Nejste přihlášen/a.
Dobrý den poradí mi někdo jsem na přadu práce a nemám žádný příjem jen moje manželka 2500kč což musí vyjít pro nás pro oba jak směšné že ale stát to tak řeší. Mám měsíčně platit 3500kč výživného na nezletilého syna ale jak sami usoudíte nemám z čeho od 1.6 nastupuji do zaměstnání tak to bude dobré. Ale moje ex mi stále vyhržuje že mě nechá zavřít jelikož ji neposílám co mám chci ji poslat pouze 500kč vím že je to málo ale když není s čeho požádal jsem soud i o snížení alimentů. Zatím se nevyjádřili. Moje současná manželka se ztoho psychicky zhroutila jelikož nemohla vydržet ten nátlak.Poradíte mi někdo co můžu udělat?
děkuji všem za jakoukoliv odpověď
vaše manželka si to představuje moc jednoduše zavřít se může akorát ona v pokoji, ale vás zavřít nemůžou. Jinak pošlete to co můžete. Pokud vás dá potom k soudu doložíte, že i ve vaší finanční tísni jste jí posílal to co jste mohl. Soud se přikloní k vám , protože jste měl snahu alespoň nějak přispět. Nemusíte se niče bát. Počkejte na soud a uvidíte. Vězení se opravdu bát nemusíte! a Vaší přítelkyni nebo manželce řekněte, že bude vše v pořádku dejte si kávu a popovídejte si v klidu o všem taky se nemusí bát.
Dobrý den Ladislave, soud také stanoví výši výživného podle toho jaký máte výdělek, to si soud zjistí a pokud zjistí, že váš plat dělá 0, tak vaše bývalá žena má prozatím smůlu a může se odvolávat kam chce. Vy musíte mít své životní minimum a zbytek vám může odcházet na děti. může se taky stát to, že až začnete pracovat, tak vaše bývalá žena vám dá exekuci na váš plat a budou vám strhávat peníze přímo od zaměstnavatele, to by šlo taky přes soud, ale zase váš zaměstnavatel vám bude strhávat peníze pouze tak, aby vám zbyl životní minimum. To by snad ale udělala v případě, že by jste ji nedával peníze na děti až by jste pracoval. Někdy ty rodiče jsou strašní jen pro peníze...viďte? Ale vaše nynější žena může být v naprostém klidu, hlavně chci říct, že ikdyby vaše nynější žena vydělávala např. 100 tisíc měsíčně, ji se to nedotkne, je to jen mezi rodiči dětí. Nashledanou a usmívejte se.
No, ne tak docela. Mám známou, jejíž ex taky požadoval snížení alimentů, ptž je bez práce. A soudce rozhodl, že tatínek má možnost si najít zaměstnání a vydělávat, takže se holt musí snažit a to zaměstnání si urychleně najít a alimetny mu nesnížil. A i kdyby je snížil, tak pokud vím, nemůže tak učinit zpětně. MMCH ex nemusí požadovat exekuci jenom na mzdu, ale i třeba na majetek nebo účet v bance - v takovém případě by pak žádné minimum zůstávat nemuselo. A že se to nedoktně nynější ženy, to taky není pravda, opět záleží na soudci. Ptž platí, že oba manželé mají mít stejnou životní úroveň (samozřjmě, pakliže nemají zrušené společné vlastnictví) - tedy bohatá manželka je povinna živit chudého manžela. A děti manžela mají nárok na stejnou životní úroveň, jako jejich otec, tedy je-li jejich chudý otec bohatě živený bohatou manželkou, mají i děti nárok na jeho botahou životní úroveň.
Nicméně tohle jsou věci, které každý soudce rozhoduje sám, neexistují pro to plošné tabulky, co jeden soudce zohledňuje, to druhého nezajímá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.