Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme s přítelem vinotéku. Problém je v tom, že původní majitel zničil její dobré jméno, které jsem jí udělala já, když jsem tam dřív pracovala. Lidi tam přestali díky němu chodit.
Chci Vás poprosit o rado, jak lidi nalákat zpět a jak rozšířit sortiment.
Mám tam 6 sudových vín (plánuji další dvě), 5 druhů lahvových piv (prosadila jsem si Svijany), křupky, bramburky, tyčinky, alko, nealko, nově čaje a kávu.
Prosím, poraďte mi, co víc bych tam měla mít, aby tam lidi zase začali chodit...
Děkuji
Nepíšete, zda je dostatek klientely, obec. Dělejte to, co jste dělala před tím dobře, a ještě lepčeji. Co tak sem tam nějakou specialitku? Harmonikář, nějaký šraml, akcičku, ochutnávka, dárečky, zaměřit se na na nějakou klientelu. Do takových nákupen chodí spíše starší. To chce čas. Zajeďte si jinde a pozorujte, kopírujte, zlepšujte.
Dobrý den.Po okolí vyvěsit dobře viditelné plakáty na vinotéku- Nový majitel-nový sortiment +(slušné jednání,nové ceny,degustace aj.) Pak nesmí chybět úsměv,dobrá nálada a ochota.Je to vinotéka a ne pivotéka
Jenže pouze víno nás nevytáhne. Ano, jsem na zákazníky milá, umím prodávat, ale musí k nám zavítat. Co se piva týče - mám zde jen to, co piju i já - resp. osvědčené značky a kvalitu. a to i u vína. Z 50 vzorků (postupně) jsem vybrala to nejlepší - jde mi o kvalitu, ne o kvantitu. V budoucnu z toho bude čajovna - kavárna - pivotéka a vinotéka v jednom :D
Jakmile se podniku zhostí někdo,kdo ho zničí,návrat na výslunní je opravdu velice těžký...Máte šest sudových vín,plánujete další dvě...Hmm,záleží také samozřejmě na tom,jaká ta vína jsou,stejně tak i piva. Záleží na chlazení...A co je velmi důležité -obsluha ! Příjemní lidé,úsměv,inteligence,vstřícnost...Čaje a káva také kvalitní? Na jaké úrovni?...Křupky,tyčinky,brambůrky,to mají všichni...Vymyslete nějaké originální chuťovky z domácí kuchyně,tím lidi nalákáte nejvíce.Pokud se pije,má se i dobře jíst,hosté více vydrží a pak,je to nepsaný zákon.
Změňte také interiér,udělejte inovaci,nemusíte hned vše bourat,stačí maličkosti...
Interiér už jsem upravila - na zdi jsme namalovali obrázky s vinnou tématikou. Co se vína týče, dávám přednost kvalitě před kvantitou. A piva? Něco jako starobrno se u mě nesežene - kvalitní a chuťově dobré pivo ano (Svijany 11°a světlá i tmavá 13°, Poličský Otakar, klášter a Černá hora Granát). Uvažujeme o nakládaných sýrech...
To je dost těžké - já sám jsem dost konzervativní a do vinotéky, kde prodávají (nebo prodávali ) odrůdu ,,patóko grando´´ už jen tak nezavítám. Ono je dnes tak velká nabídka, že chodím do osvědčených podniků, často kupuju i přímo ,,od zdroje´´ - jezdím po celé republice Moravu a Slovensko nevyjímaje.
Ale k věci - osobně mě přijde dost kuriózní až zoufalé prodávat ve vinotéce lahváče - a ještě k tomu Svijany
V mé oblíbené vinotéce u nás prodávají spíše nakládané sýry a podobné mňamky k vínům, dost se prodávají i různé dárkové obaly, případně lahve kuriozních tvarů - to mě připadá mírně kýčovité, ale proč ne, když se to prodává. Ale hlavně - prodávají fakt dobré vína přímo z Moravy, v sezóně prodávali i burčák, který byl dobrý a pitelný.
Hlavně bych změnil jméno a informoval o tom, že je nový majitel. Jestli máte otevřeno odpoledne a večer, tak si vyhraďte třeba prosincová dopoledne, vytiskněte nějaké lístky a rozházejte je lidem v okolí do schránek.
Pokud nemáte šíleně nízké ceny, můžete nabídnout v rámci letáku třeba k džbánku vína zdarma křupky nebo třeba první skleničku za nějakou výhodnější cenu. Češi na tohle dost slyší, ale musí to být opravdu jen jednorázově - něco ve smyslu jako že jsem novou majitelnou vinárny, dovoluji si Vás pozvat a co nabízím. Hlavně nemít 10 nabídek na slevomatu a věrnostní programy - to vás časem zruinuje nebo zničí...
Lidi si hlavně musí zvyknout, že vinárna je dobrá a že tam mají brát své přátele. Doporučení je reklama, která vás nic nestojí!
Můžete třeba na sobotu domluvit někoho s kytarou, harmonikou, či jiným nástrojem kdo tam bude za nějaký drobný peníz nebo za útratu (nesmí moc chlastat samozřejmě :D) hrát.
Nebo tam pořádejte i jiné akce, ale záleží dost na tom, jaká sorta lidí tam chodí. Jestli náhodní kolemjdoucí, štamgasti, páry, ... - podle toho se také musí odvíjet akce, které tam budete pořádat.
Jenže na to, co z těch strategií udělat, by byl samozřejmě nejlepší průzkum trhu. Těžko radit, co v tomhle konkrétním případě změnit. Ale já bych začal se změnou jména, distancováním se od starého majitele, nějakými letáky do schránky, místního zpravodaje a změnou vnějšího vzhledu podniku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.