Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už nevím jak dál, nezvládám

Od: elisabeth29 odpovědí: 15 změna:

Ahoj dělám v středně veliké zahraniční firmě. Mám na starosti jednoduché i podvojné účto 2 společností,které patří majiteli, chod prodejny a její zásobování, částečně zahr. obchod. Účto dělám 2 roky, spíš s ním neúspěšně zápasím. Majiteli je to ale jedno, ač jsem ho prosila, že k sobě potřebuji posilu nikdy na mě nedal. Teď nás čeká daňová kontrola a já po sobě vidím chyby z blbosti (přehlídnutá nezapsaná tržba, doklad zapsaný 2x) za 2 roky zpět. Nemám na svou práci klid, v práci se neustále křičí a hádá, spěchá od jednoho termínu k druhému co nejrychleji bez ohledu na to jestli zvládám nebo ne. Snažila jsem se s tátou, který je majitelem a jednatelem doma domluvit. Doma na mě mamka křičí, že jsem neschopná nula a mám z práce odejít, že účetní od jejich snobských přátel je taky jenom jedna.
Jenže rozdíl je v tom, že ta paní má 20 letou praxi. Já si práci po sobě kontroluji, ale nevidím ty chyby, takže je to k ničemu. Vůbec mě nesnáší,za to jaká jsem od rána si vždycky najde nějakou chybu, za kterou mě seřve, nebo jen vyrypuje. Nezajímám se o módu a kosmetiku, jak by chtěla ona, ale zajímá mě příroda, politika, historie, charitativní projekty. Neustále mi vyčítá, že jsem jiná než ostatní v mém věku. Nevím co mám dělat, vím že se to nesmí, ale napadají mě ty nejčernější myšlenky jak z toho všeho ven

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Elizabet, přestaňte se stresovat kontrolou a soustřeďte se na odchod. Na svůj život. Chviličku bude trvat, než vám to dojde. Hledejte únik, ne řešení účtů.

sebod*

Elisabet. Jaké jsou to chyby? Chyby, které neovlivní zisk, vůbec neřešte. Chyby, kdy jste omylem navýšila zisk neřešte. Tak a zbývají chyby, které snížili zisk. Jaká je asi jejich souhrná výše? Tak vysoká, aby jste se z toho měla nervovat? Můžete oproti nim zase naopak dát ty chyby, kde jste zisk navýšila. To samé je s DPH.

A jestli to nechce řešit otec, tak se nenervujte vůbec. On je zodpovědný.

elisabeth29
hodnocení

Bohužel jsou tam převody mezi prodejnou a firemní pokladnou,které se vůbec neodehrály, my jsme posílali data daňovému poradci,který nám výsledky pak hodil do přiznání tak to vypadá na křížení dat z tohoto důvodu, nebo možná už jsem úplně blbá a přeťukla jsem se aniž bych o tom věděla. Bohužel to nejsou zanedbatelné částky, pak tam mám 1 fakturu zapsanou 2 x (přijatou fakturu) a zapomenutou tržbu. Když to přepočítám rozdíl mi vychází docela vysoko a toho se děsím. Já si práci po sobě kontroluji, ale účto představuje tak 40% mojí pracovní zbytek je zahraniční obchod , sklady a řízení prodejny. Takže nikdy není ten potřebný klid a čas. Je to honička mezi měsíčními DPHčky,mzdami na nějakou inventuru během roku vůbec čas není

vysoká částka je relativní pojem, pro někoho je vysoká částka 10 tis., pro někoho není vysoká čáska ani půl mega

janplinto*
hodnocení

5x

Odejít z domova i zaměstnání. *kafe*

dejavu*
hodnocení

4x

Lapidárně řečeno nade mnou, ale pravdivě.

Pokud nejste šťastná v práci a nejde vám to, nebaví vás to, je čas zvednout kotvy. Je zbytečné se trápit a nechat se ponižovat. Nenarodila jste se sem proto, abyste žila podle přání vašich rodičů, ani oni tu nejsou proto, aby žili podle vašich představ. Když to nejde, pak je lepší se osamostatnit a dělat něco jiného, co vás bude těšit. Dělejte to, co vás baví.

Najděte si lepší práci s fajn lidmi, kde vás to bude těšit a odstěhujte se. Pak se zvedne i vaše sebevědomí. Uvidíte, jak pookřejete. Začátky jsou těžké a do nejistoty se nikomu nechce, nebudete mít asi tolik peněz a možná ne hned první práce bude ta pravá, ale určitě se vyplatí změna, zejména, jestli dokonce přemýšlíte o sebevraždě. Berte tu svou nespokojenost jako hybnou páku pro odvahu odejít. Ale ne ze života, ale z práce a domova.

Doma je to bezpečné, rodinná firma je fajn, že vás nevyhodí, máte své jisté, ale platíte moc velkou cenu za tohle bezpečí - životní radostí.

Jinak existují ještě diskuze účetních, kde vám zdarma poradí, pohledejte na netu.

doplněno 12.11.14 09:57:

Otec je šéf, když si to nepřál, je to jeho zodpovědnost a případnou pokutu zaplatí on. Pokud jsou to drobnosti, ani pokuta není nijak horentní, aby se z toho někdo musel skládat. Netrapte se tím. Chyby dělají i ostatní a nikdo je na skřipec pak nenatahuje.

doplněno 08.12.14 23:31:

Už proběhla ta kontrola? Napište, jak jste dopadli. Případně až to budete mít za sebou, jestli to ještě neproběhlo.

eulalie*
hodnocení

2x

Hm, jste účetní ve firmě... Snad vás uklidní, že vy nenesete odpovědnost za správnost zaúčtování. Nejste daňová poradkyně. Takže proč se stresujete? Pokud finančáci najdou chybu, bude za to moci majitel firmy... A nenechala bych se tak deptat vlastní rodinou. Jestliže vás účtování nebaví, máte jiné priority, tak se zařiďte podle toho a najděte si práci, která vás bude bavit. A rodičům řekněte pápá a jděte po svých. Takoví rodiče - to je fakt na palici. Nezaslouží si vás a mají vás asi jen jako levnou pracovní sílu. Tak ať si najdou jinou účetní a vy se začněte věnovat třeba charitativním projektům v nějaké nadaci...něco, co by vás i naplňovalo.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, kolega to napsal jasně a stručně. Proč setrvávat a stresovat se v rodinné firmě, kde Vás navíc neocení a mají ještě požadavky a plno "keců"? Hoďte jim to na hlavu, ať si za to platí někoho cizího a Vy se dejte zcela jiným směrem - jiná práce a vlastní bydlení. Je to Váš život, tak si ho nedejte znechutit. Zdravím!

doplněno 12.11.14 09:45:

elisabeth29 - kontrola z F.Ú. musí vždy najít nějaký nešvar, i kdyby se jim měl připravit úmyslně.

Když je vše v pořádku, tak je to podezřelé. Buďte v klidu - přijdou zase jen lidé. A třeba se Vám potom bude i lépe rozhodovat o změně.

elisabeth29
hodnocení

Díky moc za podporu. Děsí mě ten finanční úřad, nahlásili se na 29.10. 2014 ještě nepřišli ani nenahlásili,kdy chtějí přijít. Zpětně kontroluji celé účto znovu a vidím přehlédnuté chyby,které jsem neviděla na začátku. Když to chci říct tátovi,aby se to opravilo dodatečkem tak mě jen seřve,že je to už uzavřené a nic se opravovat nebude. Já ale vím,že za tohle můžeme dostat penále dost vysoké (chyby v pokladně) - ne že bych něco chtěla ukrást ale nestíhala jsem ji kontrolovat pořádně. Tak se bojím každého dnes kdy na datovku nebo e-mail,přijde osudný dopis s datem, každého zavolání,nebo příchodu pošťačky s dopisem s modrým pruhem.

mili*
hodnocení

0x

Co se bojíte oni vám hlavu neutrhnou, sama jsem udělala chybu v danovém přiznání několikrát, ted jsem si zase odečetla při penzijním připojištění víc než jsem měla. Vůbec jsem nevěděla, že je nějaká změna. Zavolala mi paní z FÚ, že si to mám přijít opravit a doplatit. Konec. Když něčemu nerozumím volám tam, nebo tam zajdu, v pondělí a ve středu jsou tam pro veřejnost. I v telefonu mi poradí co a jak, od toho tam jsou. Nanejvíš dostanete pokutu, přece jste to neudělala úmlslně, doplatíte to a je to, takových je... To spíš vidím problém v té práci, kde se stresujete, matka vám říká, že máte odejít, tak si najděte něco mín stresujícího jestli je to možné. Potřebujete někoho, kdo by vám v tom pomohl, naučil to perfektně zvládat. Děláte chyby protože tomu možná dobře nerozumíte. Taky jsem dělala účetní jednoho podniku, ale 3 měsíce jsem v tom lítala, chyb jsem nadělala, každý den jsem chtěla odejít, doma jsem brečela, nikdo mi neporadil. Protože tam nikdo nebyl, ale pomalounku jsem se do toho dostávala. Za tři měsíce jsem to zvládla a světe div se účetnictví mě bavilo, připadalo mi jako detektivka. Chybí ti někde pár korun, nesedí to, neklape to? Ponořila jsem se do všech papírů a slídila jsem, až jsem to našla. Dříve ještě počítače nebyly všechno na stolních kalkulačkách, všude šanony, přeji hodně štěstí a nic se nebojte!

elisabeth29
hodnocení

ale můžou označit účto za neprůkazné a vyměřit pokut 6% z aktiv což by u nás bylo 420 000 Kč. Táta si ani nechce ten problém nechat vysvětlit, proto si asi myslí že není třeba opravovat. Nechci před FÚ vypadat jako zloděj, nic jsme si neulili ani neukradli.

asd*

Trošku nadhled, nikdo neni robot a chyba se objeví. Z finančáku přijdou taky lidi, něco najít musí a něco nenajdou. To je jak houbaři, jeden den jdou na hříbky, druhej na křemenáče, někdy najdou klouzka a jindy zas jen prašivky.

ffgf
hodnocení

0x

Co to je za tátu,když je majitelem nebo jednatelem a není schopen Vám sehnat ještě jednu sílu nebo pomoc?Rodiče asi žijí v zajetí mamonu a nic jiného je moc asi nezajímá.Až jim to dojde,bude třeba pozdě.Hoďte jim to na hlavu a zařidte si vlastní život.Když mají radši peníze a podnikání než jak se má vlastní dcera.

bret
hodnocení

0x

Oni ty matky-fifleny,co se zajímají jak píšete hlavně o modu a kosmetiku,za moc většinou nestojí.Seberte se a jděte si svou cestou a najdětě si jiné místo

hodnocení

0x

Zeptám se jinak - pokud je 29 věk, máte chlapa? Pokud ne, najděte si nějakého slušného, poctivého a uvidíte, že se přestanete s blbou prací tolik stresovat. Budete mít něco, co bude 100x důležitější než nějaké nechtěné chyby. Až si toto uvědomíte, máte vyhráno. Nebudete muset 24 hodin denně myslet na práci. Možná si říkáte, že nemáte na vztah čas, ale to je jen výmluva. Klidně spolu můžete časem bydlet. Teď předpokládám máte jen tu práci a fixujete se na ni, což je špatně. Nikdo není dokonalý, každý udělá chybu a není potřeba kvůli tomu skákat z mostu, protože to není důležité. Firma možná zaplatí pár korun pokuty - a co? Položí ji to? Těžko. Navrhněte, ať Vám otec zaplatí nějaký pořádný kurz účetnictví. A pro začátek třeba začněte s nějakým sportem - pokud jste teď např. hodně tlustá a tím pádem neatraktivní, získáte víc sebevědomí, lepší náladu a životní změny se Vám budou dělat mnohem líp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]