Nejste přihlášen/a.
Dobry den.
Prosim o radu jake danove priznani mam udelat, zda nulove anebo ne.
Pracoval jsem cca 6 měsicu na zivnostensky list jako fyz.os. a pote jsem ŽL zrušil, jelikož nebyly takové přijmy jak jsem očekaval a jsem na uřadě prace. O podporu nežadam.
Co byste doporučili v tomto připadě?
Děkuji
Nechápu otázku - jaké máte udělat daň. přiznání, zda nulové nebo ne? No uvedete takové příjmy a výdaje ( možno paušál) jako byly ve skutečnosti. Co je na tom divného?
I v případě, že by zisk dosahoval výše, při níž byste nebyl povinen podat daňové přiznání, budete muset podat povinné přehledy zdravotní pojišťovně a na OSSZ.
Záleží na tom, jak vysoké máte skutečné (zdokladované) výdaje. Pokud jsou zdokladované výdaje nižžší než výdaje paušálem, pak pro Vás bude výhodnější podat přiznání a výdaje uplatnít paušálem. Zda se finálně dostanete na nulu na dani z příjmů záleží na dalších okolnostech (odečitelné položky, sleva na dani za děti, manželku, atd.). Ale v zásadě neexistuje žádné nulové přiznání jen tak samo od sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.