Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fyzická bolest nebo jen pocit bolesti?

Od: porder odpovědí: 2 změna:

Musím se s vámi podělit o zajímavou věc. Od konce prázdnin mě bolí koleno, byl jsem s tím na chirurgii, ale doktor řekl, že je tam maximálně lehký výron a chce to klid.

Jenže dneska jsem si uvědomil, když jsem se viděl s přítelkyní a šli spolu na procházku, že to koleno vůbec necítím, chodím úplně normálně (nekulhám jako jindy) a bolest kolene jsem si zase uvědomil, asi hodinu poté co jsme se rozloučili.

Když o tom tak přemýšlím, tak vždycky když se vidíme, tak jsem úplně vpohodě a nic nebolí. Jak si to mám vysvětlit a není možné, že ta bolest kolene je jen vsugerovaná?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

1x

Spíš je to takový efekt, jako mají herci na jevišti, kdy jakákoliv nemoc a bolest je překonána adrenalinem a pak, když slezou z jeviště, se pochopitelně zas objeví. Nevím, co vám našli v koleni a jakého původu ta bolest je. Možná by stálo za to konzultace ještě s ortopedem, jestli máte vazy a menisky v pořádku, jestli vás to stále zlobí. Je to už dost dlouho od prázdnin.

buss
hodnocení

0x

Jo, bolest je jen pocit, kdyby se přerušil nerv, tak necítím. Přitelkyně to přebila, scházejte se častěji, bolest si nepřipouštět, to jde např. i zubů. Myslet na příjemné věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]