Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je legální s sebou nosit boxer?

Od: ael odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Žiji v Praze, v jedné z těch "horších" částí a často se vracím z práce pozdě večer. A to člověk potká ledacos.
To mě přivedlo na myšlenku, co budu dělat, až se to jednou zvrtne ve fyzický konflikt. A protože, byť fyzicky velký, jsem se nikdy nepral a ani se mi nezamlouvá myšlenka kontaktu s kůží, připadně krví pouličních pobudů, koupil jsem si boxer.
Nejsem magor, takže jsem vybral normální plochý boxer, ne žádnou bláznovinu s bodcema. Dokonce je na mojí ruku malý, protože ty větší už mi přišly také nebezpečné.
Problém je v tom, že boxer teď nosím v kapse. Může to vyústit v nějakou nepříjemnost? Např. právního charakteru? Pokud ano, v jakých situacích? Boxer nosím jen na sebeobranu a mám ho dobře uschovaný v kapse.
Předem děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

3x

Zdravím, než se prát, tak je lepší se naučit rychle běhat. Pokud neutečete, tak nic jiného nezbývá. Dnes bych zkusil kurzy Krav Maga, toto umění je pro civilisty celkem snadné a účinné.

Možná až moc účinné. Ovládat krav maga je hrozivější než nosit boxer. A při tom je to utajenějěí.

hodnocení

2x

Tomu, kdo se nikdy nepral je boxer k ničemu. Až k něčemu dojde, budeš se ho bát použít. V podstatě se už bojíš teď. Choď na nějaký kurz sebeobrany. Dobrý systém je již zmíněná Krav Maga nebo za mě doporučenka na Wing Chun, nebo nějakou její odnož (Wing Tsun).

honzacz*
hodnocení

0x
Samotné držení protiprávní není, v případě použití bude záležet na konkrétní situaci. Ale boxer je kontaktní zbraň, pro obranu bych doporučil kombinaci s kasrem, tím bych (dle situace) obranu zahájil. Vždy je lepší nepouštět se do kontaktní obrany a držet útočníka co nejdál od sebe.

buss
hodnocení

0x

Zda a co je legální, co je zbraň máme v zákonu o zbraních. O zbrani se též hovoří v souvislosti při poškození zdraví.
Co když budu nosit mačetu, kladivo..? Co nosí za nože čundráci? Já ho nosil za hluboké komuny též.

adurn
hodnocení

0x

Osobně bych doporučil kalený teleskopický obušek, v pohodě stačí 16. (nekupovat nekalený, který se hned zohne).

hodnocení

0x

Co tahle boxer s paralizerem? Kdyz nekdo ceka ranu pesti a dostane i ranu proudem, docela ho to vykoleji. :)

hodnocení

0x

Pepřový sprej nebo paralyzér. Jinak záleží na situaci.

ovczaak*
hodnocení

0x

hlasuji pro teleskopický obušek...on ten zvuk při otevření slouží jako prevence,dá jasně najevo ochotu se bránit a že končí sranda.boxer je moc kontaktní,paralyzér také,pepřák dvousečný...

tumenn
hodnocení

0x

Při napadení nevolám 158, ale volím 357 !

figurek*
hodnocení

0x

jj, bude vás obtěžovat nějaký pobuda a vy ho praštíte boxerem. Co myslíte, že se stane potom? Pobuda dostane pokutu kterou nezaplatí a vy dostanete podmínku za ublížení na zdraví. Já bych vám spíš poradil naučit se pár hmatů, jak někoho položit na zem. Ten nejjdenodušší vypadá takto : Pobudu chytněte za bundu, nakročte vedle něj levou nohou jako byste ho chtěl obejít zprava a přes tu nakročenou levou nohu ho strhněte. Celý tento hmat trvá sotva vteřinu, chlap letí a padá na záda. Než se vzpamatuje, budete dávno pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]