Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je třtinový cukr zdravější?

Od: pank odpovědí: 7 změna:

zdravím, je nějak vědecky dokázáno, že je třtinový cukr zdravější na slazení např. čaje? zkoušel jsem sladit stévií ale ten čaj mi pak nechutná (prý se z toho dá péct a není to špatné)

díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzacz*
hodnocení

1x

Myslím, že v přiměřeném množství neškodí tělu žádný cukr. Třtinový mi nechutná, sladím klasikou.

hahanaj*
hodnocení

1x

přečtěte si toto a pak se rozhodněte

prozeny.cz/...

zkust sladit medem - nebo cukr omezte pokud máte zdravotní potíže...je to jen o zvyku

jabraka*
hodnocení

1x

Aby bylo každému jasno,cukr řepný i třtinový je 99,9 % sacharoza.0,1% jsou balastní látky.Pokud chcete vydávat obchodníkům těžce vydělané koruny za nic,prosím.Ještě lepší výdělek jim přinesete koupí špinavého(hnědého)cukru,který je znečištěn melasou.Nic zdravého v tom nehledejte,i když melasa bývala krmným doplňkem prasat a těm to prospívalo.

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

Na Kubě zase prodávají řepný cukr jako zdravější.

hodnocení

0x

Třtinový je zdravější, je v něm řada vitamínů a minerálů, a také se nevyrábí tak "chemicky". Tím to ale končí, rozhodně to není nějaký lék.

Med či melasa jsou pořád lepší.

úplně nej je ale cukr omezit co nejvíce :)

hodnocení

0x

cukrem nesladím už tak 15 let (občas medem), nechybí mi to, zvyknete si, stačí, že toho cukru jinak člověk spořádá v ostatních potravinách

stirecek*
hodnocení

0x

Cukr je bílý jed a je jedno, jakou barvu má nebo jakou cenu má, ale mnoho lidí se nechá zlákat :):)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]