodnocení

0x

Osobně mi pomáha SINUPO FORTE.Je třeba ale očekávat reakci za cc 3 dny.Pak již 100 v pohodě...

hodnocení

0x

PINOSSOL je to s olejíček ,,mívám také tyto problémy a tento vámm pomůže..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]