Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najít přátele

Od: robinsonka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

je mi 27 let, před 2 lety jsem dokončila VŠ a vrátila se z Prahy zpátky do rodného města, kde mám přítele a práci. Problém je, že s přátelu je to tady už nějaka horší... Na VŠ jsem vytvořili se spolužáky opravdu silná pouta, jenže to už je minulost. Řada lidí zůstala kvůli práci v Praze, jiní se vrátili domů, jiní odešli třeba do zahraničí nebo na druhý konec republiky za svou drahou plovičkou, a i když jsme v kontaktu, píšeme si, občas pořádáme srazy, tak je jasné, že už to zůstane minulostí, a člověk potřebuje své přátele vedle sebe, tam, kde žije.

Mám samozřejmě i v městě, odkud pocházím nějaké ty "pozůstalé " kamarády ze střední, ze základky, prostě z mého náctiletého období. Jenže časem ty vztahy nějak ztratily šťávu, prostě člověk se nějak vyvíjí, jiný se vyvíjí zase jinak, a ti, co si před deseti lety rozumněli, už si dnes rozumět nemusí. To je normální. Jsem ráda, že s nimi můžu občas někam zajít, popovídat si, ale prostě cítím, že tam to "něco" chybí. Že už toho máme opravdu jen hodně málo společného, a je to spíš už jen nostalgie co mě s nimi spojuje, ne opravdový zájem...Ráda bych našla nové přátele, s kterýma bych objevila společné stránky. Ale vůbec nevím kde. V práci s kolegy vycházím dobře, ale většinou jsou spíš dost starší, takže na nějaké kamarádství to vyloženě není.

Můžu někde třeba jen tak oslovit nějakou holku a nevypadat blbě? Nebo jak nenuceně a přirozeně "ulovit" nějaké kamarádky? Kde? Připadám si sama. I když mám úžasného přítele, se kterým můžu řešit cokoli, kamarády člověk prostě potřebuje...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nevím co ráda podnikáte ve volném čase, jaké máte zájmy, co třeba golfový, tenisový, squashový klub? Nebo se porozhlédnout po zájmových kroužcích pro dospělé, třeba vyšívání a tak, nebo nějaký dámský klub? Nebo skočit prostě do kavárny a objevit tam nějakou kamarádku ;)

hodnocení

1x

Co třeba jít někam cvičit? Jóga nebo pilates?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já Vám snad jen navrhnu nehledat si opravdovou, přející a upřímnou kamarádku v ženském pracovním kolektivu. To není nic proti ženám, ale něco z praxe. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]