Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sestřenice měla brigádu asi 3 měsíce. Poté změnili smlouvu na hl. prac. poměr. Ve smlouvě je napsáno, že má 3 měsíční zkušební dobu. Manažerka jí řekla, že zkušební dobu nemá. Ráda by ze zaměstnání odešla, ale manažerka jí řekla, že jí pustí až za 2 měsíce, protože není ve zkušební době. Jak to tedy je? Počítá se brigáda jako zk. doba, i když ve smlouvě na hl. prac. poměr má napsanou zkušební dobu?
Ne, zkusebni doba se pocita od data uzavreni pracovni smlouvy, je to tam napsano.
doplněno 14.11.14 18:37:No, ti dnenší manažeři.
Buď to řekl schválně a očekával že se chytíte, nebo je to jeho neznalost.
Já jsem také toho názoru. Příjde mi to docela hloupé vymýšlet si, že to je jinak a zneužívat druhé, aby měli zaměstnance. Samozřejmě, že to tam napsané je, ale když vám je schopný manažer říci, že zkušební dobu nemáte a tu smlouvu vám podepisoval on, zmátlo mě to.
Někteří manažeři dělají rádi s podřízených blbce. Důležité je, co je napsáno ve smlouvě. Ta manažerka to zkouší, jestli ji podřízení budou poslouchat na slovo. Když je ve zkušební době, může odejít.
doplněno 14.11.14 19:44:Smutný je, že se té manažerce nedá věřit. Zalhala jednou, zalže zas.
V dnešní nedobré době může dělat manažera každá dutá a neschopná hlava která má svědomí dělat z lidí hlupáky,Platí to,co je dáno na papíře.Podle nového zákona se může smlouva změnit i ústně,ale jen když souhlasí zaměstnanec i zaměstnavatel.Takže když nebudete s ústním návrhem souhlasit,platí to co je napsáno na papíře.Tedy ve smlouvě.
Pokud se jedná o první pracovní poměr na HPP, kam natoupila po škole, jako absolventka, tak nemůže mít ve smlouvě zkušební lhůtu, pokud se na ní obě strany nedohodly (ZP). Takto jsou "chráněni", či "zvýhodněni, ale jen absolventi ve svém prvním HPP. - pt
Zkušební dobu lze v pracovní sjednat pouze v případě, že se na ní obě strany dohodnou. To platí pro všechny, nejen pro absolventy ...
Sestřenice šla ukončit pracovní poměr ve zk. době. Manažerka jí řekla, že žádnou zkušební dobu nemá, a že ty smlouvy, které měli předtím ( DPP ), byly prozatimní. Hájila se tím, že jí to může i vyhledat, takže jí to teda vyhledá. Ale ze své vlastní dobré vůle jí pustí, když bude dělat na brigádu. Co jí na to máte říct?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.