Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednatel s.r.o. a jeho dluhy

Od: pepczaa odpovědí: 5 změna:

Vážení diskutující,

měl bych dotaz ohledně funkce jednatele v právnické osobě s.r.o.. Dejme tomu, že jako osvč, tudíž i fyzická osoba jsem zadlužený (-ručím celým svým majetkem), mam zablokovaný účet, na krku několik exekucí, trvalé bydliště mám na městském úřadě a proto si ze svých posledních peněz rozhodnu koupit ready made sro do 30 tis. korun.

1. Mohu být jednatelem, když mám trvalé bydliště na městském úřadě?

2. Mohou po firmě nějak vymáhat pohledávky na moji osobu, když jsem pouze jednatelem a nevyplácím si výplatu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

taktojo
hodnocení

0x

Soud vás jako jednatele zřejmě nezapíše, jelikož nebudete schopen prokázat bezdlužnost.

taktojo

Beru zpět - bezdlužnost jednatele jsem mezi podmínkami pro zápis do OR nenašel.

samot*

A co se týče firemního účtu. Může na něj exekuce? Je povinný u s r.o.? Takže jestli tomu dobře rozumím i zadlužený člověk na VZP a OSSZ má možnost si založit sro a zkusit si dát život do pořádku.

haninka*
hodnocení

0x

Založit s.r.o. můžete i s dluhama, Vy jste osoba fyzická a sro je právnická tzn. osoba jiná, tzn. se Vaše dluhy na ní nevztahují, jen si tu výplatu nemůžete dávat, páč by na to skočili. A sro žádné pohledávky nemá ne? Jo a jen jedna rada: kupte dobře a vše si ověřte aby to bylo čisté. Může se stát, že se Vám začne dařit, budete dávat peníze na firemní účet a pak přijde nějaký ... se starou pohledávkou a přijdete o vše. Zaplaťte si nějakou dobrou účetní ať to prověří, není to sranda. My (nejsem jednatel ani společník) jako sro nemáme peníze tak jsme skočili na jednoho dlužníka který nám dluží xxx peněz a pohledávka je 15 let stará, tak aby se Vám nestalo něco podobného. A hlavně bezdlužnosti od ČSSZ, FÚ a VŠECH ZP. Jsem účetní, vím o čem mluvím. Více rad? vnitřní pošta

artik*
hodnocení

0x

jestli máte 30tis. tak si založte vlastní čistou s.r.o ( jinak se to dělá přesně obráceně , máte zadlužit s.r.o a né fyzickou osobu *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]