Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osamělost a faleš

Od: mira* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

mám problém s tím, že můj nejlepší kamarád mne pozval na oslavu svých narozenin 100 km.od mého bydliště.Přijel jsem i s dárkem a těšil se na něj, že ho uvidím. Podal jsem mu ruku a předal dárek a on mi řekl, že nemá doma uklizeno, že mne nemůže na narozeniny k sobě pozvat a že musím jet zase zpátky domů.Potkal jsem jeho babičku cestou na nádraží a ta mi řekla něco jiného, že se chystá velká oslava i hostina a že se schází jeho přátelé. Tak jsem chtěl jet vlakem domů.ale nic nejelo, tak v dešti opuštený jsem seděl na vlakovém nádraží.Když už se pomalu stmívalo,tak jsem ještě namátkově prošel okolo jeho baráku a slyšel radostné a rozjásané veselí pod pootevřeným oknem a přišlo mi to líto, co mi kamarád udělal. Doma jsem to pověděl přítelkyni v těžkých chvílích samoty a místo toho jsem sklidil nadávky a urážky od ni,že mám kamaráda a že mi to všechno patří, když jsem mu tolik věřil. Najednou partnerská oporase ocitla na tenkém ledě a přítelkyně mi řekla, že ji vůbec nezajímá jak já se zle cítím.Náhle mne přišla mylenka taková, že mne nikdo nemá rád a že je život zbytečný bez porozumění, lásky a pochopení.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Také zdravím. Nechápejte to jako problém, ono všechno zlé je pro něco dobré. Poznal jste, že to není žádný kamarád, když se k Vám takto zachoval a v přítelkyni, že nemáte žádnou oporu, když se cítíte špatně. Vemte si z obojího ponaučení a lépe si vybírejte kamarády i přítelkyně.

buss
hodnocení

1x

Kamaráda kopni do řiti a může přibrat přítelkyni.

iz*
hodnocení

1x

A Vy jim ještě říkáte "nejlepší kamarád" a "přítelkyně"? To já bych je po takové zkušenosti odkamarádila a odpřátelila ...

hodnocení

1x

Asi už všichni všechno napsali. Otřepejte se a vezměte to jako zkušenost s kamarádem a i s přítelkyni. A udělejte si závěr, najděte řešení s nim i s ní. Ne kravály, ale cesta dopředu, bez nich obou. *hej* V podstatě o nic nešlo. Ale když o něco vážného půjde, myslíte, že jeden nebo druhý se zachovají dobře?

ghjktz
hodnocení

1x

No, o kamarádovi si asi myslíte, že je to kamarád, jen vy. Vypadá to, že si z vás akorát dělá pr*del.

A s přítelkyní to není úplně jednoznačný - jelikož předpokládám, že s vámi tenhle "kamarád" nezametl podlahu poprvé, tak si umím docela dobře představit, že přítelkyně stokrát opakovala, že to není žádný kamarád, a po 101. jí už došla trpělivost a jen tě seřvala.

ertl
hodnocení

0x
Nejlepsi kamarad?

jakubd*
hodnocení

0x

Tak to "kamarád" je pěkný kokXt... vyprdnout se na takovýhle kamarády a možná i na tu přítelkyni... tohle neporozumění mám bohužel i doma a neklape to, neklape to, neklape to...

aaakaak
hodnocení

0x

Ahoj,

chápu Tě jak se cítíš a vůbec se nedivím, že pociťuješ nejen velké zklamání od kamaráda, ale také od přítelkyně. Rady typu na takového kamaráda se vykašli a na přítelkyni také. Jsou bohužel pravdivé, ale pro Tvoji bolavou a opuštěnou duši k ničemu. Nemyslím si, že Tě nikdo nemá rád. To se bohužel nacházíš jen v takovém rozpoložení. Víš, moje babička ( moudrá to žena), říkavala: Ráno moudřejší večera. V klidu se na to celé vyspi a uvidíš, že zítra se Ti celá situace bude zdát trochu jiná. Kamaráda přestaneš považovat za kamaráda, tak to v životě někdy chodí. A s přítelkyní si zítra v klidu promluvíš a třeba Ti to celé vysvětlí, proč se takto chovala, možná měla vztek a zlost nikoliv na Tebe, ale na celou situaci. Chtěla si s Tebou užívat klidného prodlouženého víkendu a Ty jsi se rozhodl pro návštěvu kamaráda, tak proto Ti to všechno patří. Těžko říct, ale ženská logika je někdy složitá.

Klidnou noc a hlavu vzhůru, bude líp!

hm*
hodnocení

0x

Tak jsi zjistil, jací oba (kamarád i kamarádka) jsou. Co na to říct?

Buď rád, že jsi to zjistil při takhle celkem neškodné příležitosti.

ruda145

"Buď rád, že jsi to zjistil při takhle celkem neškodné příležitosti"

"TAK TOTO JE HODNĚ DOBRÁ A PRAVDIVÁ POZNÁMKA" , v životě budou mnohem důležitější situace, kdy člověk potřebuje oporu.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- a jste si jistý, že to s tím kamarádem nebylo nějaké nedorozumnění? Takhle se přece kamarád a notabene nejlepší zachovat snad nemůže ! Nebyl to nějakej blbej fór?

možná má Vaše přítelkyně pravdu, když Vám vyčítá, že věříte nesprávným lidem, takže stojí vlastně na Vaší straně, ne?

Když přítelkyně řekne, že ji nezajímá jak špatně se cítí, tak si představujete být na jeho straně?

Jak psali rádcové nademnou; poslat oba tam, kam slunce nesvítí.

hodnocení

0x

Nějak nechápu, proč Vás kamarád pozval, když to takhle nepříjemně dopadlo. Na ńějakou legraci je to příliš drsné. Že by se Vám chtěl za něco pomstít, třeba za něco, co už je hodně let za vámi? Někteří lidé nezapomínají.

Když se k Vám choval tímto způsobem, zazvonila bych u té společnosti a udělala mu ostudu. Řekla bych mu, ať mi kouká vrátit dar a přidá peníze za jízdné, jistě to byly minimálně 3 stovky, možná i víc. A že už Vás neuvidí. Utratil jste to kvůli němu a naprosto zbytečně. I kdybyste ten dar pak měl na nádraží strčit do koše, pořád by to bylo lepší využití, než mu ho nechat. *bum*

A protože už to udělat nejde, klidně mu napište, aby Vám ho vrátil poštou. Že zaplatí poštovné? I Vy jste přece platil jízdné. A nenechte se odbýt, ať vidí, že udělal špatnost.

Následně bych vymazala kontakty na něj a přestal by pro mě existovat.

A té megéře, kterou máte doma, přestaňte říkat "přítelkyně". Takhle se přítelkyně nechová. Koukejte ji co nejdřív spakovat a poslat do pryč a najděte si někoho, kdo si toto označení opravdu zaslouží. Přítel není opravdu každý, o kom si to myslíte, to jste jistě právě teď pochopil. Hodně štěstí. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]