Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křivé a nateklé prsty na pravé ruce

Od: marcelka5 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, všimla jsem si že na pravé ruce mam křivý ukazováček a palec a taky mam ty prsty nateklejší než na levé ruce. Na té pravé ruce se mi dělají i atypické ekzémy. Nevíte čim by to mohlo být? není to vážného? je mi 19 let děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Mohlo by jít o revma. Musí posoudit co nejdříve lékař. Rozhodně nepodceňujte, navíc, pokud se prsty zkřivily v poslední době. Je druh revmatu, který se pojí s lupénkou. I když píšete, že máte atopický (nikoliv atypický) exzém, může to mít souvislost, protože tam nemusí být jen on.

doplněno 16.11.14 19:18:

Může. Některý ze zánětů štítné žlázy je způsobený z autoimunitních důvodů (např. Hashimotova hypothyreóza). Revma má též původ v autoimunitě.

Ale to jsou všechno hypotetické úvahy, musíte k doktorovi, jestli nechcete, aby se vaše potíže nadále horšily.

marcelka5
hodnocení

ještě mě napadlo - mám od malička strumu (zvětšenou štítnou žlázu) nemohlo by to s tím nějak souviset?

Kdy jste naposledy byla u lékaře?

doplněno 16.11.14 19:25:

Opravdu věříte, že vám takhle, přes pc pomůžeme?! *zed*

marcelka5
hodnocení

to nevím už je to dlouho

tiffany*

Vyhledejte revmatologa ! Ruce budete potřebovat ještě hodně dlouho, tak o ně musíte pečovat !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]