Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaké byste si dávali šance,když vám lékař na otázku zda z výsledků bude zjištěna rakovina kostí odpoví teoreticky ano?
Ach jo, to je hnusné čekání, chápu vás. Prošla jsem si tím v létě, kdy mi lékař řekl, že mám v pánvi tři cystická projasnění, které vypadají, že se může jednat i o rakovinu a poslal mne na scintigrafické vyšetření kostí. Málem to se mnou po opuštění ordinace švihlo, protože jsem si myslela, že přechozí rakovina je zažehnaná a tady odtud jsem nečekala zradu, nic mne v pánvi nebolelo.
Očistec čekání na scinti kostí byl hrozný, vždy ten strach je horší, než cokoliv, co vás čeká. Představy, jak budu žit bez pánve, mi udělaly 14 dní ze života peklo. Pak po vyšetření mi řekli, že to bude pan primář vyhodnocovat, že teď zkouší mediky. Řekla jsem, že se odtamtud nehnu, dokud si neudělá čas, že to nutně potřebuji vědět hned, že s tou nejistotou se nedá žít.
Primář se ustrnul a zkouknul to hned a bylo to OK. A na toho upřímného doktora, co si jen kryl záda, mám vztek ještě teď.
Nemohu vám radit, abyste si nedělala starosti, protože to prostě a jednoduše nelze, ale vím, že někteří lékaři jsou opravdu zbytečně moc upřímní. S takovou dg by si měli dát načas, než znají výsledky. Moc přeji, aby to bylo u vás v pořádku. Budu ráda, když nám napíšete, jak to dopadlo, budu na vás myslet.
Tohle je nesmyslná otázka. Lékař nikdy neodpoví ano nebo ne. Ví dobře, že pravdu musí dávkovat tak, aby ji pacient strávil. Ví, že musí mluvit tak, aby to pacientovi došlo a měl čas se zvetit k položení další, doplňující otázky. Když jsem byla na scintografii, vyšetření kostí spešl přístrojem, v nálezu a pak na přímou otázku, mi lékař odpověděl, že v nadklíčku a v páteři nález je, ale nemusí to bezpodmínečně znamenat zhoubné bujení. Že to pohlídáme. To se jednalo o doplňkové vyšetření.
Hodně se díváte na americké filmy typ: "Lituji, ale máte rakovinu"
Mi ty nedobré nálezy zlikvidovala chemoterapie.
Dobrý den, položil jste lékaři otázku moc brzo - nezná výsledky, tak Vám takto odpověděl.
Na šance bych se zeptal až v případě, že výsledek nebude dobrý, ale to zatím neví ani ten lékař. Patrně jde o nějaký test, který má tuto možnost potvrdit nebo vyvrátit. Zdravím!
P.S. Obecně se testy dělají pro potvrzení nebo vyvrácení podezření na chorobu. Důležitý je až jejich výsledek a jeho vyhodnocení.
doplněno 12.11.14 21:07:belas - snad se zbytečně stresujete jen něčím, co není potvrzeno.
lékař vám neřekl nic víc než to, že z výsledků nějakého testu se dá zjistit rakovina kostí.
A radím vám, zachovejte klid. Mě při vyšetřeních našli a poté mohutně léčili žloutenku kterou jsem neměl, revmatoidní artritidu kterou jsem neměl, steatozu jater kterou jsem neměl, sklerotické změny v nártních kůstkách které jsem neměl a tak dále.
Holt, do lékařské branže vtrhnul tvrdý kapitalismus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.