Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědění kuže

Od: syfrig* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,prosím Vás muj kamarád také dědoušek-63 let má nemocná játra.Lékaři v nemocnici mu řekli,že jeho játra pracují jen na 50% nevím co si o tom myslet?Co to pro něj znamená?K tomu ho svědí kuže na celém těle prý to je od těch jater.Drbe se a drbe říkal,že ho to budí i v noci,že se z toho asi zblázní :(.Dávají mu tablety např:Dithiaden po něm se mu chce spát/pomuže jen na chvilku/pak i ruzné jiné prášky+mažou mastičkama kuže ho svědí-nic mu nepomáhá.Je mi ho líto nevíte co by mu mohlo pomoci od toho hrozného svědění?Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý večer i Vám :) V těchto letech dědoušci ještě zdaleka nejste,ani náhodou...Ano,ano,toto játra dělají,pokud jsou nemocná. Okamžitě začít detoxikaci - žádné uzeniny,žádný cukr,žádné sladké limonády ani nic jiného sladkého,nic tučného,alkohol už vůbec ne...Prostě musí držet přísnou dietu - ovoce,zelenina,kysané zelí,červená řepa,čistá pitná voda,bylinkové čaje na játra a především Ostropestřec mariánský,to je ten nejlepší a nejúčinnější přírodní prostředek na nemoc jater !

hodnocení

2x

Jen nápad. Nemá alergii na nějaké kovy? Já, když si vezmu nějakou bižuterii (ne, že by nosil bižuterii, ale kovy a jejich směsi jsou všude), tak se do hodiny drbu. Docela neuvěřitelně mě svědí celé tělo, podrbu se na jednom místě a začne svědit další, takže jsem fakt jako pytel blech. Když si přívěsek sundám, svědění přejde do druhého dne. Kamarád tedy může zkusit nepřijít do kontaktu s kovy (hodinky, patenty na košili apod.), jestli to náhodou nepomůže. Já na to přišla úplnou náhodou... jo a ta alergie se rozvinula úplně sama, dřív jsem ty samé přívěsky nosila běžně :-/ ale je to naštěstí jen na ten jeden kov, plno dalších mi vůbec nevadí včetně zinku a podobných, které dost často způsobují trable.

syfrig*
hodnocení

děkuji za odpověď-ale ne nemá žádný přívěšek ani prsten to svědění je od jater jenže nic proti tomu nepomáhá

hodnocení

2x

sice to není úplně k dotazu, zkuste poradit kamarádovi speciální Nutridrink Juice style (příchutě jablečná, jahodová)... je to tekutá výživa bez tuku zejména pro pacienty s onemocněním jater, žlučníku a slinivky břišní. Nutridrinků je hodně, ale pouze typ Juice style je především pro osoby se špatnými játry. Kamarád by též neměl jíst tuky, zatěžují játra

Bere kromě Dithiadenu ještě jiné léky? Všechny léky jdou přes játra, takže pokud možno co nejméně chemikálii a upravených jídel, kde je hodně é-ček a různých přísad

doplněno 12.11.14 21:16:

ohlídejte si, aby vám dali konkrétně Juice style nutridrink.cz/... Další Nutridrinky jsou též fajn, ale nejvhodnější, speciální pro špatná játra je právě tento jediný typ

syfrig*
hodnocení

děkuji Vám přátelé za rady- dietu teď má leží v nemocnici/měl vodu v bříše také prý od jater/ dávají mu k jídlu blafy:( chudák i zhubnul za 14 dní 6kg.Prášku bere teda dost jen co vím na cukrovku,cholesteor,pak bere Lyricu a léky na játra-názvy nevím.Ten drink mu koupím chodím za ním každý den vím,že ho mají v lékárně.Ostoroperstřec-jsem něco,už někde slyšel...nevíte co ta voda v bříše?Je to nebezpečný?

martinaa*

Zdravím, lehce se vmísím. Před měsícem jsem sháněla nějaký potravinový doplněk právě na oslabená játra, a teta přítele je lékárnice, zná se se spoustou doktorů. Doplňky jsou prý úplně k ničemu, protože obsahují malé množství účinné látky (právě ostropestřec), zato jsou drahé. Dobré jsou přírodní výluhy a tinktury, najdete ve zdravých výživách a podobně zaměřených obchodech.

Doporučila mi Silymarin, výažek z ostropestřce, volně prodejný, není drahý a tabletek je tam dost. Používá se jako podpůrná léčba zánětlivých jaterních onemocnění, cirhózy a toxického poškození jater, zní to strašně, nicméně se může brát i preventivně. Samozřejmě ne tři roky v kuse:).

Voda v břiše, nebo volná tekutina? Někdy se to samo vstřebá, někdy je potřeba ji odsát pryč. Na to odpoví pouze lékař.

dejavu*
hodnocení

0x

Kvůli postižení žlučovodů a porušenému odtoku žluči z jater bývá prvním příznakem neztišitelné svědění kůže celého těla. Léčba spočívá v podávání ursodeoxycholové kyseliny, což je žlučová kyselina, která mění vlastnosti žluči a zlepšuje její odtok z jater. Je-li léčba zahájena v počátečních stadiích choroby, je prognóza dobrá. Pán by to měl konzultovat se svým lékařem.

doplněno 13.11.14 12:19:

Výpotek - ascites se často se selháváním jater pojí, bohužel. Více se o něm a léčbě dozvíte zde cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]