Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s mou přítelkyní je mi 17 a jí 16. Jsme ještě mladí a pořádně nevíme co láska znamená. Možná já to vidím jinak, než ona ale možná mé tušení je správné. Teď ohledně toho našeho problému. Je dost často náladová, jednou mě chce líbat a na druhý den mě chce zabít, tohle u žen nechápu, jenom ji napíši Ahoj a povídáme si a už citím, že je něco špatně. Ke kamarádům se chová vždy mile a kamarádsky, ale na mě jdou všechny její zlé nálady. Dlouho jsem ji už neviděl je to 15 dní, stále ji někam zvu a jenom slyším tu samou výmluvu jako je učení, nemám čas, nemůžu, jdu ven s kamarádkou. Chápu, že chce mít soukromí. Někteří moji kamarádi se vidí co 2 dny se svou přítelkyní jen já ne.Tohle jsme si spolu už vyřešili, taky mám brigádu a posilovnu, tak nemám i já čas. Přesto když chci, tak tohle zruším a jsem tu jenom pro ní, protože ji miluji. Ale z její strany to tak necítím, jako bych byl někde pod její příčkou. Tak jsem ji pozval na rande. Přesně 17. listopadu to bude 3 měsíce co jsme spolu a mou nabídku k venku přijala. Chtěl bych ji uvídat kytičkou, kterou má nejraději a o všem si promluvit. Mám si to s ní vyříkat? Nebo to nechat být?
Milý Tome,
zdá se, že jste na své přítelkyni mnohem víc závislý, než ona na vás. Před přáteli se ovládá, ale vy schytáte její rozlady, protože si je jista, že ji neopustíte. To není správné a je jen ve vašich rukách, jestli s tím něco uděláte, či nikoliv. Je to totiž i vaše vina, že jste tohle dovolil, protože na tuhle hru musí být dva – jeden, který ubližuje a druhý, který to trpí.
Člověk se musí ozvat, protože onuce si nikdo neváží. Nic nezískáte tím, že si necháte vše líbit. Někdy je opravdu třeba vymezit hranice a dát najevo, že tudy cesta nevede a takové hysterické chování si líbit nenecháte. Otázka je, jestli vás neochromuje strach natolik, že se bojíte to udělat, abyste ji neztratil. Pokud ano, už jste na nejlepší cestě, aby se tak skutečně stalo.
Myslím, že jestli vztah není v naprostém rozkladu, naopak můžete jedině získat, protože po submisivní onuci netouží žádná žena. Někdy říci, že nebudete sloužit jako hromosvod jejich špatných nálad a otočení se na podpatku a odchod, je nejlepším řešením. Ona moc dobře ví, že by se tak chovat neměla, když tu hysterii dovede krotit před přáteli. A jestli jí na vás jen trochu záleží, můžete jedině získat tím, že dáte najevo trochu mužného chování tímto způsobem.
Pak by to měla být ale ona, kdo přijde a omluví se. Vy byste měl být zdrženlivější a říci jí, že když se takhle chová, že se vám zdá, že ji máte o něco méně rád. Ona by si pak měla dávat pozor.
Dívání se do okolí, jak jsou na tom kamarádi a argumenty, že oni se vídávají s děvčaty obden, je chybou. Vztah, kdy si mladí lidé leží v náručí každou volnou chvilku, je odsouzen většinou k rychlému vyčerpání. Optimální rande je jednou, max. 2x týdně, zejména v počátcích vztahu. Je naprostou nutností býti si vzácnými a toužit po sobě, načerpat nějaké zážitky a pak si o nich vypravovat, jinak to rázně sjede do nudy. Zejména tehdy, když je jeden partner závislejší a škemrá o časté schůzky, vyčítá nezávislost druhému partnerovi a prakticky mu sebere možnost, aby po něm toužil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.