Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium školy

Od: navstevnik odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
Potřebuji kvůli brigády poslat informace o nejvyšším ukončeném vzdělání. Především tedy "studium od roku" a "studium do roku". Problém je, že jsem chodil na studijní maturitní obor kde jsem musel opakovat a pak jsem přestoupil na učební. Jsem tedy vyučen, ale nevím jaké roky mám napsat. Jestli se počítá vše i včetně roků na maturitním? Momentalně ještě pokračuji na nadstavbě, ale to už se tam asi nepočítá, jestli se nepletu. Mam trošku obavy aby to nebylo odrazující i když jde o práci mimo obor. Ale chci raději vše uvést správně a proto se ptám, jestli nevite od kdy do kdy se to počítá?
Budu rád za pomoc a radu, je to pro mě dost důležité. Děkuji moc

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Nejvyšší ukončené vzdělání je to studium, které jste úspěšně ukončil závěrečnou zkouškou. Máte-li výuční list, je nejvyšším ukončeným studiem učňovský obor. Nedokončený maturitní obor se neuvádí.

Až ukončíte nástavbu maturitou, bude nejvyšším oborem ten, v němž složíte maturitní zkoušku.

Do přehledu vzdělání ()např. v životopisu) však můžete uvést i nedokončené studium (předchozí nedokončené i současné).

navstevnik
hodnocení

OK, díky. Jde mi ale o to, že musím napsat i "studium od" a "studium do". Což nevím co tam napsat. Na učební obor jsem přešel do třeťáku a chodil tam jen rok, tak nevím jestli se tam nepočítají i roky na maturitním. Je to asi kvůli nějaké smlouvy u studentů, takže to nechci uvést špatně, aby z toho nebyl problém.

Jaké smlouvě u studentů? Jestli potřebujete potvrzení o studiu pro zaměstnavatele kvůli slevě na dani, tak toto dostanete na současné nástavbě. O jakou smlouvu se jedná?

navstevnik
hodnocení

Je to brané jako stáž, tak asi proto (nějaká dohoda o dlouhodobé spolupráci nebo tak něco). Nevím uplně přesně. Jde o externí spolupráci na dálku v IT (programování). Je potřeba poslat nějaké osobní informace, info o škole atd.
iz*

Máte-li vyplnit od – do, uveďte vzestupně veškeré studium. U nedokončeného poznamenejte nedokončeno a u současného pravděpodobné dokončení.

navstevnik
hodnocení

No na druhou stranu jsem to právě nechtěl tak moc rozvádět, aby to nebylo vice odrazující. Mám z toho docela obavy jak se na to bude zaměstnavatel dívat. Jestli by nestačilo jako vzdělání uvést to vyučení a vypsat to od - do i včetně let na studijním. Nevím co bude působit lépe. Jde o práci mimo obor a zaměstnavatel si mě vybral díky mým referencím, ale i tak mám obavy, aby jej to neodradilo.
iz*

Do jakého dokumentu to máte vyplnit? V "Osobním dotazníku" by mělo být všechno. Pokud někam máte uvést jenom nejvyšší dosažené vzdělání, uveďte jenom to učiliště.

Jestli si Vás zaměstnavatel vybral na základě referencí, nemělo (bez záruky) by jej Vaše studium odradit ...

navstevnik

Ok, díky. Napíšu tam ty všechny roky a rozepíšu do zvlášť ať to nevypadá, že jsem jen učňák dělal tolik roků.

Ještě otázka. Když je tam předpokládané datum ukončení té nádstavby, tak mám tam napsat 30. červa 20xx? Nebo se počítají i prázdniny, kdy mám stále ještě status studenta?

nee, pouze do ukončení, to je do 30.6. nebo jak to máš

hodnocení

0x

no tak to tam vypiš jak to bylo, né?

maturitní obor od -do nedokončeno

učební obor od - do dokončeno (výuční list)

nástavba - (jaká) od - současný ročník

co je na tom složitého? střílí se z toho nebo jak?

navstevnik
hodnocení

Jde o to, že jsem přešel na učební obor až do třeťáku, takže na učební jsem chodil jen rok. A potřebuji uvést jen "nejvyšší dokončené vzdělání" a "studium od" "studium do". Nic víc.

aha, tak to jo, tak tam napiš nejvyšší dosažené učňák a dobu tam dej celou, od začátku toho maturitního až do konce toho učňáku, opakuji, z toho se nestřílí

navstevnik
hodnocení

No já právě nevím, jestli to není kvůli smlouvy pro stážisty u studentů, takže aby z toho nebyl problém.

co to je za výraz "kvůli smlouvy pro stážisty"? no to je jedno, ale co na to má vliv nějaká informace o studiu? budeš mít menší daně nebo co?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]