Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 27 let, před 2 lety jsem dokončila VŠ a vrátila se z Prahy zpátky do rodného města, kde mám přítele a práci. Problém je, že s přátelu je to tady už nějaka horší... Na VŠ jsem vytvořili se spolužáky opravdu silná pouta, jenže to už je minulost. Řada lidí zůstala kvůli práci v Praze, jiní se vrátili domů, jiní odešli třeba do zahraničí nebo na druhý konec republiky za svou drahou plovičkou, a i když jsme v kontaktu, píšeme si, občas pořádáme srazy, tak je jasné, že už to zůstane minulostí, a člověk potřebuje své přátele vedle sebe, tam, kde žije.
Mám samozřejmě i v městě, odkud pocházím nějaké ty "pozůstalé " kamarády ze střední, ze základky, prostě z mého náctiletého období. Jenže časem ty vztahy nějak ztratily šťávu, prostě člověk se nějak vyvíjí, jiný se vyvíjí zase jinak, a ti, co si před deseti lety rozumněli, už si dnes rozumět nemusí. To je normální. Jsem ráda, že s nimi můžu občas někam zajít, popovídat si, ale prostě cítím, že tam to "něco" chybí. Že už toho máme opravdu jen hodně málo společného, a je to spíš už jen nostalgie co mě s nimi spojuje, ne opravdový zájem...Ráda bych našla nové přátele, s kterýma bych objevila společné stránky. Ale vůbec nevím kde. V práci s kolegy vycházím dobře, ale většinou jsou spíš dost starší, takže na nějaké kamarádství to vyloženě není.
Můžu někde třeba jen tak oslovit nějakou holku a nevypadat blbě? Nebo jak nenuceně a přirozeně "ulovit" nějaké kamarádky? Kde? Připadám si sama. I když mám úžasného přítele, se kterým můžu řešit cokoli, kamarády člověk prostě potřebuje...
Dobrý den, já Vám snad jen navrhnu nehledat si opravdovou, přející a upřímnou kamarádku v ženském pracovním kolektivu. To není nic proti ženám, ale něco z praxe. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.